A murit George Pătrănoiu. Dumnezeu să-l odihnească în pace! :(

0
274

george patranoiu (415 x 600)Lumea muzicii e mai săracă! George Pătrănoiu (n. 4 august 1973) s-a stins din viață astăzi (19 decembrie) la ora 5.00, după o lungă luptă cu cancerul. Pe pagina lui de Facebook s-au strâns deja sute de mesaje de la colegi de breaslă și iubitori de muzică deopotrivă. Dumnezeu să-l ierte! Condoleanțe familiei!
George Pătrănoiu a fost unul dintre cei mai buni chitariști din România și a activat de-a lungul anilor în trupele Taxi, fiind și membru fondator, Schimbul 3, Metrock, Raza şi Act. A fost implicat în numeroase proiecte muzicale inedite, a interpretat „Simfonia 40″ de Wolfgang Amadeus Mozart, împreună cu Orchestra Simfonică a Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Brăila, a susţinut un workshop pentru Jackson’s Guitars şi a fost unul dintre cei patru chitarişti selectaţi pentru evenimentul Guitaromania, care a avut loc într-un club bucureştean, în 2011.
Pe 6 decembrie a fost organizat un concert caritabil, dedicat lui George Pătrănoiu, a cărui stare se înrăutățise considerabil. Pe scenă au urcat atunci Taxi, Sarmalele Reci, Pact by Leo Iorga şi Adi Ordean, Vladi Cnejevici & Teo Boar, Tudor Turcu & Band, câştigător al concursului „X Factor” şi finalist Eurovision România și Victor Solomon & Florian Stoica.
 
Câteva dintre mesajele postate pe Facebook:
Viorel Firtat: „Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu lui George Patranoiu, o pot face la capela bisericii Sfântul Ilie.
Înmormântarea va avea loc, probabil Luni,din ce am vorbit cu tatăl lui, la Cimitirul Ghencea Civil”.
Trupa Taxi: „Unul dintre cei mai buni chitaristi ai acestei tari, omul cu maini si suflet de aur, membru fondator al trupei Taxi, colegul nostru in perioada 1999 – 2006, prietenul nostru, George Patranoiu, a plecat. Acolo, sus. Unde stim ca e deja pregatita o chitara. La care doar el poate sa cante.”
Robert Turcescu:George Patranoiu s-a stins. Intimplari, festivaluri rock, beri, cintari… Ce vremuri, ce tineri eram! Dumnezeu sa te odihneasca, prietene.”
Liviu Ustinescu: „Se pare ca evenimentele triste se succed in acest sfarsit de an. Am mai pierdut un membru important al comunitatii noastre.
Adio George Patranoiu”.
Onu Pavelescu:George Patranoiu – unul dintre cei mai buni chitaristi români… RIP!”
Proconsul: „Din pacate astazi dimineara la 5.00 dupa o indelungata suferinta, George Patranoiu, un chitarist si muzician de exceptie a trecut in nefiinta!
R.I.P George!”
PhenomenOn: „Un sfarsit de an negru pentru rockul romanesc.
R.I.P. George Patranoiu!”
Nicu Alifantis: „Ne-a părăsit George Pătrănoiu, unul dintre cei mai mari chitariști români. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”
Marius Serbanoiu: „Stim cu totii ca viata, de cele mai multe ori, nu e corecta… Si nici n-ar avea cum sa fie, oricat de mult ne-am dori asta! Ne nastem… printr-un miracol… al devenirii, traim… mai mult sau mai putin, iar apoi, intr-un final, plecam dintre cei dragi. Unde? Dumnezeu stie… Vestile triste din acest final de an par ca nu se mai termina, iar marea familie a rockului romanesc l-a pierdut astazi pe George Patranoiu, un chitarist de mare valoare. Prea putin recunoscut ca atare intr-o lume din ce in ce mai materialista. In plus, asa cum il stiam, un tip modest si un om bun… De cativa ani se lupta cu o boala cumplita, una ce pare fara de leac, si care nu iarta, cancerul… Drum lin printre stele, George!”

 

 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here