VIȚA DE VIE lansează prima parte a albumului „Șase/Șase” pe 29 octombrie la Arenele Romane

0
23

Vita de Vie 29 octombrieLuna și noi, Pe plajă-n Vama la 5, Inimi Surde, Somn ușor – Join the Band, Metaforă de toamnă și Hai incearcă – feat. Cosmin Lupu (Days of Confusion) & Planet H sunt cele 6 piese de pe Șase (+)
Șase/Șase este spart în două albume, prima parte olansăm acum, pe 29 octombrie, iar a doua, pe 20 mai 2017. Este <planul nostru cincinal> pe un anjumătate, început pe 20 februarie cu un concert aniversar și susținut, de-a lungul anului, cu un material nou pe fiecare 20 ale lunii” – Adrian Despot
 
Această primă parte a albumului se numește Șase(+) și contine 6 piese. Cinci dintre acestea au fost dezvăluite pe parcursulacestui an în întregime fanilor abonați la newsletter-ul VdV: Luna şi noi, Pe plaja-n Vama la 5, Inimi surde, Somn ușor – Join the Band și Metaforă de toamnăUltima piesă Hai încearcă – feat. Cosmin Lupu (Days of Confusion) & Planet H urmează sa fie dezvăluită.
Inimi surde, Luna şi noi, Pe plaja-n Vama la 5 au fost lansate și ca single-uri oficiale.
Luna şi noi este compusăpentru coloana sonoră a filmului “Ziua când am dat de aripi”, în regia lui DanIliuță, și este cântată împreună cu partea feminina a grupului Blue Noise.Luna şi noi a fost declarată„una dintre cele mai frumoase piese apărute anul acesta”.
 
Versurile vorbesc despre o poveste de dragoste devoratoare, încheiată cu o fugă în lună. Dan ne-a arătat scenariul, am rezonat cu el din prima și ne-am apucat de treabă. Piesa este bazată pe un demo mai vechi de-al meu, dezgropat de Cezar, împodobit foarte inspirat de Chupa și desăvârșit de fetele de la Blue Noise. Ca o excepție de la regula VdV, basul e tras de mine, acasă, cu un instrument de doar 200 de lei. Lui Adi (Ciuplea) i-a plăcut atât de mult, încât a zis că trebuie să rămână așa. Drept urmare, el a preluat o parte din munca de producție a piesei şi a venit cu brilianta idee de a adăuga niște voci feminine cu accente folclorice. Primul meu gând s-a îndreptat către Blue Noise, pe care îi admir și îi susțin din umbră (some kind of guilty pleasure here) și cum primele gânduri sunt mai mereu cele mai inspirate i-am sunat și le-am cerut colaborarea pe partea feminină. Punctualitatea, profesionalismul și pasiunea cu care a decurs sesiunea de înregistrări ne-a lăsat cu gura căscată, mult timp după ce Veronica, Elena și Flavia plecaseră din studio. Wow! Trebuie neapărat să mai colaborăm!– Adrian Despot.
 
Pe plajă-n Vama la 5 s-a născut în urma unei experiențe de acum 4 ani.
 
Atunci am cântat pentru prima oară la Folk You, în Vamă. A fost unul dintrecele mai frumoase concerte acustice ale noastre. După concert, am rămas acolo până lasfârșitul serii, târziu înspre dimineață. Liniștease așternuse peste Vamă, iar noi am pornit, pe jos,înspre hotel. Pe plajă am auzit o chitară. Erau niștecopii strânși în cerc, în jurul unui foc, care cântau lânga mare. Ne-am oprit șine-am așezat lângă ei, amînceput să cântăm împreună, am făcut apoidouă tabere, fiecare cântaun cântec și pasa chitara mai departe. Afară eralumină deja, dar nimeni nu se lasă dus. A fost unul dintre acele momente când senzațiade timp dispare și este inlocuită cu o densă șicontinuă stare de bine, de infinit. S-au vindecat multe răni în seara aia, cu o singura chitară. Asta s-aîntâmplat pe plajă in Vama la 5 Adrian Despot.
 
Povestea s-a încheiat cu ideea nebună de a-i găsi penecunoscuții de atunci și a-istrânge din nou împreună,de data asta în București, pe platoul de filmare. Ceea ce s-a și întâmplat. Videoclipul piesei este realizat într-omanieră neobișnuită și prezintă în slow motion trecerea de la o stare pasivăla una euforică, exemplificând într-un mod foarte artistic mesajul cântecului.
Somn ușor, al patruleasingle oficial al acestui album, va fi lansat pe 20 octombrie și este cântat împreună cu Alex Teodorescu și DanStănescu. Cei doi au fostselectați de trupă, în urma concursului Join the Band, organizat pe pagina de Facebook a trupei Vița de Vie.
 
Peste 300 de fani s-au înregistrat și au cântatvariantele lor de strofe pepiesa pusa la bătaie de Vițade Vie. „Wow! Ascult demo-urile trimise de voi și îmizâmbește sufletul de fericire! Sunteți atât de diferiți șitotuși atât de frumoși fiecareîn parte. Vă multumesc pentru partea voastră de suflet pusă în piesa asta!” Adrian Despot.
 
Dar acesta nu este prima melodie a trupei cântată împreună cu fanii ei. Corul din Inimi surde a fostînregistrat de publicul prezent la concertului aniversar din 2015, cândVița de Vie a sărbătorit 100.000 de fani pe Facebook.
 
Melodia Inimi surde estesimplă, vorbeşte despre singurătate în diverse etape, de la lumea colorată a copilăriei până la lumea lipsită de culori a maturităţii, vorbeşte despre nevoia fiecăruia de a fi ascultat şi înţeles, nevoie care se loveşte mereu de un zid, de indiferenţa celor din jur. De la copilul care strigă pamântul „Heei, sunt aici”, însă vorbele lui sunt luate de vânt şi nimeni nu îl aude, pâna la adultul captiv în sforile cotidianului, preocupat doar de ziua de mâine, NU avem timp unii de alţii. E o falsă singurătate, cu toţii căutam acelaşi leac, însă suntem incapabili să ni-l oferim unii, celorlalţi Tii minte filmul “Al şaselea simţ”? Aia suntem, fantomele care nu înţeleg de ce nu le observă nimeni. Şi un strop din “Micul Prinţ” Adrian Despot
 
Metaforă de toamnă/Până în zori este a cincea melodie şi una dintre piesele „grele” ale acestui album, iar ultima, a șasea, se numește Hai incearcă, este compusă și produsă împreună cu Planet H și este cântată împreună cu Cosmin Lupu de la Days of Confusion.
 
Grafica albumului Șase (+)este concepută de Agi (Adrian Iota). Cele șase simboluri de pe copertă, fiecare aparținând uneia dintre piese, sunt așezate în forma unui zar. Albumul conține și alte „surprize”, fiecare fiind îndemnat să le descopere singur.
 
Mai multe detalii despre evenimentul de lansare a albumului, de pe 29 octombrie, de la Arenele Romane puteti găsi pe pagina dedicată de Facebook. Bilete sunt disponibile pe IaBilet, EventBook și pe AmBilet.
 
Viţa de Vie înseamnă:
Adrian Despot // Sorin Pupe Tănase // Cezar Popescu // Adrian Ciuplea// Mihai Ardelean

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here