Zoia Alecu la Psihologul muzical (ediţia 661 -30.05.2015) – AUDIO

0
435

Din 2013 nu ne-a vizitat, dar cum a avut un material nou a anunţat. Zoia Alecu arată cât de multă inspiraţie a acumulat, cât chef de cântat are, câte are de dăruit. Albumul cel nou, „Să ierţi” scos tot la Ovo Music şi lansat pe 14.05.2015, are poveştile lui, are versurile scrise de Zoia tipărite şi fotografii expresive pe coperte. Zoia a lucrat din nou cu Emanuel Gheorghe Fisă (orchestrator şi chitarist). Aproape 300 de mesaje au salutat prezenţa ei în studio. E plăcut să observ că artiştii consacraţi sunt iubiţi şi respectaţi şi la rândul lor se bucură comunicarea directă cu publicul. Era inevitabil să nu ajungem şi la subiectul Eurovision 2015.

Zoia cunoaşte fenomenul şi s-a exprimat clar, tranşant. La insistenţele ascultătorilor, Zoia a şi cântat puţin din „Imnul somnoroşilor”. A explicat motivele pentru care nu vine cu chitara şi nu poate cânta în studioul nostru. În schimb a propus piese cu Alina Manole, Nicu Vladimir, Adrian Sărmăşan, Tudor Gheorghe, Dan Manciulea, Sfinx Experience (grup din care a făcut parte, pentru care a compus şi a scris versuri) şi Nicu Alifantis, cel care tocmai urma să-şi lanseze albumul Şotron pe 31 mai, de ziua lui!  Pentru fiecare alegere făcută Zoia a argumentat.
Am avut concursuri, am avut Top 5 Sentimental cu piese cântate şi compuse de Mircea Baniciu. 1. Eşarfă în dar, 2. Vara la ţară, 3. Andrii Popa (este o surpriză că nu această piesă a ajuns pe primul loc). Trebuie să subliniez că-n actualul format al acestei rubrici cifra înregistrată de Baniciu reprezintă un record  de participare.
Agenda Pop-Rock  a inclus şi piese cu Roxette, Slash, Alice Cooper, Heart, Judas Priest, Kid Rock, Beth Hart  ş.a.m.d.
Audio:

