Adrian Berinde la Psihologul muzical (ediţia 629 – 18.10.2014)

0
564

Adrian Berinde la Radio Romania ActualitatiAu trecut 4 ani de la vizita anterioară a lui Adrian Berinde. S-a luptat cu bolile, le-a învins şi acum a revenit optimist, cu un nou album, alături de care pregăteşte un alt proiect (cu Norbert Kovacs).
 
Spre bucuria ascultătorilor a oferit multe piese de pe CD-ul „Atât de bine” care urmează să apară până la finele acestui an. O noapte a premierelor. Adrian Berinde este autorul muzicii ,a versurilor şi solistul vocal.Tot el este şi producător. La orchestraţii, la acompaniament a fost ajutat de adevăraţi profesionişti din Tg. Mureş şi Cluj. Împreună cu ei speră să realizeze şi câteva concerte de promovare. Am difuzat şi o piesă compusă de N. Kovacs pentru Tess şi A. Berinde. A surprins şi o altă primă audiţie înregistrată acum două săptămâni, „67”, care va fi figura pe cel de-al doilea proiect. Am vorbit şi despre cealaltă pasiune-ocupaţie a invitatului: pictura! Legătura cu muzica este permanentă. Mesajele entuziaste ale celor care ne-au ascultat confirmă nevoia de artişti cu atitudine, cu opinii ferme şi clare. Am ajuns la multe subiecte, datorită curiozităţii prietenilor emisiunii. De la botox la concursurile de talente, de la importanţa versurilor la rolul imaginii în promovarea unor piese, la preocupările regizorale ale lui Berinde. Când va fi gata şi cel de-al doilea proiect, Adrian Berinde va reveni, pentru că a declarat că s-a simţit bine la noi şi n-a spus-o de complezenţă.
 
Agenda pop-rock” a inclus nume ca Chuck Berry, Curtis Stigers,Bobby Day, Dolly Parton, apoi au fost premiile muzicale obţinute la diferite concursuri de ascultătorii-cititori de Facebook (cu  Phoenix, Michael Buble, Valentin Moldovan, Toto Cutugno ş.a.).
 
Top 5 Sentimental” a aparţinut creaţiilor lui Florin Bogardo. Primele clasate au fost 1. Să nu uităm să iubim trandafirii (solist Fl. Bogardo), 2. Ani de liceu (solistă Stela Enache), 3. Tu eşti primăvara mea (solist A. Andreescu).
 
Am avut şi o mică surpriză. Un interviu scurt, dar de mare impact cu Bonnie Tyler, realizat de Iulia Radu pentru ascultătorii R.R.A. pe 13 octombrie la Sala Palatului.
 
 
Audio:


 
 
