REACȚII DUPĂ EUROVISION 2015

0
27

Am strâns aici câteva articole găsite în presă, dar și unele postări de pe Facebook.
 

Bogdan Honciuc (membru al Juriului) a postat pe Facebook următorul mesaj:

Eurovision romania 2015Buna seara sau buna dimineata. In primul rand, doresc sa va asigur ca juriul nu a fost cumparat sau influentat de catre nimeni. Fiecare a votat dupa cum i-a dictat constiinta, dupa propria parere subiectiva, dar si in baza unor criterii stabilite de comun acord.
La preselectie s-au ascultat piesele fara sa se stie interpretul, ci doar titlul piesei. In urma acestei preselectii, din 93 de piese au fost alese 18 piese bune, iar dintre acestea au fost alese cele 12 finaliste. Cateva piese au fost descalificate. Ca si criterii, au primat compozitia, versurile, aranjamentul, vocile etc., dar si potentialul de succes pe scena Eurovision (unele piese cu rap au fost astfel dezavantajate, de pilda, pentru ca stim cu totii ca rapul e moartea pasiunii la Eurovision).
In finala, intrucat valorea pieselor era deja cunoscuta, au primat vocea live si show-ul in sine, dar si emotia transmisa dincolo de ecran (fiindca am votat din fata unor televizoare). Parerile au fost impartite, de ex. „De la capat” a primit nota 12 doar de la doi jurati (eu am dat 12 piesei „Superman”, de pilda) si nu ne-am influentat unii pe altii. Am discutat pe ici, pe colo, dar nimeni nu a incercat sa convinga pe nimeni ca o piesa merita 12 p sau ceva de genul acesta.
Eu inteleg nemultumirea unora, credeti-ma (eu insumi am dat doar 4 p celor de la Voltaj), insa acum a fost desemnat castigatorul si pe el trebuie sa-l sustinem la Viena. Desi am fost si sunt ‪#‎TeamSuperman‬ din prima zi in care am ascultat piesa Larei Lee (al carei fan raman si pe care as vrea sa o vad revenind in Selectia Nationala) de azi sunt voi fi si‪#‎TeamDelacapat‬, pentru ca stiu ca Voltaj au castigat in mod corect. Si pentru ca sunt român si tin in primul si in primul rand cu Romania.
Va stau oricand la dispozitie pentru intrebari, insa permiteti-mi sa ignor insultele si acuzele aruncate de catre fani orbiti de preferintele lor. De asemenea, nu imi cereti sa va spun cine cui ce note a dat, fiindca nu voi vorbi in numele colegilor mei din juriu. Va multumesc pentru intelegere, iar celor care ma cunosc si mi-au luat apararea in aceste zile le multumesc pentru sustinere si incredere.
 
 

Trupa Hara (piesa lor a fost respinsă la preselecție) au postat următorul mesaj pe Facebook:

ABSOLUT PENIBIL si total NEPROFESIONIST modul echipei Eurovision Romania de a trata artistii participanti la preselectie,refuzandu-le FLAGRANT dreptul de a-si cunoaste rezultatul!!!
Pe scurt:
1..Singurul mod de a-ti afla rezultatul era prin contestatie,desi firesc si logic este sa ai acces la propriul rezultat ca la orice concurs normal,nu mai vorbim de unul NATIONAL,pe BANII NOSTRI, al televiziunii PUBLICE!Credem ca macar taxa de 200 RON platita ar justifica un mail sau un cod de acces la rezultat,nu?
2.TVR a MIMAT doar ideea de contestatie,promovand lista FINALA a castigatorilor inainte de finalizarea perioadei de solutionare!
3.La cererea noastra legitima de a ne cunoaste punctajul si criteriile de jurizare,precum si identitatea juriului, raspunsul a venit sec:”NU SE POATE!”De ce?Deoarece „concursul nu s-a finalizat”!!!!:)))
4.Nu mai vorbim de modul total neelegant in care trebuia sa afli ca nu esti in finala- la conferinta de presa unde erau prezentati castigatorii!Era foarte dificil probabil sa se dea un mail cu „Ne pare rau dar…” ca doar vorbim de un concurs amarat de undeva de la tara!
TRADUCERE::daca ai participat la Eurovision uita-te la conferinta de presa unde am invitat castigatorii sa vezi daca esti invitat!,Apoi ,daca te prinzi ca nu esti printre finalisti ,fa matale o contestatie daca vrei sa afli ca nu poti sa afli rezultatul deoarece noi nu am stabilit inca cine a castigat!Las-o pe aia cu transparenta,unde va credeti,la lectia de democratie?
Dupa aia mai vedem noi,ne intalnim la o cafea si povestim doar nu sunteti ofticosi!Lasa ca vine si randul vostru!!!
„Felicitari” organizatorilor,suntem siguri ca Partidul Comunist Roman este mandru de asemenea urmasi de nadejde in 2015!!!

