Virusologii din Belgia au intrat într-o „grevă a tăcerii” din cauza politicienilor

Articol preluat de pe siteul Digi24

0
266
Marc van Ranst, virusolog din Belgia Foto: nieuws365.be

Omul de ştiinţă Marc van Ranst şi colegii săi, care au apărut frecvent la posturile de televiziune belgiene în timpul crizei coronavirusului, au declanşat ceea ce ei numesc o „grevă a tăcerii”, a relatat postul VRT. Oamenii de ştiinţă spun că politicienii se ascund prea adesea în spatele experţilor şi refuză să acorde interviuri pentru a-şi explica şi apăra politicile de combatere a pandemiei.

Van Ranst a subliniat totuşi că protestul, care va dura până luni, nu este îndreptat împotriva mass-media, ci a politicienilor, a preciazat VRT.

Virusologul este deranjat cu precădere de intenția autorităților de a anunța măsuri de relaxare, în condițiile în care nu sunt semne că pandemia încetinește, ci dimpotrivă.

Belgia a fost afectată destul de puternic și de actualul val al pandemiei. Potrivit autorităţilor medicale, în ultimele două săptămâni au fost confirmate 150 de cazuri de infectare la 100.000 de locuitori.

Puteți citi articolul în întregime aici:

https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/virusologii-din-belgia-au-intrat-intr-o-greva-a-tacerii-din-cauza-politicienilor-1374387

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here