Selecţia mesajelor (au fost peste 250!)
Zoia Alecu la RRA 2015Iosif Tanasescu Servus Andrei Shazam a identificat: Diana Krall & Michael Buble cântând Alone Again (Naturally) În paranteză, eu locuiesc în Quebec de 19 ani. Iar Google zice că Gilbert O’Sulivan are versiunea originală O seară minunată !! Cu drag, Iosif, din Saint-Sauveur, Quebec, Canada.
Lavinia Ban: Gilbert O’Sullivan, zic eu, variant original – Alone Again, Naturally. Coverul e cântat de Diana Krall şi Michael Buble.
Marius, metalfan: Belgia vă salută! Aici lumea e fericită pentru locul ocupat la Eurovision!
Petre Marin Radoi Zoia Alecu iti doresc multa sanatate si iubire.
Veronica Beuran Zoia Alecu mi-a inseninat anii copilariei.
Mirela, Milano: Eu speram să câştige Italia… Voltaj a fost o dezamăgire pentru mine! Nu au avut nimic spectaculos… nimic de care să te agăţi… care să îi scoată în evidenţă.
Oana, Roma: Zoia tu ai vrea să participi la Eurovision?
Cristina, metalfan:Ai mai scris texte pentru alţi artişti? Sau nu ai mai colaborat în calitate de textier?
Harry: Foarte tare albumul Zoiei!Felicitări!
DioVasco:Italia nu cred că vrea să câştige… Nu sunt ei dispuşi să plătească atât ca să organizeze. Ei sunt mulţumiţi dacă sunt în primii 10… Cel puţin aşa mi se pare mie.
Florin, şofer de tir: Îmi place foarte mult de Zoia Alecu! Are o voce extraordinară! Piesele din noaptea asta sunt pentru cei de pe şosele!
Pastin Nicolae Apropo de vot , m-am documentat si pot sa va spun ca televotingul a fost foarte bun in ordinea: Italia , Spania , Franta , Portugalia , Israel , Belgia , Islanda(!) , Austria , Cipru……Din pacate votul juriilor , cu exceptia Belgiei , Danemarcei si Greciei nu ne-a clasat in primele 10 locuri . Cat priveste Italia , media s-a facut astfel 26(juriu)+2(televoting) egal 28 . Impartit la 2 , a rezultat pozitia 14…..fara cuvinte , fara puncte!
KissArmy: Excepţional album! Felicitări Zoia!!
Denisa Andreea Maxim Zoia e pasionata de yoga? Tot uitandu-ma la poza postata asa pare…Apropo Suedia nu mi s-a parut nu mi-a atras atentia chiar deloc. Nici nu-mi aminteam de ea cand s-au terminat recitalurile.Italia,Rusia si Germania mi-au placut.Atat.
Cornel Costea Sărut mâna, dragă Zoia Alecu! Bună seara, dragă Andrei Partoș! Vă ascult, cu drag! In același timp, lucrez la un volum de poeme inchinate unor Voci ale Radioului public românesc dragi sufletului meu. O intrebare pentru minunata dvs.invitată: Care-i sunt sursele de inspiraţie? Și o precizare: băieţelul meu, de doi ani, e indrăgostit de cântecele pe care doamna Zoia Alecu leinterpretează impreună cu Adrian Sărmăș O noapte frumoasă!
Maria Moldovan Zoia Alecu voce inconfundabila!!!!!si totuși in duetul cu Adrian Sărmașan nu știam cine când cânta,vocile lor fiind foarte asemănătoare.
Va asculta si New Yorkul.
Denisa Andreea Maxim Sa va spun programul meu saptamanal. Luni,marti,miercuri carne iar joia numai soia… Vineri…inevitabil consum psigologul muzical, Ca mi-e draga,tare tare…minunea asta mica…Zoia!
Cornelia Ionescu Doamna Zoia Alecu, multe salutari din Montreal. Va iubim si va ascultam si aici.
Nicolae Mihai Rosca Bună seara aici în Montevideo bună (noapte) acasă vă salut şi întreb nu se poate face emisiunea de mai multe ori pe săptămînă că abia aştept să vină vineri. Salutare de aici din depărtare să trăiţi cu sănătate toţi ce care lucraţi să ajungă la noi aceste emisiuni fantastice . Şi salutări pentru invitată şi multă sănătate (fumatul e ce e mai rău pentru corzile vocale ) spune cineva care a fumat 14ani.
Razvan Faur Frumoasa emisiunea mulțumesc pentru ca promovați muzica adevărat.
Simona, metalfan:Vă rog frumos să difuzaţi şi Imnul somnoroşilor! Vă rog mult! E preferata mea!
Teddi, Londra: Wow! Nu pot să cred!! Welcome To My Nightmare este mai în vârstă decât mine!!
Veronica, Cluj: Eu am fost la concertul lui Julio Iglesias!! Excepţional!!! A fost sala arhiplină!! M-am bucurat mult că l-am văzut! Acum, între noi fie vorba, bucureştenii nu mai ştiusă se bucure de venirea unor artişti internaţionali! Să vină la noi şi Smokie, şi Scorpions, şi Bonnie Tyler! Dacă voi nu îi vreţi!
Boogie: Eu când am văzut poza lui Bittman cu Toto Cutugno, atunci s-a făcut lumină în capul meu! Bittman e fan Cutugno… deci de aici s-a produs cotitura Holografului spre pop!
Black Eloise: Eu am sperat că Andrii Popa va fi pe primul loc… Nu e vina mea!
Ankka Iorgu: Dle Partoş, eu v-am ascultat fără să mai trimit mesaj! Dar nu pot să tac! Bowie ăsta e pe lângă piesă şi pe înregistrare!! Cum să se difuzeze aşa ceva?? Chiar nu poate să îi spună nimeni cât de fals cântă?? Zgârâie urechile!!
Black Eloise:Dna Iorgu… la Tudor Gheorghe dormeaţi… bănuiesc că altfel aţi fi reacţionat la chitara dezacordată!

Dumitrache Sorin Va salut..ascult….sarut mana domna Zoia ma bucur ca ati reven8t in emisiune

Farmacia Muzicala Vlad: Salutare, prieteni ! Ce bucurie de ne-iertat să o avem invitată pe Zoia Alecu ! Fie iertată … bucuria! Eu am sărit în sus când am auzit în sfârşit cine e invitata. A propos de vânzarea de discuri, eu sunt convins că cei pasionaţi cumpără întotdeauna originalul, şi din suport pentru artist, cât şi din egoism personal faţă de calitatea sunetului şi de valoarea amintirii. Aş recomanda două trucuri pentru creşterea vânzării: uneori o mică reducere de preţ poate dubla cantitatea vânzării; în al doilea rând, alăturarea conceptului de „carte-obiect”, disc-obiect, care oferă produsului cel puţin o funcţie în plus (estetică, afectivă, etc.) de aşa natură încât omul să aleagă forma fizică în locul celei virtuale. Să nu mă înjure cineva, e doar o părere. Bineînţeles, ajută mult şi promovarea ne-convenţională, inclusiv adăugarea unei cauze sau a unui proiect filantropic. Dar, de bază, rămâne respectul pentru artist şi plăcerea de a savura produsul…

sursa: Radio România Actualităţi

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here