11-13.07. KIKO ȘI MEGADETH

0
24

Megadeth la Arenele Romane 13.07.2016 a
Megadeth la Arenele Romane (13.07.2016)

Pe 11 iulie am avut șansa, datorită lui Corrado (omul cu Ziua Chitarelor, care e devotat total muzicii și chitarei)  să-l cunosc pe Kiko Loureiro. A fost o întâlnire deosebită la Radio România Actualități. Două vorbe de introducere și am trecut imediat la înregistrare. Cine a vrut, l-a văzut pe live streaming. Este postat pe pagina Psihologul muzical și pe paginile noastre individuale. Relația cu musafirul a fost una de simpatie la prima vedere. Iulia și Corrado au filmat și fotografiat cele aproape 50 de minute de conversație. Nu-i pot spune interviu pentru că n-a fost. Aveam o foaie cu întrebări bazate pe documentare, dar n-a prea fost nevoie de ea. O și uitasem acasă, iar victima vitezistă Iulia s-a dus și a adus-o. Cred că a fost un semn că n-o voi folosi prea mult. Kiko s-a simțit bine, m-a fascinat pasiunea cu care explica tot ce ținea de muzică, de chitară, de viața în trupe, de Megadeth. Un brazilian deosebit, un tătic atent. În final m-a invitat la concert, așa că m-am dus. Nu mulți te invită la cântări, după un interviu. Poate Julio Iglesias a mai procedat astfel.
Kiko Loureiro la Radio Romania (11.07.2016)
Kiko Loureiro la Radio Romania (11.07.2016)

Megadeth a mai fost în România, dar eu n-am prins momentele acelea. Există un început pentru toate. Arenele Romane pline, 90% tricouri negre, toate rock, majoritatea cu Megadeth. Erau mai multe generații, exact cum a spus și Kiko. La 21,30 a început recitalul principal… Un public atât de dedicat rar am văzut. Întreg ritualul era ca-n DVD-urile anilor 80-90. Head-banging energic, moshăială, brațe sus cu semnul rock, uneori cântări (nu des), dar trăire teribilă. Solisticile celor doi chitariști, Dave Mustaine și Kiko au fost aplaudate intens. Kiko mi se pare de excepție. Ca solist vocal Mustaine nu intră pe lista mea de favoriți, dar în context n-a contat. Basistul Ellefson a avut și el momente de solistică alături de colegul tobar și chiar rol de animator. Piesele fiind într-un up-tempo specific genului n-aveai cum să observi că s-a terminat show-ul extrem de profi.Bun de tot subțirelul Dirk Verbeuren la tobe. Multă, foarte multă energie s-a degajat din Arene, iar PUBLICUL  primește, fără ezitare, nota MAXIMĂ. La venire și la plecare oamenii au fost extrem de decenți, am văzut părinți cu copii, am văzut multe fete destul de tinere care știau versurile și le rosteau mai clar decât Mustaine.
Două momente care m-au marcat și mă bucur că le-am trăit. Poți aprecia un gen și fără a fi un fan, fără a avea tricou. Nu cred că voi ”fredona” vreodată piesă Megadeth, dar voi respecta consecvența, perfecționismul, longevitatea și talentul oamenilor de pe scenă precum și faptul că Mustaine știe să captiveze după mai bine de trei decenii, publicul. Eu l-am ascultat prin 1982-83. Are 55 de ani și sună proaspăt pe noul album. Asta contează enorm! Și o concluzie personală : ROCK IS NOT DEAD!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here