A României Voce, a dracului gramatică (17.11.2017)

Articol de Iulia Radu / Text inspirat de Pavel „topică inversă” Bartoș

0
438

A României Voce, a dracului gramatică (17.11.2017)Uite că se sting și ultimele ecouri ale campaniei #metoo și nimeni n-a luat poziție față de un caz clar de abuz asupra milioanelor de români care, din lipsă de alternativă, din credulitate, din naivitate, din prietenie sau rudenie cu concurenții/antrenorii/echipa tehnică, sau pur și simplu din curiozitate se uită săptămână de săptămână la a României Voce pe Pro al lui TV.

Acolo, în fiecare vineri, în fiecare sezon, prezentatorul, Pavel al lui Bartoș, „violează” fără milă a noastră comoară limbă și ne agresează, pe noi, cei de acasă, cu al lui discurs. La al concursului debut, inversa topică părea o găselniță, poate că am și zâmbit de câteva ori atunci… vagi sunt amintirile mele… dar iată-ne în al 7-lea sezon, martori-complici la a schingiuirii limbă.

Ce de?… Pardon, DE CE? Ce-a făcut atât de grav a noastră română limbă încât să fie pedepsită atât de aspru? A omorât pe cineva? Dimpotrivă, s-a lăsat calcată în picioare de oricine și acum, când se află pe al românescului pat de spital, în loc să primească un tratament pentru a sorții ironie, mai primește un pumn în față la o oră de maximă audiență.

Astăzi, când tot mai multă lume stâlcește limba și sfidează regulile gramaticii, cei care vorbesc corect românește devin cool. Așa că, pe tine te rugăm, al lui Bartoș Pavel, cool fii! Gramatica respectă tu! Și zic… Unele reguli sunt cool. Și zic… de exemplu, cele ale gramaticii, sau cele de circulație. Și zic… Să le respectăm! Pentru că, nu-i așa, „asta înseamnă să fim mafioți”!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here