A murit Prince. R.I.P! :(

0
27

prince singer (600 x 338)Prince a fost găsit mort astăzi (21 aprilie) în studioul său de înregistrări din casa lui din Chanhassen, Minnesota (SUA). Artistul avea 57 de ani. Managerul lui a confirmat tragica veste pentru Associated Press. Cauza morții nu a fost încă stabilită.
Muzicianul, pe numele său real Prince Rogers Nelson, a fost spitalizat după ce avionul lui a efectuat o aterizare de urgență vinerea trecută. Managerul lui a declarat că Prince avea o răceală puternică, iar avionul a aterizat de urgență pentru ca artistul să poată primi îngrijiri medicale. După câteva zile s-a simțit mai bine și s-a întors acasă.
 
Prince s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota), la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combină influenţele funk, rock şi pop. Albumul său din 1980, „Dirty Mind”, i-a adus aprecierea din partea publicului, iar albumul „1999”, lansat doi ani mai târziu, a avut un succes răsunător.
Albumul „Purple Rain” şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest disc s-a menţinut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei care îi dă titlul, alte două mari hituri – „Let’s Go Crazy” şi „When Doves Cry”.
„Purple Rain” a fost recompensat cu două premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.
În anii 1990, Prince a avut o serie de dispute cu casa de discuri care îi producea albumele şi, pentru o vreme, a ales să fie recunoscut printr-un simbol. Ulterior, Prince şi-a reluat numele şi a revenit în fruntea topurilor muzicale cu albume precum „Musicology” (2004), „3121” (2006) şi ” LOtUSFLOW3R” (2009).
Anul trecut, în decembrie, Prince i-a luat prin surprindere pe fanii săi, lansând, fără niciun anunţ prealabil, un nou album de studio, cu 12 piese.
Albumul conţine şi două piese ce au fost lansate anterior, „Baltimore”şi „Screwdriver”, însă acestea au fost incluse pe noul disc în versiuni reorchestrate.
Precedentul album de studio al artistului american, intitulat „HITRUN Phase One”, a fost lansat la începutul lunii septembrie 2015. Discul a fost lansat în exclusivitate, pe platforma Tidal.
 
sursa: Mediafax
 
https://www.youtube.com/watch?v=54GHuxh0T9c

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here