Ziua internaţională a fetelor (11.10)

Articol preluat de pe site-ul Agerpres

0
87

Ziua internaţională a fetelor (11.10)La 19 decembrie 2011, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat Rezoluţia 66/170, prin care ziua de 11 octombrie a fost declarată Ziua internaţională a fetelor. Această zi are drept scop recunoaşterea drepturilor şi a problemelor cu care se confruntă fetele din întreaga lume şi subliniază inegalităţile de gen şi diversele forme de discriminare şi abuz suferite de tinere.

Progresele pentru adolescente nu au ţinut pasul cu realităţile cu care se confruntă astăzi, iar COVID-19 a întărit multe dintre aceste lacune. Tema din acest an se desfăşoară sub deviza „Vocea mea, viitorul nostru egal” („My voice, our equal future”) şi reprezintă un moment prielnic pentru inspiraţie din ceea ce adolescentele văd ca o schimbare în ceea ce doresc şi ca o soluţie pe care o caută în rezolvarea problemelor, potrivit site-ului www.un.org.

Puteți citi mai multe aici: https://www.agerpres.ro/documentare/2020/10/11/11-octombrie-ziua-internationala-a-fetelor–588109

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here