A murit Jack Bruce. R.I.P!

0
16

Jack BruceJack Bruce a murit la vârsta de 71 de ani. Știrea a fost confirmată de familia lui. Basistul și vocalistul Jack Bruce (unul dintre fondatorii grupului Cream) suferea de ciroză: „A murit astăzi, 25 octombrie, în casa lui din Suffolk”, a declarat managerul Claire Singers. Pe conturile sale oficiale de Facebook și de Twitter, precum și pe site-ul oficial, a fost publicat un anunț scurt: „Cu durere vă anunțăm trecerea în neființă a iubitului nostru Jack, soț, tată, bunic. Muzica va fi mai săracă fără el. Jack Bruce va trăi de acum înainte prin muzica lui”.
 
În 1966, Jack Bruce a fondat alături de Eric Clapton și Ginger Baker formația Cream, alături de care a înregistrat 4 albume. După doi ani formația s-a desființat. Cream a fost prima trupă care a primit un disc de platină pentru vânzările înregistrate de Wheels Of Fire.
Relația dintre Jack Bruce și bateristul Ginger Baker era una furtunoasă, care a fost presărată cu câteva episoade violente. Trio-ul s-a reunit de două ori: în 1993 și în 2005, apoi cu toții au respins ideea unui alt concert împreună.
În 2014, Jack Bruce a lansat albumul Silver Rails, care conține colaborări cu Phil Manzanera, Uli Jon Roth, Robin Trower, Bernie Marsden și alții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here