Walter Ghicolescu la Psihologul muzical (ediția 778 – 26.08.2017)

0
237

Walter Ghicolescu
Walter Ghicolescu

Noutate cu Steven Wilson, inedit cu vocea lui Ioan Gyuri Pascu(perioada Divertis) și Aretha Franklin (din topul anului 1985) deschid ultima ediție a lunii august.
Walter Ghicolescu a venit de pe drumurile lungi și grele ale țării, după o serie de concerte, ultimul la Vaslui. A venit special pentru ascultătorii R.R.A. A venit cu chitara pentru că pleca de la noi spre Costinești unde urma să cânte seara de sâmbătă. Așadar am profitat și la cererea celor de acasă a susținut un autentic recital cu piese noi, dar și coveruri (piese  compuse  de Vali Sterian, Ștefan Hrușcă sau „Prietenia” varianta Cromatic după „Charly” al spaniolilor Santabarbara). Albumul lansat în acest an, „A de la Păunescu” a fost principalul material discografic susținut, dar veți auzi și compoziții de pe albumele precedente. Ba chiar și de pe primul CD („Ăsta-s eu”) lansat de David Gojkovic, elevul lui Walter, elev în ale chitarei în vârstă de numai 10 ani. Aproape 800 de mesaje au confirmat impactul deosebit al ediției. Lista cu preferințele lui Walter a inclus piese cu Pussycat, C.C.R., B.B. King Ft. Tracy Chapman sau John Lee Hooker alături de Santana ș.a.m.d.
Agenda pop-rock vă propune să ascultați The Searchers, Class, Neil Diamond, Dr. Alban sau Johnny Cash, apariții recente cu Richie Kotzen, Van Morrison sau Cheap Trick.
Hituri de vară de odinioară” au oferit Babe, Chilly, Passengers, La Compagnie Creole, în timp ce „Topul Sentimental” e al Reginei muzicii soul, Aretha Franklin. Primele clasate: 1. Respect, 2. Think, 3. You Maje Me Feel Like A Natural Woman.
 
 
Audio: 
 