Mai jos aveţi o selecţie a mesajelor (am primit aproximativ 300):
Eleonora Constantin, 59 de ani, Bucureşti Vă ascult în fiecare noapte de vineri! Am fost şi eu la Sala Palatului la concert! Mi-a plăcut Smokie la nebunie! Excepţionali au fost! Un show pe cinste. În schimb, Bonnie Tyler m-a dezamăgit, i-a scăpat vocea… în plus, n-am înţeles de ce a trebuit să bubuie atât de tare… Pe lângă piesele melodioase ale celor de la Smokie, ale lui Bonnie au fost prea dure…
Vicky Bonnie Tyler a fost senzaţională! Eu am fost cu mama. Smokie nu m-a dat pe spate. Nu mi-a plăcut niciodată de Mike Craft! E antipatic! Dar se ascultă uşor pentru că piesele lor sunt arhicunoscute. Mie mi-a plăcut cum a sunat Bonnie, îmi place şi vocea ei. Păcat că nu a cântat ea Have You Ever Seen The Rain, o cântă mai bine decât Smokie. Dar ştiu că cei din sală nu au înţeles mare lucru din concertul ei… s-a văzut din reacţia lor. Păcat!
Alin Marcel Bun venit Adrian Berinde! Emisiune minunata tuturor.
Victor Mustea, Bucureşti Ei, hai să fim serioşi! Bonnie Tyler a fost cu cel puţin o clasă peste Smokie. Mie mi s-a părut la un moment dat că băiatul ăla care cânta la chitară în trupa Smokie era în văzduh… Dar ei au noroc cu un repertoriu bogat în hituri.
Simona, metalfan Bun venit dle Berinde! Abia aştept să vă cunosc mai bine prin intermediul Psihologului muzical!
Niko, Milano Îmi place foarte mult muzica invitatului dvs! Acum îl ascult pentru prima dată!
Andrei Kuki Balogh Ce bucurie sa va aud! Salutari de la Cluj lui Adi Berinde si amfitrionului Andrei Partos. Pe cand o lansare de disc, nr 7 la Cluj? Poate veniti impreuna si mergem si la o varza a la Cluj…
MARIAN DANCIU Felicitari ,v-ă ascult cu drag.salutari din Danemarca.
Lucian Cremeneanu Ne poate spune A. Berinde care e topul sau personal de 3 piese A. Berinde?
Ada Vertan Felicitari pentru alegere Andrei! Adrian Berinde, un lup al artelor, un infometat de frumos, o figura de dac neos… Draga Andrei, as vrea sa ne recite cateva versuri, sa ne cante Daca o iubesti si sa ne deseneze cu cuvintele povesti din viata tumultoasa din Elvetia si Romania.
Diana Elena Salutari de la Radio Renasterea din Cluj! Difuzam piesele lui Adrian Berinde, pt ca se aud ” atat de bine! ” .  Salutari in studio, sanatate si inspiratie! Va asteptam si la noi in studio! Pe cand lansarea unui volum de poezie? Cand mai semneaza regia vreunui spectacol? Va multumesc, numai bine!
Florenta Filip Va ascult cu mare placere din Perth – Australia…ca deobicei o emisiune frumoasa , interesanta:)
Constantin Radovici Buna dimineata,va ascult cu drag in Memphis Tn.
Alin Marcel Eii D-lor! Vedeti cum e lumea asta! Majoritatii oamenlilor „li se-ntampla” lucruri, extrem de putini pot „face” ceva.A face presupune consumare de substanta.Poate asa se defineste un artist:Adrian Berinde,cel care iti intinde o farama din sufletul lui.
Roman Marian Mulțumesc Andrei pentru invitația lui Adrian Berinde . Un artist de de clasă și un om cu simțul umorului. O încântare !
Emil Bedreag …CERNEALA DIN OCHII TAI…superba piesa, multumim domnule Adrian pentru aceasta bijuterie…buna noapte !
NICU ABRUD Nota 100 pt melodia Daca o iubesti.
Lavinia Ban V-a fost vreo piesă compusă de dvs sursă de inspiraţie pentru o pictură? Sau aţi compus o piesă plecând de la o pictură realizată?
Tedi Este foarte interesantă muzica invitatului dvs! Felicitări! Mă bucur să-l descopăr în această emisiune! Salutări de la Londra!
Vicky Da! Eu sunt de acord cu ceea ce spune dl Berinde! Eu vreau muzică cu mesaj, vreau rock şi folk cu texte inteligente… Dar artiştii spun că publicul nu mai vrea să gândească… îi ajunge cu „la la la”… E un cerc vicios!
