A murit Malcolm Young (AC/DC). R.I.P!

0
81

foto: Martyn Goodacre Hulton Archive
foto: Martyn Goodacre Hulton Archive

Malcolm Young, chitarist, compozitor și co-fondator al grupului AC/DC, a decedat sâmbătă, 18 noiembrie, la vârsta de 64 de ani. Vestea tristă a fost confirmată de Angus Young trupei printr-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook.

„Vă anunțăm astăzi, cu tristețe, moartea lui Malcolm Young. Malcolm, alături de Angus, a pus bazele trupei AC/DC. Cu mult devotament, el a fost motorul grupului. În calitate de chitarist, compozitor și vizionar, Malcolm a fost un perfecționist și un om deosebit. A fost mereu un om care a știu ce vrea și a spus lucrurilor pe nume. Era foarte mândru de tot ceea ce a realizat. A fost foarte loial fanilor trupei.
Mi-e greu să exprim în cuvinte ce a însemnat el pentru mine, legătura pe care o aveam a fost una specială. Lasă în urmă o moștenire bogată care va rămâne peste timp. Ai făcut o treabă bună, Malcolm!”

Malcolm Mitchell Young (6 ianuarie 1953 – 18 noiembrie 2017) s-a născut la Glasgow (Scoția). În 1963, familia lui a emigrat în Australia, stabilindu-se la Sydney. Fiind influențat de chitariștii de rock’n’roll și blues din anii 60 și 70, Young este privit ca unul dintre cei mai buni chitariști ritm. Într-un interviu din 2005, Dave Mustaine (Megadeth) declara: „Malcolm Young, James Hetfield și cu mine suntem cei mai buni chitariști ritm din lume”.
Puteți citi mai multe aici: http://www.rollingstone.com/music/news/malcolm-young-acdc-guitarist-and-co-founder-dead-at-64-w512164
 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here