1 IUNIE

0
61

Am promovat pe FB evenimentul din Cişmigiu, aşa că era firesc să şi ajungem la faţa locului. O zi dedicată celor mici, ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPILULUI! Am fost inspiraţi, ne-am dus devreme şi am prins şi loc de parcare. Noroi mult, pregătiri în toi. Spectacolele au început pe la 11,00.
 
 
 

 
S-au amplasat mai multe scene, mai multe zone de joacă, s-au adus echipamente gonflabile, din acelea de ţopăit pe ele (acolo, Andrei al nostru n-a stat mult pentru că el nu are obişnuinţa ţopăielii). Reţin şi faptul că era pentru copii de peste 3 ani, iar la noi nimeni nu a întrebat dacă are cât trebuie, pentru că era mai înalt decât unii de acolo.
 
 
 
 

 
Am auzit fetiţe cântând piese de adulţi, l-am văzut pe Andrei Aradits prezentând şi apoi acceptând numeroasele fotografii cu mămicile entuziaste, am văzut Trupa Zurli care are un show extrem de antrenant (aduce copiii pe scenă, apoi îi provoacă la dans colectiv, la jocuri şi cântări).Am văzut multe mese la care se desena, se lucra intens cu copii mai mari…
 
 
 
 
Mulţi copii circulau cu feţele frumos pictate…Am fost şi la hrănit capre şi iezi sau iepuraşi…Erau de la Ferma Animalelor din Pantelimon. Nu lipseau nici comercianţii cu de toate. Locurile de joacă s-au populat rapid, dar cei care au venit devreme n-au putut folosi leagăne sau tobogane fiind murdare sau ude pur şi simplu.
 
 
 
 
La câtă lume s-a implicat, puteau veni şi vreo 3-4 persoane cu cârpe şi să le şteargă, aşa ca pentru ZIUA COPIILOR! Normal ar fi să se întâmple asta permanent, pentru că acele locuri sunt ale Primăriei şi nu e totul să le ţină acolo, ci să le şi facă utilizabile! Oricum, a fost o dimineaţă bogată, alergată, terminată cu îngheţată!
 
 
L-am urmărit pe Federer pe Eurosport şi nici acum nu înţeleg cine-l obligă să joace când se vede clar că omul nu mai poate, că greşeşte enorm, că sclipirile sale de geniu sunt tot mai puţine. Cu Gulbis a ajuns la 2-2, iar în decisiv este 4-2 pentru jucătorul leton. Galeria de la Roland Garros e total de partea elveţianului, dar nu e suficient…S-a trecut de 3 ore de joc…Au fost schimburi de mare mare spectacol, dar şi multe chifle…La 5-3 serveşte Gulbis! Federer e în corzi…E păcat pentru el…Minge de meci! Trist…şi ultima minge e tot o greşeală neforţată! Un mare campion iese din arenă în aplauze şi ovaţii, dar de ce să nu iasă când câştigă un turneu? Oare mai are resurse pentru aşa ceva?
 
Despre „dreapta” care-şi caută unitatea am văzut multe, am citit multe. Ar fi mai corectă formula de OPOZIŢIE, nu dreapta! PDL a guvernat cu PSD 9 luni, ca şi PNL de vreo două ori câte 3 ani…numai măsuri de dreapta n-au avut. Tendinţa de izolare a PMP e nocivă…Antonescu a anunţat (cam devreme) că nu candidează la prezidenţiale…Replicile acide continuă din toate direcţiile…DNA a devenit mai activ şi cu oamenii din „dreapta”…Cluj, Timişoara…sunt zone afectate de cercetări, reţineri, posibile arestări…Ghiţă TV anunţă că Băsescu s-a implicat în retragerea lui Crin, evident că va fi şi V. Ponta la televiziunea lui de casă!  Tot acolo va face dezvăluiri şi Dinu Patriciu. Dezvăluiri despre fostul propriu partid, adică PNL…ce de cantităţi de zoaie vor curge pe unele ecrane! Despre A3 nu mai spun nimic pentru că acolo subiectele sunt aceleaşi de 7-8 ani. Când văd o meclă hidoasă ca a lui Ursu, îmi trece pofta de informare…C.E.C., Udrea, Băsescu, Blejnar sunt cuvintele eterne ale slugilor varane.
 
*Victoria jenibilă a naţionalei cu Albania a arătat că V. Piţurcă nu vrea să evolueze, nu poate. Aduce câte doi trei tineri, ca să pară că întinereşte echipa, joacă oameni de 30-33 de ani, nu există scheme, strategii, idei de joc în apărare sau în atac…Dacă oamenii sunt în vacanţă, ce sens mai aveau aceste meciuri amicale? Şi de ce mereu cu echipe neimportante pe plan mondial. Suntem pe locul 32 în lume…am putea aspira la amicale mai consistente. Jocul a fost anost, plictisitor şi ne putem declara norocoşi că nu ne-a bătut Albania! N-aş remerca niciun jucător…
 
N-am înţeles ce rău au făcut elevii la Parada lor! Observ doar că se fac arestări de către jandarmi…20.000 de liceeni…O Paradă simpatică, entuziastă, care se întâmplă de vreo 4-5 ani…
 
TVR1 are porţile deschise...O dată-n viaţă are casă plină şi totul se vrea spontan..Ediţie specială…aveţi emoţii?
 
Emisiunea „România, te iubesc” de la ProTV ne-a arătat cum s-a procedat cu votările roşii, cu transport, cu şepci, cu papa bun cadou… mai e nevoie de anchete? Era la Tulcea…O emisiune deştept construită…de la Papa mobil la DD mobil…şi altele din perioada campaniei!
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here