A murit actorul Sean Connery. RIP!

0
188

A murit actorul Sir Sean Connery, cunoscut pentru portretizarea lui James Bond. El împlinise în august 90 de ani. 

Actorul a murit în somn, în Bahamas. În ultima perioadă, starea lui de sănătate se degradase.

Cariera sa de actorie a durat zeci de ani, iar numeroasele sale premii au inclus un Oscar, două premii Bafta şi trei Globuri de Aur.

Actorul scoţian a fost cunoscut mai ales pentru portretizarea lui James Bond, fiind primul care a adus rolul pe marele ecran. A fost considerat cel mai bun actor care a jucat rolul agentului 007 în franciza de lungă durată. A apărut în şapte dintre thriller-urile de spionaj.

Printre celelalte filme ale lui Sir Sean se numără The Hunt for Red October, Indiana Jones and the Last Crusade şi The Rock.

Oscarul său a venit în 1988, când a fost numit cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul său din The Untouchables.

Un producător local de teatru l-a întrebat dacă nu vrea să se alăture corului pentru producţia muzicală “South Pacific” ce urma să se joace pe Drury Lane din Londra.

“Nu aveam voce, nu ştiam să dansez, însă puteam arăta bine stând acolo”, declara, mai târziu, Connery. La prima repetiţie pe care a avut-o s-a hotărât asupra carierei de actor şi şi-a ales numele de scenă – Sean -, deoarece îi amintea de eroul său favorit, Shane, jucat de Alan Ladd.

Primul rol important l-a avut în filmul ”No Road Back” (1957), însă succesul a venit în 1958, când a fost distribuit în ″Another Time, Another Place″⁣ (1958), unde a avut-o ca parteneră pe Lana Turner.

Sean Connery – cel mai bun “James Bond” din toate timpurile

 

După producţiile de televiziune „Macbeth” (1961) şi „Anna Karenina” (1961), pentru Sean Connery recunoaşterea internaţională a venit în 1962, odată cu rolul James Bond în „Dr. No”. El a mai interpretat partitura în „From Russia with Love” (1963), „Goldfinger” (1964), „Thunderball” (1965), „You Only Live Twice” (1967), „Diamonds Are Forever” (1971).

Puteți citi mai multe aici: https://stirileprotv.ro/show-buzz/entertainment/doliu-in-lumea-cinematografiei-celebrul-actor-sean-connery-a-murit-la-varsta-de-90-de-ani.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here