Puteți asculta piesa lor aici:

 
 
 

 

Ce porcărie marca TVR | Voltaj scos câștigător la Eurovision deși Călin Goia a cântat jalnic

 
Trupa Voltaj a câștigat Selecția Națională Eurovision România 2015, desfășurată duminică seară în Sala Sporturilor din Craiova. Deși Călin Goia a cântat lamentabil, atât publicul cât și juriul a situat trupa pe primul loc în clasament și i-a trimis la Viena.
Atât publicul cât și juriul au acordat maxim de puncte trupei Voltaj. Marea perdantă a finalei este Luminița Anghel, care s-a clasat pe locul 2, cu un total de 18 puncte. Ovidiu Andon a completat podiumul cu 15 puncte.
Cu vocea gâtuită, Luminița Anghel, întrebată de prezentatoarea de pe scenă, dacă regretă ceva, artista a spus:Craiova mulțumesc pentru aplauzele din această seară, vă mulțumesc mult români pentru voturile dumneavoastră.
Transparență cu jumătate de măsură la TVR. la fel ca și în 2014, TVR nu a prezentat la fel ca în anii anteriori, notele acordate de fiecare membru al juriului.
Dacă anul trecut, la Brașov, președintele juriului, Mădălin Voicu a venit pe scenă și a anunțat sec, că Ovi și Paula merg la Eurovision, anul ăsta, prezentatorii TVR au anunțat doar top trei, iar la final clasamentul cumulat, juriu plus televoting.
Iată cum au votat jurații și românii:
Clasament juriu:
1. Voltaj – 43 puncte
2. Ovidiu Anton – 41 puncte
3.Blue Noise – 39 puncte
3. Luminița Anghel – 39 puncte
4. Lara Lee  – 30 puncte
5. Tudor Turcu – 28 puncte
6. CEJ – 26 puncte
7. Cristina Vasiu – 21 puncte
8. Aurelian Temişan feat. Alexa – 13 puncte
9. Super Trooper – 9 puncte
10. Rodica Aculova – 1 punct
11. Băieţii – 0 puncte
Voturi primite de concurenți la televoting:
1. Voltaj – 4707 voturi
2. Luminița Anghel – 3828 voturi
3. Tudor Turcu – 2078 voturi
4. Bule Noise – 1020 voturi
5. CEJ – 846 voturi
6. Ovidiu Anton – 791 voturi
7. Super Trooper – 510 voturi
8. Aurelian Temişan feat. Alexa – 488 voturi
9. Cristina Vasiu – 444 voturi
10. Lara Lee -386 voturi
11. Băieții – 178
12. Rodica Aculova – 86 voturi
Clasament final, note juriu + televot:
1. Voltaj – 24 puncte
2. Luminița Anghel – 18 puncte
3. Ovidiu Anton – 15 puncte
4. Blue Noise – 14 puncte
5. Tudor Turcu – 13 puncte
6. CEJ -10 puncte
7. Lara Lee – 7 puncte
8. Cristina Vasiu – 5 puncte
9. Aurelian Temişan feat. Alexa – 5 puncte
10. Super Trooper  – 5 puncte
11. Rodica Aculova – 0 puncte
12. Băieţii – 0 puncte
 
sursa: exclusivenews.ro
 
 
 

Câştigător Eurovision 2015. România i-a ales pe Voltaj

Milioane de fani din România s-au bucurat duminică, 8 martie, când Voltaj cu piesa «De la capăt» au fost declaraţi câştigătorii Eurovision 2015 România. Trupa a fost preferata publicului şi a câştigat atât televotingul, cu un număr de 4707 voturi, cât şi cele 12 puncte din partea juriului, maximul care se putea acorda. Melodia cu care au concurat în finala concursului este parte a unei campanii ample destinate copiilor aflaţi în dificultate din ţara noastră. Călin Goia, solistul trupei Voltaj, a mulţumit celor care i-au sprijinit în cadrul conferinţei de presă desfăşurate după finala de la Craiova.
„Suntem emoţionaţi şi foarte bucuroşi. Suntem conştienţi că la ce nivel au fost concurenţii mesajul nostru a convins. Ne facem planuri pentru finala de la Viena. Piesa aceasta o avem şi în varianta cântată în limba engleză şi o să ne sfătuim cu toată lumea să vedem cum e mai bine să facem pe 19 şi 23 mai. Campania «de la capăt» merge mai departe şi va fi mai vizibilă. Asta e cel mai mare câştig. Le mulţumim oamenilor cu care am colaborat, sunt mulţi şi nu vreau să-i uit. Vă mulţumim frumos”, a declarat solistul Voltaj.
 