Selecția mesajelor (au fost aproximativ 800!)
Walter Ghicolescu 2017Maria, Spania Bun venit Walter! 🙂 Îmi plac piesele tale!
Mioara Prepeliţă Ne umpleti sufletul! Mioara si Ionel din Marpod, aproape de Agnita. La multi ani! Ghiuri, oriunde ai fi!
Alexandra Veronica Stroe Felicitări lui Walter Ghicolescu și elevului său, David Gojkovic, pentru toate proiectele frumoase pe care le desfășoară! Sunt minunați și e mereu o bucurie să-i vedem și să-i ascultăm! Numai bine dirigului nostru de la Folktrotter!!!
Brândușa Balan ·  Va salut cu drag si dor!  Walter e un bun prieten al orasului Piatra Neamt ! Multumim si te asteptam sa mai revii in orasul de la poalele muntilor acolo unde se canta live prin proiectele Asociatia Kilometrul De Cultura.
Dehelean Cosmin · Suntem alaturi de voi si va multumim pt.emisiune. Multumesc Walter pt.melodiile minunate pe care nu ma satur sa le ascult.
Craciun Constantin ·  Suntem alaturi de dumneavoastra din germania, felicitari pentru aceasta emisiune!
Gevelegian Lucian · Salutare Walter. De la distanță de data aceasta, după cum ai precizat, din Leeds U.K. si va salut si pe dumneavoastră, domnule Andrei si va felicit pentru emisiune(i)!
Alin Radu Gurbet · Va salut de la Vrancea!
Patricia, Sao Paolo Era fix ce ne lipsea. Să spună ascultătorii şi cum să fie compuse piesele, nu doar cum să fie textele. E tot mai bine! :))
George, Los Angeles Bun venit invitatului! Îmi plac piesele lui! Felicitări! Se aude foarte bine, aici în Los Angeles.
Mika, Dublin Îmi place invitatul din această noapte! Acum îl descopăr. Nu cred că piesele lui sunt triste. Îmi plac exact aşa cum sunt. Se aude foarte bine cântarea live! Nu vă lăsaţi influenţat de opiniile maliţioase!
Vicky Ok… am scris mesajul acesta de 3 ori şi nu am reuşit să-l trimit pentru că nu aveam semnal… Sper să ajungă de data aceasta. M-a enervat ascultătoare care a spus că Walter ar trebui să compună altfel. Sunt curioasă cum ar fi reacţionat Vali Sterian dacă i s-ar fi spus să compună şi să scrie altfel de texte. Sau cum ar fi reacţionat Dylan? Sau Jim Morrison? Din păcate, generaţia mea nu prea mai are personalitate (mie mi se pare că s-a uniformizat peisajul muzical de peste tot) şi atunci au apărut oamenii ştie-tot care îşi permit astfel de sfaturi. Urât!
Deny Ella · Daniela Mike din Romania ! Va saluat maestre si va iubesc si ma inclin in fata muzicii , mereu cu regretul ca nu am ajuns sa va fiu si eu invitata, e un regal acolo la d-voastra ! Un invitat cu o voce , de aur,, pe care-l felicit! Daniela Mike- West_yorkshire! \cand veniti si aici in Yorkshire? cu muzica de suflet a anilor tineretii noastre?? Ne faceti sa ne simtim mai tineri si mai frumoasi! Bless you!
Adonis Nechita ·  Walter, felicitari pentru emisiune, Salutari de la mine si de amicul meu Bogdan din Iasi! Te asteptam aici!
Marina Dragu Una dintre cele mai bune voci ale folkului romanesc. Felicitari!!
Paula, Havana, Cuba Eu vă ascult de multă vreme, dar nu v-am trimis mesaje până acum. Mai întâi îl felicit pe Walter. Îmi plac foarte mult piesele lui şi vocea este foarte bună!. Eu sunt în Cuba de 5 ani, am venit aici cu serviciul, voi mai sta încă trei ani. V-am scris acum, stârnită fiind de mesajul domnului din Texas. E adevărat că se discută acolo despre astfel de legi aberante. Vreau să vă spun că am mai mulţi prieteni în SUA care m-au sunat recent şi mi-au spus că se gândesc să se mute-n Cuba pentru că situaţia devine din ce în ce mai greu de suportat la ei.
Nadia, Portugalia Felicitări pentru emisiune dle Partoş! Vă ascult de mulţi ani. Să nu vă lăsaţi intimidat sau doborât de hateri. Mergeţi înainte pentru că oamenilor le place ceea ce faceţi şi au nevoie de dvs.
Cătălina Mi-a plăcut mult Walter Ghicolescu! Mă bucur că l-aţi invitat!
Maria, Spania Am votat la topul cu Shakin Stevens. M-am bucurat că aţi pus pe listă şi duetul cu Bonnie Tyler.
Dan, fan The Cure Mi-a plăcut Neil Diamond. Eu acum aud de el pentru prima dată.
Veronica, Cluj Lacuna Coil. Altă viaţă! Mulţumesc!
Iuliana, Turda Excelentă piesă! Mi-ar plăcea să faceţi măcar o oră din emisiune doar cu piese din anii 90. Ar fi bestial! Este o decadă trecută prea uşor cu vederea. Vă rooooog mult!
DeeDee O ştiu pe Dolly pentru că a jucat în Hannah Montana. Nu ştiam că ea chiar e solistă. Dar mi-a plăcut ca actriţă. Era haioasă.
Niko, Milano Cristina Scabbia are o voce foarte bună. Mie îmi place foarte mult de ea. N-am fost niciodată fan Depeche Mode, dar coverurile m-au ajutat să îi înţeleg mai bine. În locul fanilor lor aş fi chiar fericit că muzica preferaţilor este iubită şi de alţii care au gusturi muzicale diferite.
Adryan, Sydney Informaţiile sunt bine venite şi vă mulţumesc pentru ele. Eu am aflat multe cu ajutorul dvs. Uneori, dacă nu îmi place iniţial artistul propus la top, când aflu povestea pieselor sunt mai atent şi s-a întâmplat chiar să-mi schimb opinia despre artistul sau trupa în cauză. Sunt mai atent la versuri şi le înţeleg mai bine. Eu vă mulţumesc!
Valentin, Toronto Mi-a plăcut mult topul! Foarte bună ideea şi cu informaţiile despre artişti, trupe, piese.
Mirela, Milano Trebuie să vă povestesc ceva apropo de Depeche Mode. Când Niko avea 11 ani l-am luat cu mine la serviciu pentru că nu aveam cu cine să-l las. El era mare iubitor de muzică încă de atunci. Şefului meu îi place mult de tot trupa Depeche Mode. Eu habar n-aveam nici că lui îi place nici că lui Niko nu-i place. Discuţie între ei doi. Şeful: Do you like Depeche Mode? Niko: I… Enjoy THEIR Silence (adică: mă bucur de tăcerea lor). Şeful meu nu se prinde de nuanţă şi îi zice că şi lui îi place piesa. Niko se uită la mine şi zice: Nu e prea deştept tipul ăsta. Am intrat pământ de ruşine.
Niko, Milano Daaa, îmi amintesc perfect. El nu înţelegea deloc şi a trebuit să îi explic mai clar. M-a întrebat ce-mi place şi i-am zis Van Der Graaf Generator şi el m-a întrebat dacă vreau să mă fac electrician sau ceva de genul. Şi aici nu mai înţelegeam eu pentru că… pentru mine Van Der Graaf era o trupă, iar pentru el un generator de electricite sau ceva de genul…
 
sursa (pentru audio): Radio România Actualități

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here