A.G. Weinberger și Raluca Moisan la Psihologul muzical (ediția 756 – 25.03.2017)

0
756

Am început cu un moment In Memoriam Simona Catrina-Roman, jurnalistă, scriitoare, bună prietenă, care ne-a fost musafiră în două rânduri și care ne-a părăsit pe 23.03. Dumnezeu s-o odihnească!
A.G. Weinberger a venit împreună cu soția sa, teatrologul Raluca Moisan și tehnicul super-rapid, Ciprian. Am aflat despre noul proiect, GringoTronic, despre turneele din țară, despre viziunea actuală despre blues, despre tendințe actuale în muzica zilelor. De organizare, promovare se ocupă direct Raluca. Pentru cei care doresc să afle semnificația termenlui, am aflat așa că ”Gringotronic este o îngemănare de stiluri, armonii și influențe, pornind de la cele mai frumoase piese clasice până la elemente de muzică electronică, loopuri de chitară , voce, muzicuță și lapsteel guitar, toate filtrate de stilul propriu al lui A.G. Weinberger”.
AG Weinberger la Psiholog 2017Virtuozitate și creativitate, tehnologie modernă, toate pentru o singură persoană. A.G. a cântat, ne-a arătat cum funcționează o mică parte a instalației, pe care o gestionează. Veți asculta și piese de pe „Mighty Business” album înregistrat în concert în 2009 editat de BigFoot Records în 2015. Este Casa de discuri proprie.  Veți auzi și recomandările invitatului din colecția personală cu The Jimmys, Gregory Porter, Joe Scofield.
Agenda pop-rock include piese cu Mondial, Aretha Franklin, M.S., Ștefan Bănică, Elton John, Jeff Healey Band, Cathy Dennis, Tom Jones, Gabriel Cotabiță, Kasabian, Krokus, Alison Krauss, Rezident Ex.
Mai multe solicitări din ediții trecute au fost onorate și vom continua s-o facem în rubrica Răspundem când suntem în stare. Au fost Sandra, Toto Cutugno, Postmodern Jukebox ș.a.
Top 5 Sentimental a fost al grupului american Foreigner. Cele mai multe voturi le-au obținut 1. I Want To Know What Love Is, 2. Waiting For A Girl Like You, 3. Cold As Ice.

Audio:

Selectia mesajelor (au fost aproximativ 400!)