sursa: Click.ro
 
 

Eurovision 2015 România. Luminiţa Anghel, marea perdantă

Trupa a fost preferata publicului şi a obţinut cele mai multe voturi la televoting, voturi care s-au transformat în punctajul maxim: 12. Cu încă 12 puncte obţinute de la juriu şi un punctaj total de 24 de puncte, Voltaj a fost câştigător incontestabil. Luminiţa Anghel, cealaltă favorită a finalei Eurovision 2015 România, s-a clasat pe poziţia a doua, cu 18 puncte cumulate (juriu şi televoting), iar podiumul a fost completat de Ovidiu Anton, cu 17 puncte.
Single-ul „De la capăt/All Over Again“ (varianta în engleză – n.r.) este compus şi produs de membrii trupei Voltaj împreună cu Deepside Deejyas, Monica Stevens şi Andrei Leonte (primul câştigător „X Factor“), iar videoclipul, regizat de Dan Petcan, reuneşte cadre din scurtmetrajul „Calea Dunării“. Piesa, în ambele variante, trage un semnal de alarmă asupra situaţiei tuturor copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.
Numele membrilor juriului au fost dezvăluite în premieră pe scena din Craiova, cei care vor decide, în proporţie de 50%, cine va reprezenta România la Eurovision 2015 fiind Mihai Pocorschi, Ovi, Bogdan Honciuc, Anca Lupeş şi Viorel Gavrilă, preşedintele juriului. Acesta din urmă le-a promis tuturor concurenţilor că vor avea şanse egale şi că juriul va fi cât se poate de obiectiv. O trupă mare, aşa a fost introdusă pe scenă formaţia Voltaj, care a deschis finala. „Copiii trebuie să fie alături de părinţii lor“, a spus Călin Goia, solistul Voltaj, despre mesajul melodiei „De la capăt“. Într-un scurt video de prezentare, actriţa Daniela Nane şi-a arătat susţinerea faţă de Voltaj.
Eurovision 2015 România. Cum s-a votat
După prestaţiile celor 12 finalişti, publicul a avut la dispoziţie 30 de minute pentru a vota. Potrivit regulamentului concursului Eurovision 2015 România, telespectatorii au putut vota de pe acelaşi număr de telefon pentru una sau mai multe melodii, dar numai o singură dată pentru fiecare melodie, din momentul în care s-au deschis liniile telefonice. Trupa Voltaj a fost favorita publicului, cu 4707 voturi. Acestea s-au transformat în 12 puncte. Pe locul al doilea la televoting a fost Luminiţa Anghel, cu 3828 de voturi (10 puncte), iar pe locul al treilea la televoting a fost Tudor Turcu cu 2076 de voturi (8 puncte).
 
Coordonatele Eurovision 2015
România Camera Verde în mijlocul spectatorilor, o scenă de 170 de metri pătraţi, ecrane şi podea de leduri, grafică specială pentru fiecare piesă au fost câteva dintre coordonatele show-ului Eurovision 2015 România, în urma căruia va fi ales reprezentanţul ţării noastre la Viena. În premieră la Selecţia Naţională Eurovision 2015, după ce au ieşit de pe scenă, artiştii au coborât direct în mijlocul spectatorilor, în Camera Verde. „Regizorul a gândit un show special pentru fiecare piesă, astfel că publicul şi telespectatorii vor avea parte de 12 show-uri într-un singur spectacol“, a declarat producătoarea TVR Iuliana Marciuc.
sursa: Adevărul
 
 
 

Mihai Trăistariu, REACȚIE despre scandalul EUROVISION 2015

 
Ca în fiecare an la Eurovision România, scandalul este la ordinea zilei. La ediţia Eurovision 2015, care are loc la Craiova, mai mulți fani ai acestui concurs acuză, printr-o scrisoare deschisă preşedintelui TVR, Stelian Tănase, că jocurile deja au fost făcute în aşa fel să câștige trupa Voltaj.
Contactat de DC News, Mihai Trăistariu a comentat „revolta” produsă și în 2015 de Eurovision.
Întrebat de ce în fiecare an există un scandal la Eurovision, Mihai Trăistariu a zis: „Orgoliile sunt foarte mari, la fel și competiția. Concurenții își doresc enorm să câștige și de multe ori, scandalurile apar chiar de la acești care sunt geloși pe alți concurenți. Așa cred că s-a întâmplat și  acum la Eurovision. Când apar nume grele cum sunt Luminița Anghel sau Voltaj întotdeauna ceilalți concurenți se revoltă și au senzația că alții sunt favorizați.
Am înțeles că membrii trupei Voltaj au acordat un interviu la Magic FM, iar ceilalți nu avut această șansă. Am înțeles că ei consideră că este un favor din partea Lianei Stanciu, ea fiind și la Magic FM, dar și în comisia Eurovision. Mulți au considerat acest interviu un favor promovând doar trupa Voltaj. Poate ar fi trebuit să fie mai atentă. Ori îi chema pe toți concurenții, ori pe niciunul. Magic FM nu a promovat niciodată atât de evident concursul încât cineva să ceară să meargă acolo. Dacă artiștii concurenți ar fi știut, cu siguranță toți ar fi vrut să dea un interviu la Magic FM. Lumea nu cred că știa că poți să te ceri singur la interviu la Magic FM”.
 
