75 DE ANI NU-I MOTIV DE ANIVERSARE?

0
242

75 DE ANI NU-I MOTIV DE ANIVERSARE?La cum s-a desfășurat festivitatea , se pare că nu e. Nu s-a transmis partea care era importantă, cea cu sportivii mari, mondiali, europeni și olimpici, de la scrimă, natație, handbal (or fi fost acolo mondialii?), atletism, box, lupte, judo, fotbal ș.a.m.d.

GSP a scris pe ultima pagină de miercuri și s-a rezumat la momentul penibil cu Talpan, la meciul Legendelor (câteva rânduri) și o singură fotografie cu campionii premiați. Nici măcar o listă de nume! La DigiSport îl auzeam pe Narcis Răducan (a jucat și a fost și director sportiv la FCSB) susținând că nu e așa un eveniment, care să merite o discuție. Colegii de platou au criticat, justificat, organizarea, lipsa de promovare, de echilibru, prezența inutilă în prim plan a unor indivizi care n-au contat pentru acest club, cum ar fi Dâncu sau Talpan.

Tribune goale, dezolante. Era, de fapt, sărbătoarea Clubului, nu a echipei de fotbal. Nu a Ministerului Apărării Naționale. Minister, care n-a fost capabil să atragă lumea la stadion. Pe vremuri se aduceau 2-3 unități militare și tot se umplea stadionul. Puteau fi invitate școli și facultăți.

Lipsa de respect pentru adevăratele VALORI, s-a văzut din importanța acordată unui nimeni ca Talpan, apoi jucătorii, antrenorii care au lucrat cu Becali la FCSB, care s-a numit o vreme Steaua, au apărut în ambele echipe. Cineva i-a numărat. Erau ”numai” 26! Negi existența FCSB și sărbătorești 75 de ani când tu ai o echipă CSA înființată din 2017? De ce n-au invitat jucători dinainte de 2003 combinați cu marea echipă din Liga a 2-a?

Și totuși Clubul Armatei, cel care s-a ocupat de sport, nu de fotbal, merită respect, chiar dacă putea fi desființat după 1990, exact cum trebuia să se întâmple cu toate cluburile departamentale. Dacă tot trăiește și produce performanță în câteva discipline, atunci să fie sănătos și eficient! Să primească niște comandanți inteligenți care se pricep la sport !

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here