Ziua internațională a rock-ului (13.07)

Articol preluat de pe site-ul Ziua Constanta

0
110

Ziua internațională a rock-ului (13.07)Astăzi, în lume este sărbătorită Ziua Internațională a Rock-ului!

Pe 13 Iulie 1985 a fost organizat Live Aid, un concert care a avut loc simultan în Londra și în Philadelphia, scopul principal fiind eradicarea foametei din Ethiopia. Printre participanți s-au numărat artiști precum Queen, Black Sabbath, Led Zeppelin, The Who, Mick Jagger și mulți alții.Ambele concerte au fost transmise live de BBC.

Primul care a venit cu ideea ca aceasta zi sa fie declarata „Global Day of Rock” a fost Phil Collins care a urcat pe scenă atât în Londra cât și în Philadelphia.

Muzica rock este un gen muzical specific celei de-a doua jumătăți a secolului XX și secolului XXI. Instrumentele muzicale de bază pentru rock sunt chitarele electrice (varianta standard cu șase corzi și chitara bas) și bateria, însă în multe subgenuri se întâlnesc și claviaturi (pian, orgă electronică, sintetizator) sau alte instrumente, scrie wikipedia.org.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/actualitate/ziua-internationala-a-rock-ului-de-ce-azi-cine-a-venit-cu-ideea-video-752232.html

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here