ADUNATE PE APUCATE… (3.12.2018)

0
71

* La A3 se dau ceremonii funerare din SUA. George Bush Senior a încetat din viață. R.I.P.

* La RealitateaTV n-au mai apărut în emisiunile lui Rareș Bogdan în ultima vreme (de la revenire)  Oreste, Grigore Cartianu, Oana Stănciulescu sau Laurențiu Ciocâzan. În schimb l-am văzut pe 3.12 pe Nicu Bănicioiu! O fi bine? E drept, acum e în echipa Ponta, dar ce mai contează? Vâlcov e iar subiect, pentru că refuză finanțările europene, un om supărat pe Vest! * L-am auzit pe Emil Hureazeanu, amabasadorul nostru în Germania…

CFR-O IMENSĂ RUȘINE, UN MUNTE AL NESIMȚIRII

Excelent documentarul realizat de PROTV, difuzat duminică  seara. Starea podurilor, vagoanelor, gărilor, indolența guvernanților, minciunile decidenților. ”România, te iubesc!” avea și un titlu secundar foarte inspirat: ” Europa, așteaptă-ne: venim pe jos!”  Există bani europeni, dar nu există absorbție. Incompetenții n-au cum să rezolve problemele adunate în 28 de ani!

ZIARIȘTII-SLUGĂ

Mă refer la Floriana Jucan, care a scris ce a scris, despre Viorica Dăncilă, apoi s-a dus la TVR1 și a argumentat exact cu propriile vorbe din articol. Băieții de la B1TV au făcut mișto de articol cu umor și sens. Ca unul care am scris în revista Q Magazine, condusă de FJ, pot spune că are un talent deosebit pentru ode, poezii și alea-alea.

Mai este și Cristoiu care pe 29 care un discurs anti-Iohannis la Antena 2 în emisiunea Alessandrei Stoicescu. Îl acuză că nu are nimic entuziast, nimic mobilizator, înflăcărat, istoric. Parțial are dreptate, dar de ce nu analizează și discursurile ridicole ale celorlalți vorbitori, prietenii lui, Tăriceanu, Dragnea, Dăncilă. Marele om din Găgești e deranjat că mesajul e prost scris, el jurnalistul plastic și subtil. La Krasnodar  există un monument unde n-a fost nimeni de la președinție, sau de la guvern. Au murit în zonă 50.000 de ostași români. Zice că Ponta a trimis ministrul de externe. Paradoxal, era tot Meleșcanu. Păi de ce nu s-a dus și acum? Asta întreb eu!

TELEFOANELE ÎN DIRECT!

Am ascultat la RealitateaTV, în emisiunea lui Rareș Bogdan cîțiva ascultători care au intervenit în direct. Un medic din Franța a spus atât de clar și de frumos, că medicii nu pleacă numai pentru bani ci pentru că vor să fie respectați și apreciați. El speră ca țara să revină la normalitate cam peste… 30 de ani. O doamnă în vârstă, pensionară, cu 10 clase, croitoreasă, cu un umor teribil și un simț critic dezvoltat, s-a oferit să-i plătească meditațiile la limba română premierului Dăncilă. Era foarte supărată și pe ministrul finanțelor, care are idei deplasate privind diaspora. 3 copii ai doamnei lucrează în străinătate! Un telespectator s-a referit  la Manea Mănescu, Ștefan Andrei, la Malița întrebând care ministru de azi se poate compara cu ei!

PROVOCAREA STARURILOR

Ce concurs e ăsta de la TVR? Țipă Andreea Bănică, se agită Ștefan Stan, unele doamne au renunțat la sutiene, c-așa-i moda, se notează prelung, filmări, opinii ca la Vocea sau X-Factor…juriul era cu Silvia Dumitrescu-Ochescu , Adrian Romcescu, Laurențiu Duță…N-am reușit să ascult nicio cântare! Aștept o altă ocazie!

SPORT

*Handbal fete în Campionat European! Ale noastre au bătut greu Cehia, dar am văzut și alte meciuri bune. Rusia- Muntenegru (victoria rusoaicelor nu m-a bucurat), Suedia a trecut de Serbia cu un gol. Joc palpitant!

* România a jucat bine și pe alocuri foarte bine cu Germania și a obținut o victorie clară. Denisa Dedu și Eliza Buceschi s-au remarcat, dar Neagu și colegele au mers mai bine ca-n partida precedentă. E impresionantă mica și entuziasta galerie româneci din Franța. * Nu înțeleg de ce se dă handbal european la TVRHD și nu pe canalele TVR1, 2 sau 3? Mă refer la întreaga competiție, nu doar la meciurile noastre. Intens și jocul Spania-Olanda..egalare în ultim minut 27-27…Gol Olanda în ultima secundă. 28-27! * Straniu e că televiziunea care transmite din Franța nu dă date statistice pe ecran, nu dă nici numele marcatoarelor

