A murit Aurel Storin (1937 – 2015). Dumnezeu să-l odihnească în pace!

0
229

Aurel Storin (600 x 480)
Un nume de referinţă în lumea teatrului românesc de revistă, Aurel Storin, s-a stins din viață pe 6 noiembrie 2015. Avea 78 de ani. Informația am găsit-o pe pagina de Facebook a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”. Dumnezeu să-l odihnească în pace!
 
Azi noapte Teatrul de Revista „Constantin Tanase” si Revista romaneasca au devenit mai sarace…
AUREL STORIN, binecunoscutul scriitor (ultima sa carte, „Stela si Arsinel. O pereche fara pereche” – editura ALLFA a fost lansata in primvara acestui an), textier (cine nu a fredonat macar odata „Lalele, Lalele”?!…) si fost secretar literar artistic al Teatrului de Revista „Constantin Tanase” a plecat dintre noi.

„Bunul meu prieten Aurel Storin a luptat mereu pentru a pastra eleganta si frumusetea Revistei romanesti prin textele sale, prin cartile pe care le-a scris, dar mai ales prin sufletul pe care ni l-a daruit neconditionat noua, tuturor!” – Alexandru Arsinel a spus , directorul Teatrului.
Intreg colectivul teatrului este alaturi de familia lui Aurel Storin si transmite sincere condoleante.

Dumnezeu sa il odihnesca in pace!
 
Aurel Storin împlinise 78 de ani pe 12 ianuarie 2015. Iată ce declara de ziua lui pentru Jurnalul Național:
“Iată-mă, Doamne, am împlinit astăzi, cu voia Ta, 78 de ani. Dacă citeam cei 78 de ani ai mei în limba arameică, adică de la dreapta la stânga, eram cu aproape zece ani mai bătrân (87!…), ceea ce ar putea însemna că aceasta este, într-un fel, prima victorie a vieţii mele asupra limbii arameice… N-am vrut, aşa s-a întâmplat… Şi ce-am făcut cu anii mei, Doamne? Am făcut ce-am putut. Am mai scris câteva cărţi, am contribuit la creşterea populaţiei Republicii Panama cu două fiinţe absolut încântătoare – fiica mea Diana Storin şi nepoţica mea Vanessa − , am condus teatrul românesc de revistă prin faţa profesorilor atât de exigenţi ai Universităţii din Bucureşti şi aceştia i-au acordat diploma de doctor cu distincţia Magna cum laude. O distincţie, mi s-a spus, pentru acest gen de teatru, unică în lume… Dar pe atunci eu eram foarte tânăr, abia împlinisem 70 de ani… În rest? În rest, am trăit, Doamne. Cu erori peste care s-a putut trece şi cu unele greşeli de neiertat. Poate că aşa i-a fost scris vieţii mele… Când ne vom întâlni, Vă voi povesti mai pe larg… Deocamdată, îmi dau seama că nu sunt puţini dintre duşmanii sau chiar prietenii mei care-mi reproşează subtil că, acum aproape 6000 de ani, eu am scris Biblia, în limba arameică…− Ei, şi? le spun. Nu vă supăraţi pe mine. Ce folos c-am scris-o atunci în arameică, dacă astăzi nu mai ştiu s-o citesc?”.
 

 
 
 
 

 
https://www.youtube.com/watch?v=LnP7jcl6SNc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here