Ziua Internaţională a Cititului Împreună / World Read Aloud Day (2.02)

0
289

Ziua Internaţională a Cititului Împreună / World Read Aloud DayÎn fiecare an, cu ocazia Zilei Internaționale a Cititului Împreună, oamenii din toată lumea citesc împreună cu voce tare și își împărtășesc poveștile, scopul principal fiind acela de a susține alfabetizarea ca un drept al omului care aparține tuturor.

Este o campanie de promovare a bucuriei, frumuseții și beneficiilor lecturii. Ziua Internațională a Cititului Împreună / World Read Aloud Day (WRAD) a fost inițiată de LitWorld, o organizație nonprofit fondată în anul 2007. Această inițiativă reunește într-o singură zi copii, tineri și adulți din peste o sută de țări ale lumii pentru a celebra puterea cuvintelor.

Citirea cu voce tare are un rol foarte important în dezvoltarea copiilor. Copiii cărora li se citește zilnic vor avea un avans de aproape un an comparativ cu acei copii cărora nu li se citește cu voce tare în fiecare zi.

Puteți citi mai multe aici: https://ziarulunirea.ro/1-februarie-ziua-internationala-a-cititului-impreuna-indemn-la-lectura-ca-mod-de-dezvoltare-a-creativitatii-a-empatiei-si-a-gandirii-critice-611002/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here