Mihai Trăistariu merge pe mâna Luminiţei Anghel la Eurovision 2015 România
Artistul a făcut și o previziune pentru finala Eurovision care va avea loc duminică seara. Mihai Trăistariu a ascultat toate piesele pentru Eurovision şi a tras şi primele concluzii. Solistul pariază pe Luminiţa Anghel care a câștigat – până acum – foarte multe premii.
„Din experiență știu că lumea votează o voce bună. Românii nu trimit la plesneală pe unul care nu poate cânta. Sunt câteva voci bune în competiție. De obicei, lumea merge și pe cineva care a mai mers la Eurovision și aici mă gândesc la Luminița Anghel care a participat la multe concursuri internaționale și a adus mereu trofee. Cred este o formulă câștigătoare”, a spus Mihai Trăistariu pentru DC News.
„Nu cred că jocurile sunt deja făcute. Nu cred că s-a aranjat ceva. Tot acest ‘scandal’ mi se pare doar o greșeală de organizare. Ori erau chemați toți concurenții la interviul de la Magic FM, ori niciunul, dar oricum nu cred că un interviu la Magic FM dărâmă clasamentele la Eurovision”, a conchis artistul.
Ce spune Liana Stanciu
La scurt timp de la declanșarea scandalului, DC News a contactat-o pe Liana Stanciu pentru un punct de vedere.
Sâmbătă, Liana Stanciu a spus că nu are nicio legătură cu acest scandal și a oferit mai multe explicații.
„Cine sunt eu? Eu sunt un angajat al postului Magic FM. Nu eu am decis să vină trupa Voltaj în emisiunea de la radio. Anul trecut s-a scris că îmi favorizez soțul. Anul acesta s-a vehiculat povestea cu trupa Voltaj. Cam până unde poate merge chestia asta? Nu am nicio legătură cu trupa Voltaj. Întrebați managementul Magic FM de când se promovează Voltaj acolo. Ceea ce fac eu în TVR este o chestiune în legătură cu străinătatea. Eu nu fac parte din juriu și nici nu am stabilit juriul. Cine sunt eu să favorizez câștigătorii? Să fim serioși!”, a spus Liana Stanciu pentru DC News.
„Repet: Eu nu sunt o persoană de decizie la Magic FM. Eu sunt angajată printr-un contract. Decizia ca trupa Voltaj să fie invitată la Magic FM nu a fost a mea. Nu îmi aduc aminte să fi aflat de la cineva din managementul Magic FM că o anumită trupă din finala națională Eurovision și-ar fi dorit să vină la radio și să fi fost refuzată. Repet: Selecția națională este a juriului și a publicului. Eu nu am nicio legătură”, a mai spus Liana Stanciu.
sursa: dcnews.ro
 
 
 

Jurații de la Eurovision, dați afară din hotel, de Luminița Anghel Ce-a făcut artista de a dus la ”evacuarea” acestora

După ce că televiziunea publică şchioapătă de la orice cheltuială, Luminiţa Anghel a reuşit să încarce şi ea nota de plată a postului public, dând afară din hotelul de patru stele din Craiova toată echipa ce a jurizat aseară selecţia naţională Eurovision.
Deşi i-a fost recomandat un alt hotel pentru cazarea pentru finala Eurovision, artista a aflat vineri unde sunt cazaţi membrii juriului, a căror identitate a fost ţinută la secret până aseară, şi şi-a rezervat un apartament exact în respectivul stabiliment.
Pentru ca juraţii să fie protejaţi de orice fel de “intervenţii”, organizatorii au decis ca aceştia să părăsească de urgenţă hotelul, în ciuda faptului că respectivele camere erau deja achitate. În pragul serii, toţi cei ce au făcut parte din juriu au fost “evacuaţi” din hotel, fiind mutaţi într-altul, cu mai puţine stele, dar unde posibilitatea ca juraţii să dea nas în nas cu vreun concurent era exclusă.
Aseară, la Sala Polivalentă din Craiova, 12 artişti s-au luptat pentru a reprezenta România la finala Eurovision de la Viena.
sursa: Libertatea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here