HOLBĂRI: Artiștii au o nouă vocație (24-29.10)

0
423

De la băieții Răzvan și Radu am aflat ce gânduri profunde are Cristoiu despre declarația de marți a lui Iohannis. Omul a dat de înțeles că Președintele ar fi prea preocupat de terapia intensivă, nu de prevenție. Băieții au sesizat orientarea Coronasceptică a postului Aleph News, unde alde Tucă, V. Stan, Cristoiu și alți ex-lătrăi ai antenelor, sunt liderii locului.

Tudor Barbu ratează șansa de a face dialoguri memorabile de câte ori are șansa. Nu ascultă răspunsuri, nu-l interesează nimic decât ce spune el. Să-i întrebi pe Dr Mahler și Dr. Cercel pe ce se baza ministrul Nelu Tătaru când a afirmat că speră să avem vaccin în decembrie, mi se pare o provocare stupidă. De ce nu-l întrebi pe ministrul care răspunde mereu la interpelări? A avut și o întrebare bună: PSD l-a avantajat pe el sau profesorul Cercel i-a favorizat pe PSD-iști, acceptând să fie pe lista lor electorală? Doamna Mahler, Beatrice, pertu de borfaș inacceptabil de la un jurnalist cu vechimea lui. Emisiunea MEA! Am auzit de zeci de ori! Păreri care vin pe bani oculți, interese mizerabile politice ș.a.m.d. afirmă T.B. după ce l-a citat pe fostul ministru Mircea Miclea. Acesta a afirmat că d.p.d.v. educațional era mult mai bine ca școlile să rămână deschise. Și ce nu era corect în asta? El nu e epidemiolog! Dacă Tudorel sau Tudorică Barbu găzduiește ”mizerii” nu se autodenunță ca manipulator?

Probleme mari la handbal. FRH arată rigiditate și nu permite amânări, nici când o echipă are 6-7 jucătoare bolnave. Caz unic în Europa. Ministrul Stroe afirma (Antena 3) că e nevoie de flexibilitate, că turneele sunt utile pentru că jucătoarele, deși stau mai multe în același hotel, sunt testate permanent. Nu se poate face nimic ca acest Dedu să plece din fruntea Federației? *

M. Ciolacu apelează la specialiști (acum că are doi în partid) când vorbește despre alegeri. Problema românilor e sănătatea, zice ”liderul opoziției”. ”Știți sigur că în martie va fi mai bine?” Întrebau jurnaliștii azi (29.10). ”Nu știu, nu-s Nostradamus. Întrebați-l pe Orban, pe Iohannis!” Păi nu-i întreabă el pe specialiștii din dotare? Ăsta care refuza să poarte masca, ăsta care merge la chermeze, pe model penele (martie), fără măști, fără distanță, e preocupat de SĂNĂTATEA noastră?

Am stat puțin la Răzvan și Dani. S-au secat ideile. Dar rău de tot. Divertisment de grădiniță. Decor nou, plăcut. Echipa mărită cu un bucătar de Maramu și cu Ristei. Băieții și colega lor Ramona au avut un joc cu mingea de handbal, ceva gen bâlci. Nici spectaculos, nici hazos.

La ProX se discută iar despre Dinamo. Nu înțeleg de ce este mereu această echipă subiect. Suntem pe 27.10 și echipa pierde meci după meci, nu are salarii, suporterii-s nervoși, se cere demisia lui Contra. Nici Negoiță n-a primit ce i se cuvenea. Spaniolii par dubioși până-n acest moment. Dănuț Lupu are păreri superioare. E convins că titlul va ajunge la Craiova. E sceptic privind FCSB. Ioana Cosma e insinuantă permanent, e un fel de Mironică și Naum la un loc.

 

Foarte apocaliptică” zicea Iohannis despre zvonurile care circulau legat de Covid-19 la început… Simptom de tip răceală, zicea președintele cu Orban la nivel de umăr… Cine dezinformează? La Marius Tucă Show, profesorul isteriod, fost funcționar, analist politic Valentin Stan vine cu dovezi audio video și bine face. Stan a absolvit facultatea Istorie-filosofie din București în 1984. Se zice că are doctoratul.Citează un epidemiolog-șef din Suedia care a declarat că el n-a purtat nciodată mască. Nu există suficiente dovezi că masca ar fi utilă. *Iohannis nu evaluează miniștrii, e treaba guvernului. Așa declara Președintele. Apoi Stan a arătat cum a criticat guvernul Dăncilă, cerându-i chiar demisia.  Întrebarea lui Tucă era corectă: De ce purta masca în sala aia imensă? *

 

Marcel Pavel și Sanda (nu e Sandra cum scrie B1TV) Ladoși la ecologiști, după valul SPORTIV de la Voluntari (Mitică Dragomir, Elisabeta Lipă, Anghel Iordănescu), alături de Daniel Ghiță, Moroșanu, Dorinel Munteanu și alții, comentați, cu vervă și ironie de Răzvan și Radu. De unde competențe la aceștia, de unde legi bune? Vedetele din sport, muzică, presă au generat ceva bun în Parlament în ultimii 30 de ani? Parcă a fost o actriță care s-a ocupat de o lege anti-playback, dar cred că a uitat-o și ea. Lavinia Șandru, nu?

Tot din emisiunea celor doi, Răzvan Zamfir, Radu Buzoianu: Mugurel Vrabete a anunțat că s-a închis ”Scânteia”. ”Tot Ploieștiul suntem la datorie”. Unul care vorbea țigănește. Libertatea de exprimare trebuie respectată. Oamenii nu aveau mască, protestau împotriva Ocultei Mondiale.

Țățism la maxim în Bravo ai stil (Kanal D), unde cea mai vocală e tontuța penibilă (A. Tonciu). Caricatura estetică Bădulescu este cea care judecă ținutele. Limbajul lui Cătălin ”îl doare la bașcă” Botezatu și a colegilor este perfect opus intențiilor de stil și frumos. Când duduile ”celebre” mai și cântă, e nenorocire. Excepții au fost Alexandra Ungureanu (ce caută ea acolo, nu mă prind) și Theo Rose. Am apreciat probele tematice, dar era firesc să existe reguli, explicații, să avem și noi ceva de câștigat, nu doar cum se laudă Maurice și alții cu vasta cultură de care, se presupune că dispun.

M-am holbat și pe Rai 1, la un program de zi. Asta după ce am văzut circul de la Ballando con le Stelle. Mariotto e un isteroid avid după spectacol, un membru al juriului de vreo 15 sezoane, căruia i se permite orice. Din păcate, omul jignește, abuzează, gesticulează și nici măcar nu se face simpatic. Până și gazda emisiunii s-a recunoscut învinsă, n-a putut să-l disciplineze, să-l determine la bun simț și dialog. Altfel, show-ul dansant e destul de spectaculos. Sigur mult mai bun decât ce a fost la ProTV cândva.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here