INFO SPORT PRIN OCHII MEI

0
49

Sports aSHULFA SHOW!

Radu Naum nu lipsește, cum credeam . Strâmbele nu pot lipsi. L-a tot provocat pe Budescu să spună ceva nasol. Omul e printre puținii care a declarat că nu-i place cum lucrează Iordănescu, e printre puținii care a anticipat catastrofa. Merge la Astra? Merge la Dinamo? Rămâne în China? Vrea la națională? Ce spune despre Daum? Oare e bine cu antrenor străin? Păi dacă Iordănescu nu l-a convocat când era clar nevoie de el, de ce ar face-o un străin care nu-l cunoaște?  * Temă la modă. Un jucător sub 21 de ani în teren pentru toate echipele din Liga I. Așa vrea FRF. Păi pe banii cui? Nu e mai important să existe echipe de juniori sau tineret și apoi să obligi ? Naum și specialiștii casei nu înțeleg de ce nu vor cei 10 președinți de club să accepte decizia dictatorială! Sunt echipe care pot, altele nu. Bagi jucători în raport de nevoile unui meci, din dorința de a câștiga, nu privind la datele din buletin. Așa s-au exprimat și câțiva antrenori
Reghe are ironii tăioase la adresa conducerii FRF care i-a oferit doar doi ani lui Daum. O mare bucurie pentru Naum să comenteze tot ce spune omul. În Studio erau Balint, Duckadam și Geambașu( ediție de 13 iulie). Balint amintește că Daum n-a antrenat ever o națională, dar îi acordă credit pentru că vine dintr-un fotbal mai bun ca al nostru. Geambașu e sluga federalilor așa că intervine. Daum a picat în mijlocul unui război între FRF și LPF, afirmă Helmut. Șansele la calificare sunt foarte mici, recunoaște și Balint. Omul trebuie ajutat. Naum insistă pe refuzul unor jucători de la Steaua. Asta ar fi spus Becali. Și dacă nu merg, ce e? N-a refuzat și Radu Ștefan de la Lazio? Sau el poate? Dar Budescu, Toșca, Rotariu n-au fost lăsați acasă de la C.E.? Adică impui tineri la echipe private, dar la lotul național aduci cea mai bătrână echipă?  Naum le dă indicații cluburilor, în speță Stelei, cum să procedeze. Duckadam e prea amabil cu Naum, dar asta știam. Argumentele, pe tema ”Under 21”, nu au logică. Echipele sunt societăți comerciale. E greu să le impui pe cine să bage. Altfel, e normal să existe o formă de a stimula creșterea juniorilor, tinerilor la toate echipele. Cum era un campionat paralel cu tineret-rezerve. Hagi a făcut-o fără să-l oblige cineva și a luat locul 5. De ce să vină FRF să decidă pentru alții?
 

TENIS CONTRA NATURII

Caniculă total nepotrivită tenisului de la Arenele BRD. Parcul cu Platani nu e tocmai răcoros, așa că publicul merge doar la partidele de seară. Simona Halep s-a chinuit cu adaptarea la zgură câștigând greu cu o cehoiacă necunoscută. A câștigat cu 2-1. Fiind mai răcoare, a fost și public, chiar entuziast! * Monica Niculescu a pierdut la Polona Hercog cu 2-0. O jucătoare de pe locul 88 WTA. Monica recunoaște că nu e refăcută, că n-a jucat bine. * A mai rămas în cursă o singură româncă, Simona Halep. Pare a fi un turneu organizat pentru ea!
 

BRAVO LUI ION CRĂCIUNESCU

Îmi place felul în care își susține fostul arbitru opiniile. Viorel Grigoroiu pare a fi angajat la FRF sau la Burleanu, pentru că nu lasă pe nimeni să spună ceva neadecvat despre acesta. Crăciunescu e ferm și susține că în 2 ani jumate, Burleanu n-a arătat nimic din cele propuse. Apoi a adus un antrenor depășit la conducerea naționalei, care s-a înpăunat cu calificarea la C.E. O parte din drum a fost parcurs de Pițurcă, dar s-a uitat. Calificarea o putea obține oricare antrenor bun din noul val. Ce s-a priceput Iordănescu în Franța, am aflat. Acum e adus Ch. Daum. E susținut de unii, contestat de alții. În două luni ce să facă un antrenor german cu jucători pe care nu-i cunoaște?  Se cere liniște pentru Daum, se vorbește despre timp și răbdare. Strigături caraghioase. Ce timp? Cine nu-l lasă să facă treabă? Presa care scrie? Blogurile, site-urile? *Până și A. Porumboiu îl consideră ”lamentabil” pe Burleanu  pentru deciziile sale bizare, deloc diferit de M. Sandu. Poate mai rău. *A vorbit iar Becali în emisiunea lui Grigoroiu și a spus că el vrea să investească, dar îi este frică. E urmărit, tachinat, blocat în afaceri curate. Așa zice el. Nu-l dă pe Chipciu acum, dar poate renunța la Varela. Vine Puljic de la Dinamo, zice G.B. S-a referit și la David și Goliath. Cum visează el să bată în 2-3 ani Barcelona sau Real. Tocmai omul care acum câteva zile afirma că vinde tot și se retrage de fotbal. Ciobanul mistic e plin de surprize…în afirmații!*

