Ziua Internaţională a Sportului Universitar (20 septembrie)

Articol preluat de pe site-ul Agerpres

0
26

Ziua Internaţională a Sportului Universitar (20 septembrie)În fiecare an la 20 septembrie, Ziua Internaţională a Sportului Universitar se sărbătoreşte începând cu anul 2016. Proclamată oficial de către Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), Ziua Internaţională a Sportului Universitar are scopul de a crea legături între universităţi şi comunităţile locale, sportul, activitatea fizică şi viaţa sănătoasă jucând în acest sens un rol principal, potrivit site-ului Federaţiei Internaţionale a Sportului Universitar (FISU), www.fisu.net.

În 2015, Federaţia Internaţională a Sportului Universitar a propus UNESCO să recunoască la nivel internaţional o zi dedicată sportului universitar. Propunerea a fost aprobată de statele membre UNESCO la cea de-a 38-a sesiune a Conferinţei generale de la Paris din noiembrie 2015, iar la 20 septembrie a fost declarată astfel Ziua Internaţională a Sportului Universitar. Această dată coincide în majoritatea ţărilor din întreaga lume cu începutul anului universitar şi este, de asemenea, data primelor Campionate Mondiale Studenţeşti din 1924.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.agerpres.ro/documentare/2021/09/20/20-septembrie-ziua-internationala-a-sportului-universitar-unesco–781024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here