A murit George Pătrănoiu. Dumnezeu să-l odihnească în pace! :(

0
202

george patranoiu (415 x 600)Lumea muzicii e mai săracă! George Pătrănoiu (n. 4 august 1973) s-a stins din viață astăzi (19 decembrie) la ora 5.00, după o lungă luptă cu cancerul. Pe pagina lui de Facebook s-au strâns deja sute de mesaje de la colegi de breaslă și iubitori de muzică deopotrivă. Dumnezeu să-l ierte! Condoleanțe familiei!
George Pătrănoiu a fost unul dintre cei mai buni chitariști din România și a activat de-a lungul anilor în trupele Taxi, fiind și membru fondator, Schimbul 3, Metrock, Raza şi Act. A fost implicat în numeroase proiecte muzicale inedite, a interpretat „Simfonia 40″ de Wolfgang Amadeus Mozart, împreună cu Orchestra Simfonică a Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Brăila, a susţinut un workshop pentru Jackson’s Guitars şi a fost unul dintre cei patru chitarişti selectaţi pentru evenimentul Guitaromania, care a avut loc într-un club bucureştean, în 2011.
Pe 6 decembrie a fost organizat un concert caritabil, dedicat lui George Pătrănoiu, a cărui stare se înrăutățise considerabil. Pe scenă au urcat atunci Taxi, Sarmalele Reci, Pact by Leo Iorga şi Adi Ordean, Vladi Cnejevici & Teo Boar, Tudor Turcu & Band, câştigător al concursului „X Factor” şi finalist Eurovision România și Victor Solomon & Florian Stoica.
 
Câteva dintre mesajele postate pe Facebook:
Viorel Firtat: „Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu lui George Patranoiu, o pot face la capela bisericii Sfântul Ilie.
Înmormântarea va avea loc, probabil Luni,din ce am vorbit cu tatăl lui, la Cimitirul Ghencea Civil”.
Trupa Taxi: „Unul dintre cei mai buni chitaristi ai acestei tari, omul cu maini si suflet de aur, membru fondator al trupei Taxi, colegul nostru in perioada 1999 – 2006, prietenul nostru, George Patranoiu, a plecat. Acolo, sus. Unde stim ca e deja pregatita o chitara. La care doar el poate sa cante.”
Robert Turcescu:George Patranoiu s-a stins. Intimplari, festivaluri rock, beri, cintari… Ce vremuri, ce tineri eram! Dumnezeu sa te odihneasca, prietene.”
Liviu Ustinescu: „Se pare ca evenimentele triste se succed in acest sfarsit de an. Am mai pierdut un membru important al comunitatii noastre.
Adio George Patranoiu”.
Onu Pavelescu:George Patranoiu – unul dintre cei mai buni chitaristi români… RIP!”
Proconsul: „Din pacate astazi dimineara la 5.00 dupa o indelungata suferinta, George Patranoiu, un chitarist si muzician de exceptie a trecut in nefiinta!
R.I.P George!”
PhenomenOn: „Un sfarsit de an negru pentru rockul romanesc.
R.I.P. George Patranoiu!”
Nicu Alifantis: „Ne-a părăsit George Pătrănoiu, unul dintre cei mai mari chitariști români. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”
Marius Serbanoiu: „Stim cu totii ca viata, de cele mai multe ori, nu e corecta… Si nici n-ar avea cum sa fie, oricat de mult ne-am dori asta! Ne nastem… printr-un miracol… al devenirii, traim… mai mult sau mai putin, iar apoi, intr-un final, plecam dintre cei dragi. Unde? Dumnezeu stie… Vestile triste din acest final de an par ca nu se mai termina, iar marea familie a rockului romanesc l-a pierdut astazi pe George Patranoiu, un chitarist de mare valoare. Prea putin recunoscut ca atare intr-o lume din ce in ce mai materialista. In plus, asa cum il stiam, un tip modest si un om bun… De cativa ani se lupta cu o boala cumplita, una ce pare fara de leac, si care nu iarta, cancerul… Drum lin printre stele, George!”

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here