Acord între TVR şi EBU. Televiziunea Publică îşi va putea plăti datoriile eşalonat, în 3 ani

0
22

tvrTVR va putea să transmită meciurile Campionatelor Mondiale de Fotbal din 2018 şi 2022 şi să participe la următoarele concursuri Eurovision. Toate acestea vor fi posibile pentru că European Broadcasting Union acceptă plata eşalonată a datoriilor istorice pe care Televiziunea Publică le are faţă de această asociaţie.
Consiliul de Administraţie al TVR şi EBU, cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din lume, au semnat un acord prin care serviciul public de televiziune va putea să îşi achite datoriile eşalonat, pe o perioadă de 3 ani.
Acordul, care vine după o negociere de câteva săptămâni între conducerea TVR şi reprezentanţii EBU, va permite Televiziunii Române să participe şi să difuzeze concursul Eurovision, campionatele mondiale de fotbal din 2018 şi 2022 şi să asigure fluxul permanent de ştiri.
Prin acest acord, TVR nu mai riscă să fie sancţionată prin excluderea din rândul membrilor EBU sau din rândul ţărilor care pot achiziţiona drepturi pentru diferite producţii majore.
Din această toamnă, Televiziunea Română începe un proces de reorganizare editorială a canalelor sale.
Din 17 octombrie, TVR1 se va axa pe actualitate şi agenda zilei, TVR2 se redefineşte ca un canal generalist, iar TVR3 va aduce în prim plan cultura şi zona regională.
TVR 1 îşi propune să devină principala sursă de informaţie a românilor, mizând pe cele cinci tronsoane de  emisiuni informative realizate de Ştirile TVR, cu două mai mult faţă de grila precedentă, analize relevante, dezbateri pe teme interne şi internaţionale, producţii economice, talk-show-uri din care oamenii importanţi ai zilei să nu lipsească.
Astfel, pe lângă jurnalele consacrate – de la 7.00, 14.00 şi 20.00 – , telespectatorii pot afla cele mai noi ştiri şi la buletinele informative de la orele 17.00 şi 23.00. În plus, de luni până vineri, înaintea principalului Telejurnal, Emma Zeicescu lansează dezbaterile Perfect Imperfect, în timp ce în programul serii va fi prezent un talk-show pe teme politice, urmat deŞtirile de mâine prezentate de Mihai Găinuşă.
Oferta TVR 2 conţine emisiuni de actualitate, educaţie, sport, publicistică, filme artistice, documentare, seriale şi divertisment de valoare. Mai multe filme româneşti, este una dintre surprizele TVR 2 începând din 17 octombrie: proiectul „Duminica filmului românesc” este completat marţea de filme româneşti în premieră.

Şi pentru că la finalul acestui an Televiziunea Română împlineşte 60 de ani, grilele de toamnă cuprind o serie de programe dedicate acestui eveniment, în cadrul unor emisiuni consacrate, dar şi în producţii noi.

TVR 3 aduce cultura în prime-time, o serie de producţii urmând să fie difuzate, în premieră, pe canalul TVR 3, la o oră de maximă audienţă, făcând-o mai accesibilă pentru publicul telespectator, alături de cele mai importante producţii ale studiourilor teritoriale.

Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here