Walter Ghicolescu la Psihologul muzical (ediţia 665 – 27.06.2015) – AUDIO şi VIDEO

0
221

Walter Ghicolescu la Radio Romania 2015Sunt artişti care au înţeles că atunci când au creat ceva nou, e bine să ajungă în casele oamenilor cât mai repede şi mai sigur. Walter Ghicolescu e preocupat de acest aspect. De la vizita anterioară (9 februarie 2013, puteţi asculta ediţia pe site-ul R.R.A.) s-au întâmplat multe în viaţa lui Walter Ghicolescu. A cântat mult, a compus, are o emisiune de folk la un post local (trăieşte la Constanţa) şi visează la o „Tabără folk”  pentru care e nevoie de sprijinul factorilor de cultură din judeţ. A lansat recent albumul „Trecerea lumilor” (cu versuri semnate de Mircea Dinescu, Radu Gyr, Ion Minulescu, Marin Sorescu, Clara Mărgineanu sau Miron Manega), a lansat şi o carte „Poveştile Cavalerului Folktrotter” semnată de Elora Eka (editura Semne). Cartea include o serie de interviuri acordate de Walter, dar şi o prezentare a pieselor compuse de-a lungul anilor într-o formă inedită, pot spune o poezie-n proză. Dealtfel autoarea este poetă îndrăgostită de muzică. Poate şi de autorul ei.
 
Walter e dispus să compună piese pe versurile celor care-l ascultă. A ajuns deja la 50 de piese de acest gen.Veţi auzi aici multe piese recente, dar şi câteva din trecut. Aveţi şi o serie de momente de cântare în direct, precum şi câteva recomandări ale invitatului: Johnny Cash, Tom Petty sau acel emoţionant „Stand By Me” al artiştilor anonimi. Domnul profesor de matematică n-a participat în acest an la BAC, pentru că viaţa artistică l-a solicitat mai mult.
 
 
După ora 3.05 aveţi un interviu amplu, acordat în exclusivitate emisiunii, de către solistul basist, Glenn  Hughes. Aflaţi multe despre colaborarea cu Deep Purple, David Coverdale, despre prieteniile cu Tony Iommi sau familia Osbourne, cu Ronnie James Dio, despre proiectele sale recente şi dorinţa de a cânta cât mai mult. Ar veni cu drag în România, unde a mai fost în 2008 (Sibiu). Un material de care mă bucur mult pentru că a fost obţinut fără niciun sprijin. Numai prin relaţie directă cu managementul lui Hughes.
Top 5 Sentimental a fost al grupului Metallica. Participare remarcabilă. Primele clasate sunt 1. Nothing Else Matters, 2. Master Of Puppets, 3, One.
Veţi mai auzi piese cu Gabriel Cotabiţă, Garou, Suzi Quatro, Beth Hart, Crina Matei, Timpuri Noi, Errol Brown ş.a.
 
Audio:

Selecţia mesajelor (au fost peste 300!):
DarkAngel: Sunt şi eu pe recepţie! Vă ascult şi învăţ pentru BAC! Mai am de învăţat
Doiniţa, Buc: Bună seara! De fapt, ce s-a întâmplat cu Anastacia? De ce nu mai vine? Eu îmi cumpărasem bilet
Mirela, Milano: Data trecută l-aţi difuzat pe Toto Cutugno, dareu nu aveam credit, iar fiul meu a refuzat să-mi dea telefonul lui, deci nu v-am putut mulţumi! O fac acum cu speranţa că nu e prea târziu!
Andrei Bogdan Ne mândrim cu campioanele noastre Jos Palaria!
Petru Gui FELICITARI SI MANDRIE , CAMPIOANELOR
KissArmy: Salutări! Sunt în Germania, la Berlin. Cu familia. Câteva zile de vacanţă! Vă ascult până dimineaţă!
Mihai, Bucureşti: Cum adică nu mai vine Suzi Quatro? Astăzi mi-au fost livrate biletele pe care le cumpărasem on-line! Nu se poate! Îmi pare foarte rău!
Cristi, Olanda: Am văzut pe site-ul dvs că aţi publicat o cronică a unui concert din Spania… Aveţi acolo corespondenţi, sau putem povesti şi noi, cei care nu suntem jurnalişti, ci doar simpli ascultători?
Haiducul: Adevărul este că Suzi Quatro nu e un nume important! Mai bine stă la ea acasă! Cine o mai ştie pe această solistă?!Nu are niciun hit! Să vină cei care sunt în topuri acum!
Eleonora, Bucureşti: Sper să nu se anuleze şi concertul lui Nana Mouskouri! O să-mi cumpăr bilet, dar încă mai strâng bani… sunt cam scumpe pentru pensia mea!
Codrin Anghel Superba voce! Frumoase versuri! Va ascult cu drag, eu si scumpa mea bunica Ani! Va imbratisez cu drag!
Lavinia Ban:Îmi plac mult versurile pieselor, muzica şi vocea lui Walter. Vă ascult cu drag! J P.S. Eu nu am scăpat de BAC nici anul acesta!
Haiducul: Dle Partoş, eu zic doar că trebuie să fim ancoraţi în actualitate! M-aţi banat pe Facebook! Dar am văzut că cineva pusese acolo un video de la Stade de France… Foarte frumos! Francezii se duc să vadă starurile apuse din anii 80! Asta înseamnă că şi noi trebuie să facem la fel?! La ce bun să vină artişti care nu au mai intrat în topuri de cel puţin 10 ani? Nana Mouskouri (nici măcar nu mai poate să cânte!), Mireille Mathieu la fel, Adamo, Engelbert, Bonnie Tyler (ea nici în tinereţe nu era o mare voce!)… Iar Suzi Quatro a avut o singură piesă cunoscută şi aceea în duet cu Chris Norman! Ăştia vin în România pentru că în alte părţi nu mai sunt invitaţi! Muzica a evoluat mult între timp!!
KissArmy: Vă salut! Felicitări Walter pentru album şi carte! Apropo de Haiducul rătăcit pe aici… Eu am postat video din Franţa. Am fost pe stadion şi vă spun sincer că am rămas impresionat, marcat de atmosfera de acolo! Nu-mi venea să cred că este atât de multă lume, nu-mi venea să cred ce atmosferă frumoasă era acolo!
Mădălina Nelepcu Sunt una dintre elevele clasei Folktrotter… Mulţumesc domnului diriginte pentru toate ,,cursurile” de peste an! Felicitări şi vacanţă plăcută!
Maria, Spania: M-a întristat opinia Haiducului… Eu călătoresc prin Europa de fiecare data când am ocazia..chiar şi acum sunt în Germania, la Berlin, ca să o văd pe Bonnie Tyler… E foarte urât ce a spus despre ea… Vreau să vă mulţumesc că mi-aţi publicat cronicuţa concertului din Spania! M-am mândrit cu apariţia mea pe site-ul dvs! Felicitări Walter pentru album! Îmi plac piesele tale!
Gabriela Trifan Gerontofobie !Bine spus, domnule Partos. Din nefericire, noi, cei „nascuti mai devreme” (nu batrani), ar trebui sa nu mai existam, nu te mai vrea nimeni in actualitate, nici macar la un loc de munca. Dar sa nu uite nimeni, nici dl.”haiducul”, ca toti oamenii imbatranesc. Toti vom deveni amintire la un moment dat. Bine ar fi sa ne bucuram unii de altii cat existam. Va salut pe toti, inclusiv pe Walter.
Nedelcu George Adrian Bun venit invitatului din aceasta noapte !Nu mai luati in seama comentariile de prost gust ale rauvoitorilor ! Ganditi-va ca sunteti Ascultați de milioane de oameni de bun simt care va apreciază fara sa dea „comment”sau „like”! Traiasca muzica buna din toate timpurile si toate genurile ! Fara ea am fi mai săraci, mai tristi si mai putin bogați spiritual !Profunda si minunata voce Walter ! Nu am decat un singur mesaj: Nu esti singur,nu esti singur!
Black Eloise: Dragă Maria din Spania! Când un alt ascultător atacă o artistă pe care tu o admire, trebuie să fii fermă. Nu trebuie să îi dai satisfacţie spunând că vorbele repsectivului te-au rănit! Nu! Crede-mă pentru că noi ne “antrenăm” cu doamna Iorgu de câţiva ani! Aşadar, a atacat-o pe solista ta preferată… Ok, stai la cotitură şi contra-atacă! J La nevoie, venim şi noi, care cu furci, care cu topoare! Deci, nu fii supărată!
Teddi, Londra:Au trecut 3 ore şi nici măcar nu v-am Salutat! Dar v-am ascultat! Felicitări Walter pentru album!
Laurean Ghetea Excelente piesele dlui Walter Ghicolescu. De azi mai aveti un fan!
Vicky: Mulţumesc pentru Johnny Cash! Eu l-am descoperit acum câteva săptămâni, când aţi difuzat Walk The Line. Îmi place foarte mult şi chiar nu ştiu cum de l-am descoperit atât de târziu! Mulţumesc!
Robby, Reşiţa: Trebuie să îi spun neapărat mamei mele că poţi avea chiar şi 5 câini în casă! Dacă alţii au, noi de ce să nu avem?? Glenn Hughes rules!
Cristina, metalfan: Cât de tare!! Se vede că sunt câini de solist! Sunt foarte vocali!
Ramona, Blaj: Îl iubesc pe Glenn Hughes! Sper să vină în România! L-am văzut la Sibiu şi a fost bestial!
Marius, metalfan:Albumul Fused cu Tony Iommi este bestial! Mulţumesc mult pentru piesa difuzată!
DarkAngel: Mulţumesc pentru acest super-interviu!
Ionela, Călăraşi: Wow! Mulţumesc Andrei Partoş! Mulţumesc Glenn Hughes! Super interviu!
Paula: Uite că l-am descoperit acum pe acest artist! Sigur că îi ştiam piesele… Dar ca om, ca vorbitor e prima data când îl aud!
Adryan, Sydney: Jos pălăria! Mulţumesc pentru interviu! Chiar e mare păcat că nu a continuat proiectul Black Country Communion!
Arici Ţepos: Super interviu! Vă mulţumesc din suflet! Este genial omul!! Dar nu pot să nu observ: Andrew Watt a stat la el, Bowie a stat în casa lui…O deţine vreun hotel?
Niko, Milano: În această oră a emisiunii, timpul a stat în loc pentru mine! Vă mulţumesc pentru şansa de a-l asculta pe Glenn!
Sandu Simion:buna dimineata,sunt un vechi ascultator timid,suzy quatro a fost la bucuresti in 1980,la sala palatului,am fost acolo.
Mikki, 16 ani, Ploieşti: Eu vreau să faceţi Top cu Violetta şi cu The Vamps şi cu One Direction! Vă rog mult! O să vedeţi că va fi record de voturi! Vă rog frumos! Vreţi?
Tania, Ucraina: Cum ar fi să faceţi Top anii 70, 80, 90 etc? Adică alegeţi hituri care au fost pe locul 1 – 3 în deceniul respectiv şi le puneţi la vot… Asta ca să ne lămurim cine ce cânta în anii aceia!
Antoneta Niscoveanu Un salut calduros din Italia ,multumesc pentru „domande au soleir” ! Succes!

