Adrian Enescu lansează "Funky Synthesizer 2.0" la Ceainaria Cărtureşti Verona

0
31

Adrian Enescu 12 noiembrieCărtureşti, A&A Records şi Fundaţia MUZZA vă invită miercuri, 12 noiembrie, înepând cu ora 12:00 la Ceainăria Cărtureşti Verona (Str. Pictor Arthur Verona 13-15) la evenimentul de lansare al celui mai nou proiect semnat ADRIAN ENESCU: FUNKY SYNTHESIZER 2.0, ediţia pe CD.

FUNKY SYNTHESIZER 2.0” (2014-A&A Records) ajunge pe rafturi într-o ediţie updatată a aclamatului vinyl apărut în 1984. CD-ul conţine piese care, din cauza limitarilor tehnologice ale suportului pe vinil nu au reuşit să ajungă la public în format fizic. Adrian Enescu a completat albumul cu alte muzici electronice, instrumentale sau vocale, compuse între 1978 şi 1985, o piesa din 1993 și o alta compusă chiar în 2014.
De-a lungul carierei sale, Adrian Enescu a primit nu mai puţin de 15 premii din partea Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi 20 de premii din partea Uniunii Cineaştilor din România, devenind astfel unul dintre cei mai premiaţi compozitori şi producători de muzică din România. Anul acesta, Adrian Enescu a primit Premiul „CD-ul anului”-BIRD IN SPACE la Gala Premiilor de Jazz / Premiile MUZZA pe 2013, editia a XII-a. În 2013, maestrul a fost premiat cu „Lifetime Achievment Award” la cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania şi a primit Premiul de Excelenţă la Gala Premiilor de Jazz/Premiile MUZZA pe 2012.
Adrian Enescu (n.31 martie 1948) este unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni şi compozitori români, renumit pentru coloanele sonore a circa 65 de titluri ale cinema-ului românesc şi european. Este unul dintre pionierii muzicii electronice din România, abordănd genul încă din anii ’70. A absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, a fost audient al Facultăţii de Muzică Electronică a Universităţii Stanford (California) şi este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din Romania.
Compozitiile sale au fost incluse în celebrele colectii de muzica ambientala Buddha Bar si Cafe del Mar.
A compus muzica de film,  de teatru şi balet pentru companii prestigioase din Belgia, Italia, Olanda, Japonia, China sau Australia, şi în tara pentru spectacole de opera şi teatru montate de Alexandru Darie (Orfeu şi Euridice, Anatomie. Titus. Căderea Romei, Triumful dragostei etc.). În ultimii ani, compune muzica electro-acustică, muzică simfonică şi jazz.
Toate piesele de pe CD sunt compuse, mixate şi masterizate de Adrian Enescu.
Producător Executiv: Andi Enache
Producător Artistic:Alexandru Sipa
Artwork & DTP: Adi Paun
CD-ul Adrian Enescu – „FUNKY SYNTHESIZER 2.0” este  produs şi distribuit în exclusivitate în România de A&A Records.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here