SITUAȚIA RAPIDULUI

De luni de zile se scrie, se discută despre această echipă. De ani de zile are probleme financiare. Nici acum nu se știe dacă va juca în Prima Ligă, odată ce nu are bani, odată ce falimentul este și nu este declarat. FRF și Liga nu-s capabile să ia o decizie. În loc să promoveze o echipă venită din Liga inferioară, vor să salveze o echipă care a retrogradat. Acum e era Burleanu. Și Iorgulescu la Ligă. De ce nu se ia taurul de coarne? Vor un campionat cu 13 echipe? N-ar fi ridicol și unicat în Europa? Rapidul poate fi salvat de investitori autentici care achită datoriile imense și apoi o iau de la zero. Sau trebuie să pornească la drum nou din ultima divizie, așa cum face Petrolul Ploiești.* Echipa nu se poate antrena, nu are stadion, jucători, nimic. Pe 20 iulie află verdictul. Nu cred că există în lume o astfel de situați în care o echipă să știe dacă poate juca (deși nu are bani pentru a rezista în campionat) cu o zi înainte de începerea competiției.
Cine a cerut falimentul Rapidului? ANAF și niște jucători. Dinu Gheorghe explică, iar Naum contrează penibil. Se vede ce jeg este acest mare jurnalist. Daniel Nicolae cerea cândva falimentul echipei. Au vrut să pună presiune pe conducerea de azi. Jucătorii au rămas neplătiți. Au renunțat la cerere. Datoriile către stat au crescut. S-au dublat. Acționarii de după Copos, au făcut  destule pagube. ANAF-ul nu poate renunța la datorii! Daniel Nicolae crede că Rapid trebuie să respecte regulile.

DORINEL AR VREA, DAR CINE NU E PENTRU?

Dorinel Munreanu a lucrat cu Christophe Daum, și-a luat licența cu el, ar fi dispus să-i fie secund. Așadar problema e la Federali. Dorinel știe germană, nu are probleme de comunicare, este cel mai selecționat fost jucător.* Daum a fost zilele astea la un meci  să vadă jucătorii români de la Ludogoreț. Un prim pas de normalitate din partea selecționerului.

CINE A MAI FOST PORTDRAPEL OLIMPIC?

Niciodată nu s-a discutat atât despre acest rol simbolic. GSP a publicat pe 7 iulie numele celor care a purtat drapelul la Festivitatea de deschidere a Jocurilor de-a lungul istoriei. Pentru cei care au ratat acel număr, redau aici rezumatul. Șerban Mănciulescu (tir) a fost la Berlin (1936), Dumitru Paraschivescu (atletism) a fost la Helsiki (1952), Isif Sîrbu tot de la tir a fosy la Melbourne în 1956. La Roma (1960) a fost aruncătorul de suliță, Alexandru Bizim, iar Aurel Vernescu (kaiak-canoe) a fost 4 ediții la rând (1964, 1968, 1972, 1976). La Montreal (1976) a fost Nicolae Martinescu (lupte) iar la Moscova a fost un alt luptător, Vasile Andrei (1980). La Los Angeles a revenit un campion de tir, Corneliu Ion, la Seul (1988) a revenit Vasile Andrei, la Barcelona a fost atletul Costel Grasu, la Atlanta (1996) a fost Iulică Ruican (canotaj). Tot de la canotaj a fost Elisabeta Lipă (2000 la Sydney și 2004 la Atena). În 2008 a fost pentru prima oară o jucătoare de handbal, Valeria Beșe (Beijing). La Londra (2012) am avut un alt debut, Horia Tecău. Mă mir că până acum n-a fost nicio gimnastă, iar în anul în care avem una singură o desemnăm portdrapel. Lipsa de logică, de coerență, de înțelegere a simbolurilor e cronică la COSR!

FĂRĂ CORECTOR LA PRINT?

evenimentul zilei aGreșelile de pe net se admit. Oamenii scriu rapid, în mașini, trenuri, săli de așteptare, unde apucă, dar la print există corector. În Evenimentul zilei din 12 iulie am găsit un alt scor la Finala Campionatului European de Fotbal. La câte milioane au văzut meciul, nu se admite o astfel de scăpare…și totuși!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here