Raluca Moisan
Raluca Moisan

Cristi, Olanda, şofer de tir Vă ascult! Sunt în drum spre Berlin. Salutări!
Marius, metalfan RIP Simona! 🙁 A fost o săptămână grea… l-am pierdut şi pe „Negru” de la Negură Bunget…
Jeni Vă salut cu mare drag!
Oana Frumoasă piesa trupei Metallica! RIP Simona!
Black Eloise RIP Simona! Mulţumesc pentru Metallica! Bun venit invitaţilor!
Boogie Bun venit AG!
Delia Bine ai venit AG! Eşti unul dintre chitariştii mei preferaţi!
Patricia, Sao Paolo Janis Joplin spunea într-un interviu: „Spectaorii vor ca soliştii de blues să aibă poveşti triste şi şi să fie nefericiţi. Ei au impresia că dacă bluesmenii nu duc o viaţă chinuită, nu pot cânta blues”. Ce părere are invitatul?
Teddi, Londra Îmi place blues-ul şi mă bucur că a venit AG Weinberger! Îmi amintesc că Tom Waits spunea într-o emisiune TV că „blues este acel copac în care orice artist se leagănă de pe o creangă pe alta măcar o dată în viaţă”. Mi-a plăcut cum a spus-o.
AG Weinberger la Psihologul muzical 2017Cristina, metalfan Am văzut că sunt multe festivaluri de blues şi jazz în România. De cele mai multe ori vin invitaţi străini. Cum priveşte AG acest fenomen? Faptul că sunt multe festivaluri de gen îi stimulează pe artiştii români să cânte blues şi jazz? Pentru că dacă există aceste evenimente, înseamnă că există şi public.
Andrei Moţ · A lasat o impresie foarte buna la Drobeta Turnu Severin unde a concertat in urma cu 2-3 saptamani. Sper sa ne intalnim cu totii acolo in vara acestui an sub cupola culturii.
Viorel Vasile Costiniuc · Salutari din Valencia.
Irina, Roma Îmi faceţi nopţile de vineri mai frumoase! Cu ajutorul dvs mă simt mai aproape de casă!
Liviu, şofer de tir Vă ascult cu mare drag. Mă ajutaţi să ajung la destinaţie. Acum mă îndrept spre Barcelona. Îi salut pe toţi cei de acasă.
Petronela, jud Dâmboviţa Vă ascult până la final, ca de fiecare dată!
Magda Mi se par cam scumpe biletele la Engelbert…
Gabriela Singurul festival la care mi-am cumpărat bilete este Summer Well pentru că vreau să văd trupa Editors. În rest, mă mai gândesc.
Paula Cât costă biletele la concertul lui Andrea Bocelli? Este un eveniment la care mi-aş dori să ajung!
AG Weinberger si Raluca Moisan la Radio Romania Actualitati 2017Dana M-aş fi dus şi eu să văd Franz Ferdinand, dar când am văzut ce preţuri sunt la Electric Castle am rămas şocată, sincer!
Simona, metalfan După cum vă spuneam săptămâna trecută, am fost la concertul lui Elvis Costello. Am primit invitaţii şi cum nu a vrut nimeni să meargă cu mine (nici Marius, nici Cristina), m-am dus singură şi am stat pe 3 locuri :)) Cred că au fost singurele locuri neocupate din sală. Spre marea mea surprindere, mi-a plăcut. Au fost şi momente în care m-am plictisit, dar per total a fost mişto. Sunetul a fost făcut astfel încât să se înţeleagă cuvintele, adică am simţit că s-a pus accent pe text. Nu prea am mai văzut asta la alte concerte. A fost interesant.
Cătălina Cine-i Joan Osbourne? Are legătură cu Ozzy, e rudă? Cântă tot heavy metal?
Mihaela Eu mă bucur că vine Natalie Imbruglia, deşi, recunosc că mă sperie ideea că va avea loc la Berăria H… Acolo sunetul e groaznic! Oricum, mă duc să o văd!
George, Los Angeles Când în sfârşit am decis şi eu să mă duc să-l văd pe Eric Clapton în Los Angeles şi mi-am cumpărat bilet, am aflat că a amânat concertul din cauză că a făcut bronşită. Acum am rămas în pom… E a treia sau a patra oară când încerc să-l văd şi nu reuşesc… mereu a intervenit ceva, ori am fost eu bolnav, sau nu am putut să-mi iau liber de la muncă, ori a avut el o problemă… e frustrant.
Leonard, Bucureşti Eu am o altă frustrare. Mi-am cumpărat bilet la concertul lui Al Di Meola, iar apoi a fost anunţat concertul Dream Theater în aceeaşi zi. E inuman, fiind vorba cam de acelaşi segment de public. Petrucci a fost influenţat de Meola, e idolul lui. Fanii Dream Theater îl iubesc şi pe Al Di Meola. De ce să le pui în aceeaşi zi?! De ce să mă pui să aleg?
Ana Mi-a plăcut Postmodern JukeBox! Foarte interesant. E un fel de Pink Martini…
Niko, Milano L-am văzut pe Steve Hackett! I-am strâns mâna şi i-am spus că l-am auzit la dvs în emisiune.Şi i-am mai spus că dacă ajunge în românia, vin să-l văd şi la Bucureşti. 🙂 Este foarte drăguţ şi amabil, la fel ca Peter Hammill.
Veronica, Cluj Eu dacă ştiam că vine Lou Gramm, mă duceam special la graniţă să-l aştept cu flori. Regret că nu a avut loc concertul. Dar… e greu dacă câştigi publicul dacă nu faci nimic să cultivi muzica în permanenţă. Vorba dvs, nu e suficient un spot, publicul trebuie format, trebuie să existe informaţii despre muzicieni în permanenţă în presă, nu mă refer la cancanuri, ci la info serioase!
Maria, Spania Eu sunt o mare fană a lui Bonnie Tyler. Călătoresc prin europa după ea, aşa cum face şi Patricia din Brazilia. Când Bonnie a fost ultima dată în România, la Sala Palatului, dvs aţi fost singurul care a difuzat piese de pe cel mai recent album al ei. Toate celelalte posturi de radio au dat spoturi în care anunţau concertul şi veşnicele It’s A Heartache şi Total Eclipse… Mie mi se pare o lipsă de respect faţă de iubitorii de muzică… E inadmisibil ca publicul să ştie mai multe decât organizatorul şi decât radiourile. Fac pariu că dacă ar veni Steve Hackett în România ar fi promovat ca „ex-Genesis”. De ce? Păi, pentru că sunt puţini jurnalişti care ştiu că omul acesta a făcut multe şi după, mai ales după ce a părăsit Genesis.

sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here