Adrian Streinu Cercel cere un „cadru normativ care să stipuleze că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi „: După pandemie or să ne tragă de mânecă pentru cum am realizat achizițiile”

Articol de Alina Neagu publicat pe HotNews.ro

3
273

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București, primul spital din România care a tratat pacienți infectați cu coronavirus, a declarat, în emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3, că „După ce se termină bolâșnița asta, pandemia, or sa vină alții să ne tragă de mânecă: dar cum ați realizat voi achizițiile? Aici trebuie scos un cadru normativ cât se poate de clar care să stipuleze foarte clar că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi în viitor”.

Dialog Adrian Streinu Cercel – Mihai Gâdea:

Adrian Streinu Cercel:
 Primul lucru de care avem nevoie este să fim lăsați în pace să ne facem treaba.


Mihai Gâdea:
 Cine va deranjează?

Adrian Streinu Cercel: 
Foarte mulți. Plecând de la media…

Mihai Gâdea: Păi da dar media să știți că vă ajută cel mai mult în zilele astea, plecând de la prevenție…

Adrian Streinu Cercel: Da, cu o singură condiție, să sune mai rar. Au fost zile când am vorbit de dimineața și până seara la telefon și nu știam la ce să răspund mai întâi.

Mihai Gâdea: Eu zic ca media face în zilele astea mai mult bine decât rau.

Adrian Streinu Cercel: 
Al doilea lucru este să apară un cadru legislativ care să ne pună la pază de ce va veni. După ce se termină bolâșnița asta, pandemia, or sa vină alții să ne tragă de mânecă: dar cum ați realizat voi achizițiile? Aici trebuie scos un cadru normativ cât se poate de clar care să stipuleze foarte clar că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi în viitor. Dacă nu se va întâmpla așa, următorul pas va fi ca acest corp medico-sanitar să facă un pas în spate. Gândiți-vă că presiunea pe care o duce acest corp medico-sanitar în România în acest moment este fantastic de mare.

Puteți urmări discuția aici:

Ediție-eveniment Sinteza Zilei! Ministrul Sănătății, împreună cu o super-echipă de specialiști, precum profesorul Adrian Streinu-Cercel și profesorul Horațiu Moldovan, fac anunțuri de importanță națională.

Publicată de Mihai Gadea pe Marţi, 24 martie 2020

sursa: HotNews.ro

3 COMENTARII

  1. Adrian Streinu Cercel: Al doilea lucru este să apară un cadru legislativ care să ne pună la pază de ce va veni. După ce se termină bolâșnița asta, pandemia, or sa vină alții să ne tragă de mânecă: dar cum ați realizat voi achizițiile? Aici trebuie scos un cadru normativ cât se poate de clar care să stipuleze foarte clar că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi în viitor

    Cea mai mare ggolanie si mai ales șantaj pe față al unui ,nota bene: cadru medical…
    Adica cum vine adta dle Cercel!? In ce țara bananiera se trezeste acest individ.In orice țara civilizata din lume trebuie sa dai socoteala ptr fiecare 1 Euro cheltuit.
    Esti functionar,cadru deconducere,ti ai asumat oraspundere,trebuie sa iti faci meseria ca fiecare.
    Sau acum ati mirositca este vremea,ca prin achizitiile de milioane de euro sa ciopiți si voi ceva,ca de….e vremuri grele.Rusine.

  2. Rezon,omul se gandeste la {evident} problema persoa tocmai personala.E interesant ca tocmai dansul, despre care au iesit atatea lucruri fascinante la suprafata in ultimul timp. vine cu propunerea.Taman la fix , ce potriveala sa vezi mon cher cum devine chestiunea.Pai…mi se pare un semnal clar ca omul ”baga mare” as we are speaking.Adica mestereste ceva ,de unde si ideea stralucita.Ce chestie.Sa fii medic si sa ai directia asta de gandire.Cum sa faci sa iei bani sintr-un sistem unde treaba e alata si ai jurat ca sa nu stiu ce la sfasitul scolii.Daca vrei sa fii rechin finaciar e cool, e trendy, dar nu asa.Du-te stimabile in alte ape.Si sa vedem daca supravietuiesti.Macar acolo e treaba onesta.De aia suntem aici sa luam banii.Da’ de la sanatate , e ticalosia dubla.Tata a fost medic, am cunoscut destui colegi pe parcursul unor ani.Aveau cu totul alte prioritati.Erau o specie diferita.Poate disparuta.Ultimul pe care l-am cunoscut a fost Dr Cristescu , seful neurochirugiei de la Floreasca.Nu era niciodata in birou ci numai in sala de operatiei.Treceai dimineata-opereaza-peste 5 ore -opereaza, mai pe seara-acum termina asteptati o jumatate de ora daca vreti.Cum ziceam .Alt trib.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here