Farmacia Muzicala POEZIE, CAUT LINIE MELODICĂ (PT. O RELAŢIE DE DURATĂ)

Balonul de Săpun
1.
Ce poate fi mai gratuit
Decât Balonul de Săpun
Trimis să spargă, în sfârşit,
Apăsătorul gri comun
Refren:
Zboară, zboară, sferă luminoasă,
Poartă, poartă Zâmbetul din noi,
Spune, spune, că viaţa-i frumoasă
Când întorci Copilul înapoi !
2.
Ce poate fi mai fermecat
Decât Balonul de Săpun,
Îndrăgostiţii l-au suflat,
Poveste de-nceput de drum.
3.
Ce poate fi aşa rebel
Precum Balonul nărăvaş,
Obraznic, zboară fără ţel
Şi nu plăteşte taxe la Oraş !
4.
Ce poate fi mai ideal
Decât Balonul de Săpun,
Chiar de se sparge, la final
Rămâne Visul său nebun !

Farmacia Muzicala Pe mine mă umflă râsul când văd reclame deşănţate plătite de posturi comerciale de radio prin ziare sau pe alte canale în care ele se revendică numărul 1 cu mândria unui manelist care n-a ieşit niciodată cu căruţa din şopron şi ştie că atât timp cât stă în curticica lui uitată de lume, el e, logic, numărul 1. Adică singurul de dimprejur… Asta până ce iese în lume. De pildă, Kiss Fm se dă prin ziare radioul nr 1 din România. Ei se laudă, ei se cred. E un fel de onanism public, s-avem pardon pt. cuvintele tari, dar şi le merită.

Nedelcu Lucian Mihai Walter, esti un om minunat!

Razvan Toma Buna noapte! S-a scris pe site-uri ca Suzy Quatro urma sa vina IN PREMIERA in Romania. Fals. Cu siguranta dvs ca va mai aduceti aminte cand a venit in Romania in plini ani ceausisti si a izbutit sa scoale publicul in picioare la Sala Palatului, sfidand inchistarea impusa de securistii prezenti la fata locului care recomandasera „retinere”. Mi-amintesc de o secventa: cand a vazut ca publicul continua sa fie timid, s-a culcat pe scena, pe o parte, si-a sprijinit capul cu mana, si a spus ca nu mai canta pana nu vede participare. Atunci s-a ridicat toata sala in picioare si a inceput sa se scandeze „Suzy Suzy!” Sala aceea era obisnuita cu scandari, dar cu totul alt nume.

Anghel Vasile Ascult ,un invitat minunat.Sănătate la toată lumea !

Emilia Catrinoiu Va salut, va ascult cu mult drag!
 
sursa: Radio România Actualităţi

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here