Marian Stere la Psihologul muzical (ediţia 691 – 26.12.2015) – AUDIO

0
78

Marian Stere la Radio Romania 2015O noapte de Crăciun are, în mod firesc, multe piese de sezon, nu toate foarte cunoscute.  Câteva nume ale celor care apar în aceste 5 ore: George Nicolescu, Rock Abil (trupă nouă din Timişoara), Franco Califano, Alexandru Andrieş, Joe Lynn Turner şi fireşte, invitatulMarian Stere!
 
Marian Stere a debutat în emisiune (este colegul nostru de la Radio România Internaţional) în calitate de dublu lansator de CD-uri. A avut şi el cadouri muzicale pentru cei de acasă cu piese de Crăciun compuse de Jolt Kerestely şi Şerban Georgescu, pe versurile sale. Acestea nu apar pe albumele recente. „ Noi…şi Muzica” include 18 piese pe versurile lui Marian (născut pe 23.03.1970) A colaborat cu numeroşi compozitori : Jolt Kerestely, Dumitru Lupu, Mihai Vanica, Victor Lavric, Andrei Kerestely. Veţi auzi câteva piese cântate de Angela Similea, Stela Enache, Aurelian Temişan, Mădălina Manole şi de Marian Stere.
 
Marian a povestit despre cariera sa, despre legătura specială, de 26 de ani, pe care o are cu Radioul, despre munca de textier. La cererea insistentă a unor ascultători a adus de acasă şi marele hit „Nu mi-e frică de bau bau” (compoziţie Gabriela Sauciuc Cicone, versuri M. Stere).  Cele mai interesante întrebări au fost premiate de musafir cu CD-urile aduse. „Daţi un like la cheia Sol” este titlul unui album cu piese pentru cei mici, tot pe versurile lui M. Stere. Avantajul este că acest CD are şi negative, precum şi versurile publicate în booklet.
 
Agenda pop-rock include piese cu Vali Sterian, Ada Milea, Saxon iar Topul Sentimental a fost al Sărbătorilor de iarnă integral. Primele locuri au fost ocupate de  1. ABBA- Happy New Year, 2. Jose Feliciano- Feliz Navidad, 3. John Lennon- Happy Christmas (War is Over). Secţia română o puteţi asculta în ediţia 690.

Audio:

 
 
 
 
