A murit Gabriel Mafa „Negru”, liderul trupei Negură Bunget. RIP! :(

0
90

Gabriel Mafa Negura Bunget aGabriel Mafa „Negru”, bateristul și fondatorul grupului Negură Bunget a încetat din viață astăzi, 21 martie 2017. Avea 42 de ani. Știrea a fost anunțată de colegul lui de trupă, Tibor Kati (solist, chitarist, keyboards), într-un mesaj postat pe Facebook:
 

Cu durere in suflete, va informam despre moartea prietenului si colegului nostru, Gabriel Mafa „Negru”, care a murit astazi, 21 martie 2017, la varsta de 42 de ani. Regretam profund incetarea din viata a omului care a cladit si sustinut Negura Bunget, si care s-a dedicat intreaga viata lucrurilor sacre din cultura noastra, aducand-o la viata prin muzica si transmitand-o diverselor generatii de pretutindeni. Speram ca legatia sa va continua sa incante si sa consoleze pe aceia pe care i-a lasat in urma. Cu regret si tristete, transmitem sincere condoleante familiei sale, si acelora care l-au cunoscut si indragit in aceasta viata. (sursa: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10210344914794275&set=a.1664520807923.2081516.1084328729&type=3&theater )

Sincere condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească în pace!
 
Într-un interviu pentru Maximum Rock (din 2015), Gabriel Mafa a declarat:

Negura Bunget e mai mult decat doar un proiect muzical pentru mine, e mai de graba un mod de viata. Interesele mele personale se imbina foarte armonios in Negura Bunget, si de aceea rezultatele conteaza mai mult decat munca pe care o avem de depus si sacrificiile pe care trebuie sa le facem pentru a ajunge la ele. O sa continuam atat timp cat avem ceva de spus, si simtim ca o putem face prin fortele noastre.
(…)
Cred ca fiecare muzician, la fel ca si oricare ascultator are personalitatea lui, si felul lui de a fi, ambele aspecte contribuind la aparitia unei astfel de conexiuni. In ceea ce ma priveste nu am crezut niciodata ca ar trebui sa fie vreo bariera intre muzicieni si ascultatori, sau intre muzicieni si alti muzicieni. Competita poate avea si aspecte pozitive, depinde doar unghiul de vedere prin care este privit totul.

 
Despre Negură Bunget:
Totul a început în 1995, când Gabriel „Negru” Mafa (tobe) şi Edmond „Huppogramos” Karban (chitară, voce, clape) puneau bazele grupului „Wiccan Rede”. În luna noiembrie a aceluiaşi an, formaţia îşi lansează primul demo, „From Transilvanian Forests”. În anul următor, trupa îşi schimbă numele în „Negură Bunget” şi îşi publică albumul de debut, „Zîrnindu-să”. În 1997, celor doi membrii ai trupei li se alătură chitaristul Cristian Popescu („Sol Faur”). Apar, rând pe rând, cele mai de succes apariţii discografice din istoria grupului, printre care amintim „Măiastru Sfetnic” (1999), „‘N Crugu Bradului” (2003) şi „OM” (2006). În anul 2009, Huppogramos şi Sol Faur decid să urmeze un drum diferit. În perioada următoare, au loc schimbări în componenţa trupei, însă aceasta îşi continuă calea pe care a ales să o parcurgă. Astfel, în 2010 este lansat un nou album, intitulat „Vîrstele pămîntului”, iar în anul 2015 apare „Tău”, prima parte a „Trilogiei Transilvane”. În momentul de faţă, Negură Bunget înseamnă: Gabriel „Negru” Mafa (tobe, alte instrumente de percuţie), Tibor Kati (voce, chitară, clape), Adrian „OQ” Neagoe (chitară, voce, clape), Petrică Ionuţescu (fluier, trompetă, instrumente tradiţionale), Ovidiu Corodan (chitară bas), Daniel Dorobanţu (efecte vizuale).
 

 

 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here