* FCSB a bătut Gazul din Mediaș cu 2-1 într-un joc derulat la Pitești. Cu multe faze, cu doi eliminați, cu încă o dovadă că Dică nu știe să construiască o echipă. Să joci la ore de seară când afară sunt sub zero grade e total aiurea și nesănătos. Comentatorii (ridicoli) de la DigiSport, vorbeau despre numărul de spectatori! Păi cum? La frigul ăsta, o echipă din București care joacă la Pitești, ce public să aducă? Au fost cam 3500…aproape normal!* Vorbele critice ale lui Naum au primit replici doar de la Ilie Dumitrescu, pentru că Duckadam e un fel de mobilă vie. Ilie a exagerat și și-a permis să spună că i-a plăcut mult Tănase. Vai, dar cum așa? Sare Naum. Da, pentru că a muncit mult, chiar dacă a ratat situații imense. * Întrebările reporterilor de la stadion erau cel puțin cretine. Cum să întrebi un jucător dacă echipa mai revine pe acest stadion din Pitești? De unde să știe el ce decizii ia patronul? Naum dă note pe conținut, pentru declarațiile jucătorilor, dar nu observă în ce hal sună întrebările!

 

* Handbaliștii de la Dinamo au făcut pasul spre turneele grele. Vor juca în play-off-ul european! Bravo lor!

* Dinamo a făcut egal acasă cu Mediaș, Astra a pierdut cu antrenor nou la Sf. Gheorghe, CFR a bătut la Chiajna unde Dorinel Munteanu nu reușește să mobilizeze echipa.

* Atletico- Barcelona 0-0 la pauză și 1-1 la final.

* Trofeul Carpați la handbal fete. Finală românească, dar neconvingătoare. Nu cred că fetele din lotul mare înțeleg ce le spune antrenorul spaniol, dar nici el nu înțelege cu cine și cum ar trebui să joace. Pentru locurile 3-4 au jucat Rusia și Serbia. Meci frumos, spectaculos. Rusoaicele au câștigat cu ceva șansă.

* Croația a câștigat Cupa Davis după confruntarea cu Franța.

* Voluntari-Viitorul 1-2 . Meci cu ceață, cu excese în driblinguri (Hagi, Drăguș), Viitorul a jucat în 10 oameni, au fost și unele decizii ciudate ale arbitrului, Bergodi n-a găsit încă o cheie a fericirii. Hagi e pe podium.

* FCSB a bătut la Iași cu 2-1, dar la DigiSport s-a produs o nouă ciocnire între rudele machedone, Becali și Hagi. Cel care a provocat a fost, evident, Becali. A reacționat exagerat Hagi. Da, are dreptate, Gigi strică tot, oameni, jucători, destine, credință, orice. De ce să afirme că Viitorul n-are șansă la titlu când e evident că echipa de la malul mării joacă mai bine decât FCSB?

* Continuă să apară, să ofteze patologic și chinuit Dan Filoti la DigiSport. Nu-mi e dor de Naum, care are și el bubele lui, începând cu dicția și continuând cu moralitatea. Totuși patronii postului nu se uită niciodată la angajații lor?

CATEDRALĂ AVEM!

Catedrala Mântuirii Neamului a fost sfințită pe 25 noiembrie. Clădirea megalomană poate fi numită oricum numai frumoasă nu. A fost frig înăuntru. Oare așa va fi mereu pe timp de iarnă? Mulți oficiali au plecat înaintea terminării slujbei. Becali n-a ratat ocazia să se laude creștinește că a dat 2 milioane pentru acest proiect. Mii de oameni au stat afară, mulți au ajuns pe mâna medicilor. Credința ne motivează, zicea cineva. Clădirea e mai înaltă decât Casa Poporului.  Catedrala nu este gata. Cei care au intrat au fost, totuși, încântați.

https://www.gandul.info/stiri/sfintire-catedrala-mantuirii-neamului-17699320?fbclid=IwAR0SFhdm7GM7yBD2pWg8gF2x-28rDdBbxHtPSUnorO1X68crL9F0PjpA98k

*  La Kanal D am prins puțin din Vreau să fiu milionar, moderat de Teo. La primele 5 întrebări cred că se descurca și un elev de clasa a 4-a.

* La TV1000 am văzut ”Jocuri la nivel înalt” cu Ben Affleck, Russell Crow și alții. E din 2009, dar nu-l văzusem. Comedia ”Răsfățații Americii” din 2001 cu Julia Robert și Zeta Jones am revăzut-o a treia oară, e drept la distanță de 6 ani de precedenta vizionare. Să nu uit. Am dat în mintea copiilor și am văzut până la capăt Frații Grimm. Foarte bun! Nu-i pentru cei mici!

* De când cu Netflix, am depistat o grămadă de filme cu Vikingi. Unul o parodie dură la adresa altora. Mai studiez!

* TV5 a preluat de la France 2  show-ul Taratata. Excelent mereu. Artiști francezi și invitați străini, mereu live. Public bun și implicat.

* Despre Vocea României a scris Iulia și bine a făcut. Voi  aborda și eu subiectul mai ales după ce am văzut că apar postacii de trust pe FB. Poate pe vlog.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here