Selecţia mesajelor (au fost peste 300!)
Marius, metalfan: Salutări din Belgia! Facem Crăciunul aici, din păcate. Ne e foame, ne e sete… Ne e dor de codrul verde… Dar ne bucurăm că sunteţi alături de noi! Sărbători fericite alături de cei dragi!
Patricia, Sao Paolo: Feliz Navidad! Să aveţi parte de sănătate în noul an! Crăciun fericit!
Maria, Spania: Crăciun fericit! Sunt cu voi!
George, Los Angeles: Crăciun fericit! Vă ascult până la ora 5! Abia aştept Revelionul pentru că mă duc la concertul lui Morrissey! Dacă interesează pe cineva, să ştiţi că va fi transmis în direct pe Internet, deci îl puteţi urmări dacă nu aveţi programe bune la TV…
Luci Marcovici SA FITI BINECUVANTAT DE DUMNEZEU PENTRU TOT CE FACETI PENTRU MUZICA . EA , MUZICA MIE IMI DESCHIDE IN FIECARE ZI FEREASTRA SPRE LUMINA CEREASCA . VA MULTUMESC .
Anca Pascale Eu va urez un Craciun fericit si in la RRA. Sa va bucurati cu totii Andrei, Iulia, cei din echipa de emisie si fireste ascultatorii.
Mircea Ioan Nicolau Felicitari pentru cele doua albume de autor. Marian Stere este un excelent textier. Va multumesc domnule Partos ca l-ati invitat. Multumesc Marian, pentru tot ceea ce faci pentru generatia de aur a muzicii romanesti. Craciun Fericit!
Boogie: Crăciun fericit tuturor prietenilor emisiunii! Sănătate dle Partoş! Să ne bucuraţi cu emisiuni deosebite şi în anul viitor! Cu mine Moşul a fost foarte darnic! Am primit albumul original al trupei Iron Maiden şi am primit şi căştile făcute de Steve Harris! Vreau să vă spun că sound-ul este excepţional! Pentru rock (hard and heavy) este ideal! Au făcut o treabă extraordinară!
Simona, metalfan: Crăciun fericit! Emisiunea aceasta este singura mea bucurie! Moşul mi-a adus un telefon Samsung, dar între timp s-a stricat, deci luni trebuie să-l duc înapoi (cred că avea un defect din fabrică pentru că eu nu i-am făcut nimic).
Vicky: Crăciun fericit! Mă bucur că petrecem împreună această sărbătoare! Nici nu ştiu dacă e bine să spun ce mi-a adus Moşul… Eu i-am cerut lucruri ca lumea (iPod, căşti HTC…), el mi-a adus o pijama pe care scrie „punk rock” şi „punk is not dead”… Pe lângă faptul că e pijama, mai este şi roz… Dacă nu vroia să-mi aducă ce i-am cerut putea să se abţină. Mie îmi place punk-ul, dar asta e o jignire…  Sunt foarte supărată!
Daniela, Buc: Crăciun fericit! Am o întrebare pentru invitat: Când scrie un text are în minte solistul pentru care scrie? Sau e o surpriză când află cine îi interpretează textul?
Francisk: Superbă emisiune! Vă ascult  de când eram în liceu (din anii 1990). Crăciun fericit!
Niko, Milano: Vă salut de data aceasta din Bucureşti! Eu mi-aş fi dorit zăpadă de Crăciun. N-am primit!
Martha, Germania: Crăciun fericit! Vă ascult cu mare drag! Îmi place invitatul!
Black Eloise: Moş Crăciun mi-a adus un aparat foto şi un bilet la concertul Queen + Adam Lambert. Ceea ce m-a bucurat nespus!
Larry, Dej: Crăciun fericit! La mulţi ani! Aş vrea să-l întreb pe invitat, care este textierul lui preferat dintre cei de afară, artişti internaţionali, mă refer?
Melania: De multe ori, publicul şi presa asimilează textul unei piese cu ceea ce se petrece în viaţa interpretului. Dacă s-a despărţit recent de persoana iubită, şi lansează o piesă în care vorbeşte despre despărţire, atunci toată lumea trage concluzia că are o legătură cu viaţa privată. Dar solistul spune: „nu e textul meu, trebuie să întrebaţi textierul”. Care este adevărul? Textierul se inspiră din viaţa solistului?
Vicky: Eu am umor. De altfel, am râs mult când am văzut pijamaua. Mi-a pierit pofta de râs după ce am constatat că este singurul cadou primit! Abia atunci m-am enervat! Oricum, acum stau în „vârful” patului, îmbrăcată în pijamaua roz şi vă ascult! :))
DarkAngel: Mi-amintesc şi eu când am primit cadou un tricou roz… Am scris cu pixul pe el: „My Life Sucks” şi apoi am decupat literele şi aşa l-am purtat toată vara! L-am transformat în ceva cool până la urmă! :))
KissArmy: Apropo de cadouri neinspirate. Anul trecut am primit un tricou pe care scria FC Dinamo Bucureşti. Evident, era alb-roşu! L-am primit cu bucurie pentru că ştiam că are mama nevoie de cârpe pentru spălat pe jos. Aşa că nu avea sens să-l refuz.
Harry, Constanţa: Unde va petrece invitatul Revelionul? Aş adresa întrebarea şi celorlalţi ascultători. Crăciun fericit!
Mihail Turturică Andrei, Marian este cu doar 5 zile mai mare decât mine! Este pe 23, iar eu pe 28 Martie ’70!!
Adryan, Sydney: Noi preferăm să dăm copiilor cadourile în seara de Ajun.
Patricia, Sao Paolo: Eu am primit o minge de fotbal (sunt în echipa de fotbal fete a şcolii) şi o pereche de role. Părinţii mei îmi dau cadourile în seara de Ajun! 🙂 Nici nu cred că aş putea să rezist până dimineaţă fără să ştiu ce am primit!
Tania, Ucraina: Crăciun fericit! Eu mă bucur că se duc la Eurovision şi staruri internaţionale. Pe Bonnie Tyler o ador, am şi votat-o. Mi-a plăcut şi Patricia Kaas. Engelbert mai puţin, dar l-am votat pentru că e un nume mare!
Florin Apostol Ho Ho Ho Craciun fericit!
Felicia Vlad, Timişoara: Sărbători fericite! Îi transmit sănătate şi dlui Lache!
Silviu Podea: La mulţi ani emisiunii Psihologul Muzical, implicit dvs. Andrei Partoş…. Invitatul vostru Marian Stere face parte din rara specie a textierilor autentici de muzică uşoară. Îl consider o valoare care are încă foarte multe de compus. Vă ascult în continuare cu plăcere şi interes. Crăciun fericit!
Marius, metalfan: Pe mine mă amuză când văd la piesele R&B (Nicky minaj, Rihanna, Justin Bieber, etc) că sunt înşiraţi vreo 5 compozitori şi 6 textieri deşi piesa nu are mai mult de două note iar textul nu mai mai mult de 5 rânduri. :))
Bowie-fan: Eu voi petrece Revelionul alături de câţiva prieteni care sunt de asemenea, fani Bowie. Ne vom costuma şi vom asculta doar muzică bună! Mergem acasă la unul dintre prietenii mei.
Cristina, metalfan: Noi petrecem Revelionul în noaptea de 1 spre 2 ianuarie, cu dvs, la Psihologul muzical! Vom fi tot în Belgia, departe de prieteni şi familie. Aşa că stăm în casă. Eu, Marius, Simona şi Gabriel (prietenul Simonei). Mâncăm… ne uităm la TV şi apoi dormim. Cred că şi pensionarii se vor distra mai bine decât noi. Dar recuperăm în noaptea următoare la Psiholog!
Teddi, Londra: Eu cred că o să ies într-un club de Revelion. Deşi… nu ştiu dacă e o idee bună. Sunt prieten foarte bun cu doi englezi, 1 irlandez şi 5 scoţieni. Nu ştiu dacă e în avantajul meu să ies în club, pentru că scoţienii, în special, au antrenament bun la băutură.
DarkAngel: Pentru săptămâna viitoare propun un Alice Cooper! 🙂
Ankka Iorgu: Sărbători feicite şi un An Nou cu bucurii! Săptămâna viitoare să fie şi ceva cu Julio Iglesias, dacă se poate! Mulţumesc!
 
sursa: Radio România Actualităţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here