KissArmy Eu nu sunt de acord cu dl Berinde, adică doar dintr-un punct de vedere. Folkiştii şi rockerii vechi măcar au un mesaj…. Chiar dacă ei cântă mereu aceleaşi piese, dar acelea au un mesaj. Problema este că tânăra generaţie nu vine cu ceva mai bun. Pe mine nu mă deranjează că Smokie (dau exemplu de afară ca să nu îmi sară nimeni în cap dacă zic de vreun român) vine în fiecare an şi cântă fix aceleaşi piese, mai rău mă enervează că nu vine nicio trupă din noul val cu un produs atât de bun încât să îi împingă jos de pe scenă pe cei consideraţi „bătrâni, dinozauri”… Asta mi se pare mie îngrijorător!
Mona Acest  Adrian  Berindei  imi aminteşte  de  Leonard  Cohen … Imi  place ! (emisiunea  asta  se  dă  in  fiecare  vineri  noapte?)  Cu  stima ,
Felicitări ptru piesa cu Tess ! În cazul în care are şi frumuseţea egală cu vocea s-ar putea să mă îndrăgostesc… Samy din Bistriţa. V-a plăcut Semnal M?
Mimi din Ploieşti Bună seara!Vă felicit pt.emisiune.Ascult acest post de radio şi sunt mâhnită că nu se difuzează muzică românească.Nu mai spun că nu se spune titlul melodiei şi cine cântă. Păcat. Lipseşte profesionalismul .Spun asta ca un ascultător fidel ,cu o vârstă considerabilă, 73 de ani.
Ionescu Cornel ….salutare Andrei !….stii ca sunt prezent la toate emisiunile tale , intervin doar cand am ce spune…rusine mie ca nu l-am cunoscut pe acest „super om„…Berinde ….Multumesc pt. un invitat deosebit….!!!
Caterina Sunt foarte bune piesele invitatului dvs! Mulţumesc pentru această ediţie!
Constantin Chapeau bas,dle BERINDE. Poet este GINSBERGH si nu mic burghezul BOB. Minunate versuri si superba muzica ce creati. Din pacate se pare ca multi din tinerii ascultatori,au cam baut cerneala. De asta cand aud de BACOVIA li se pare ca urmaresc buletinul meteo.
Adela Vă pot explica eu cum este cu botox-ul. Bonnie Tyler nu îl foloseşte pentru a-şi umfla buzele. Ea a spus că face două şedinţe pe an pentru întreţinerea tenului, atât. Şi într-adevăr are un ten de invidiat. Dar nu exagerează aşa cum fac alte tinere. Deci, ea nu face nimic rău!
Eleonora Dle Partoş, am ascultat părerile ascultătorilor dvs. Eu ştiam că Bonnie Tyler cântă ceva de genul disco… dar ea a venit cu un show agresiv. De aceea nu mi-a plăcut. În plus, nici nu are multe piese cunoscute aşa ca Smokie! Nici nu trebuiau combinaţi!
Veronica, Cluj Mi-a plăcut foarte mult de Adrian Berinde! Nici nu ştiu cum de nu am auzit de el până acum! Dar mă bucur nespus de mult!
Viorel Eu am fost îndrăgostit de ea în tinereţe! E foarte drăguţă. Îmi place cum vorbeşte! Mi-a plăcut mult acest interviu!
Loredana E fiţoasă… dar tot îmi place! Felicitări pentru interviu!
Cornelia Are o voce plăcută, caldă. Eu mă bucur că aţi difuzat acest interviu! Mi-a plăcut mult şi piesa de pe albumul nou. Sună fantastic!
Decebal, Bucureşti Cum să nu o iubeşti pe Bonnie Tyler?? Mie îmi place şi cum râde nu doar cum vorbeşte şi cum cântă! Şi eu care credeam că acum mă duc liniştit la somn… de când i-am auzit vocea a zburat somnul! Aveam un poster cu ea pe uşa dormitorului meu. Eram în clasa a 12-a. Mi-aţi răscolit amintirile cele mai frumoase!
Emil, Bucureşti Dvs sunteţi psiholog… este în natura femeilor să aibă toane, nu? Dar nu de asta o iubim pe Bonnie Tyler! Inconfundabilă voce! O persoană care ştie să se facă plăcută şi n-am niciun dubiu că a obţinut mereu ceea ce a vrut. Nu sunt supărat pe ea pentru că a întrerupt discuţia abrupt, sunt doar bucuros că am auzit-o! Jos pălăria în faţa dvs pentru că ne-aţi adus-o în casă!
Nicuşor, şofer de tir Vai… m-au năpădit amintirile! Am avut o relaţie cu o fată în liceu. M-am despărţit de ea pentru că mi-a rupt posterul cu Bonnie Tyler. Eram în clasa a 10-a la liceu şi tipa era super geloasă, aşa că mi l-a rupt. Atât de rău m-a enervat (îl obţinusem greu!!) încât ne-am despărţit pe loc. :)))
Nelu Ciobotaru, jud Alba E prima dată când o aud pe Bonnie Tyler la radio. Am mai văzut-o la Surprize-Surprize, singura ediţie pe care am urmărit-o şi am făcut-o pentru Bonnie. Chiar mă întrebam de ce nu vrea nimeni să îi ia un interviu ca lumea deşi a tot venit în România! Vă mulţumesc din suflet!
 
sursa: Radio România Actualităţi

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here