A murit Ben E. King! R.I.P!

0
42

Ben E. King  Foto: Michael Putland/Getty
Ben E. King
Foto: Michael Putland/Getty

Ben E. King, solistul soul american cunoscut pentru piesa „Stand By Me”, a murit joi, 30 aprilie. Avea 76 de ani. Managerul lui Ben E. King a confirmat pentru The Telegraph vestea tristă, fără să dea, însă, mai multe detalii.
A debutat alături de grupul Five Crowns, dar succesul l-a cunoscut alături de formația The Drifters. Cât a făcut parte din acest grup, Ben E. King a cântat cele mai cunoscute piese ale grupului,dintre care amintim „This Magic Moment,” „Save the Last Dance for Me” și „There Goes My Baby”.
 
În 1960, Ben E. King și-a început cariera solo cu „Spanish Harlem”, o piesă compusă de Jerry Lieber și Phil Spector, și „Stand By Me”, pe care a compusă alături de Leiber și Mike Stoller.
Stand By Me” a devenit rapid cea mai cunoscută piesă a lui. King a primit numeroase premii pentru acest single, iar numeroși artiști au făcut coveruri după el, John Lennon, Muhammad Ali și Spyder Turner, fiind doar câteva exemple.
„Cred că este una dintre cele mai mari realizări ale mele. E un sentiment minunat să știu că nepoții mei și copii lor vor spune: Aceasta este piesa bunicului meu”, a declarat Ben E. King.
 
În 1999, BMI (Broadcast Music Inc.) a anunțat că „Stand By Me” este a patra cea mai difuzată piesă din secolul al XX-lea.
 
Mai jos putețiasculta „Stand By Me” cu Ben E. King, Eric Clapton și Phil Collins.
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here