AFARĂ DIN EUROPA! 30 AUGUST

0
39

kick-out aNu credeam că vom avea o zi atât de neagră. CFR avea de recuperat două goluri în fața unei modeste echipe de semi- amatori, Dudelange. Nu numai că n-a reușit, dar a pierdut rușinos la Cluj. 2-3 după ce a fost condusă cu 3-0.  A fost un joc trist, un public anesteziat. Totuși, e campioana României care a pierdut și în deplasare cu 2-0. 5-2 la general! * Steaua a condus la pauză cu 2-0 după un joc surprinzător de bun. Ambiție, mobilizare s-au văzut. Dar am semnalat și ezitările lui Andrei Vlad în poartă. Și tocmai el a asigurat condițiile golului  care ne-a eliminat. Victoria cu 2-1 pentru Steaua e doar de palmares. La pauză echipa era calificată. Dică n-a fost prea inspirat nici cu schimbările. Tănase accidentat. Putea intra Moruțan, care e mai rapid. El l-a preferat pe Rusescu, lipsit de forța necesară pentru a ajuta apărarea. Rapid Viena a dominat la mijloc în repriza a doua. Andrei Vlad a greșit evident, dar Becali ne-a asigurat că puștiul de 19 ani nu are vină. Dumnezeu l-a pedepsit pe GB, pentru că l-a furat pe Vlad de la Craiova. Foarte tare analiza fotbalistică. Nici în campionat nu are portar. așa că problemele rămân și pe plan intern.  Faptul că nu exista al treilea portar, odată ce Bălgrădean era accidentat, e problemă de management, nu de cele sfinte. Mulți au spus că apărarea e șubredă, dar GB știe totul mai bine. Jucătorii vor avea o cădere de lungă durată, asta se vede de acum. *Nu s-a mai întâmplat de mult ca România să nu aibă nicio echipă în Europa. Coeficientul se duce în jos, așa că ne plasăm clar în lumea a 3-a a fotbalului. * Mai rămân speranțe (mici) pentru echipele naționale!
Imaginea fotbalului nostru e aceasta: s-a vândut iarba la caserolă, iarba de pe Ghencea, cu 25 de lei porția. Asta știe să facă marele Club al Armatei!
Efectul boomerang al trufiei, aroganței și prostiei. Până la urmă ce vină au jucătorii când finanțatorul are astfel de abordări, atitudini? Cu ce stare intră ei pe teren, cât de concentrați mai pot fi?
Calificarea? O formalitate! ”Le dăm cinci”! (titlu din Adevărul de joi, 30.08)
Mircea M. Ionescu a scris pe pagina sa de Facebook:

Jurnal bolnav.
CONU’ JIJI BĂTUT DE DUMNEZEU!
…Aceasta a fost concluzia patronului echipei FCSBecali, acum, în noapte grea, după altă eliminare tristă din grupele europene la fotbal!… Pe seară, în nefericită „uvertură” la „Dansul săbiilor” tocite, așa-zisa echipă campioană CFR Cluj ne pregătise pentru un Doliu Istoric, fiind scoasă din Europa de niște neica-nimeni ambițioși din Luxemburg, o necunoscută echipă numită Dudelange (dacă am scris bine!) de semi-amatori sau semi-profesioniști, care nu numai că a învins pe terenul ei cu 2-0 trupa milionarilor plictisiți din Gruia Clujului, dar și-a mai permis să conducă, azi, cu 3-0 (trei la zero!?!) sub Feleac și să meargă INCREDIBIL în grupele europene cu o dublă victorie, cu 2-0 și 3-2, cel mai negru moment din întreaga istorie a Fotbalului Românesc!
…Acum, spre miez de noapte bolnavă, Doliu total! România NU ARE NICIO ECHIPĂ CALIFICATĂ în Europa!
…Pentru că, după eșecul de la Viena, 1-3, acum o săptămână, în noaptea aceasta, FCSBecali era calificată la pauză, când conducea cu 2-0! Și visam frumos… Numai că o gafă impardonabilă a tânărului portar Vlad a favorizat golul calificării pentru Rapid din Țara Valsului, trupă din care cel mai mult mi-au plăcut portarul și… juvetele Ivan!… Imediat după eliminare (1-3 la Viena, 2-1 la București), patronul-antrenorul-strategul-psihologul bucureștenilor, vorbărețul Conu’ Jiji, a găsit o singură explicație: „M-a bătut Dumnezeu în seara asta!… L-am furat pe Vlad de la Craiova, iar acum m-a pedepsit pentru asta!”…
…Aș mai adăuga că Bunul Dumnezeu l-a pedepsit pe bisericosul din Pipera și pentru trufia sa fără limită. Nu mai departe de joia trecută, după eșecul (1-3) de la Viena, turuia pe toate posturile TV că nu-și face nicio problemă pentru calificare: ”Îi batem cu 6-0, la București!”…
…Dumnezeu n-a dormit nici în cazul lui CFR Cluj!… După ce a câștigat Supercupa României, dar a pierdut „dubla” cu Malmo, conducerea din Gruia l-a înlocuit în miez de noapte pe tânărul, dar inteligentul antrenor Edi Iordănescu. Ca în celebra poezie a lui Arghezi, „Zdreanță”, președintele campionilor, Iuliu Mureșan, se jura că nu știe cine l-a scos după numai trei meciuri pe Iordănescu-junior, dar… l-a adus în două-trei ore pe mai vechiul colaborator Conceicao, cel care în cumplita „dublă” cu luxemburghezii n-a fost decât un fel „șapte ochi între cărți”, vorba regretatului Valentin Stăenscu!… Se spune că portughezul și-a dat demisia, în noaptea asta, după Rușinea Istorică, eliminarea în fața unei echipe cu jucători care dimineața merg la muncă, după-amiza se antrenează și joacă fotbal!… Singura autocritică a conducerii clujene ar fi, acum, readucerea lui Edi Iordănescu și lăsat să lucreze cel puțin șase luni, măcar o stagiune de campionat!
…Dincolo de Bunul Dumnezeu, aud în taberele penibililor învinși clișee verbale pe bandă rulantă: „Vom munci mai mult, mai bine”!
…Semn că, personal, nu văd nicio salvare pentru Fotbalul Românesc în lunga și contagioasa criză de conducere, din moment ce este omisă CAUZA-CAUZELOR! Acum, și eu, cum să fie fotbalul nostru altfel decât societatea în care se face că există?!…

P.S. Felicitări lui Gabi Balint și Ilie Dumitrescu pentru competența, obiectivitatea și coloana vertebrală din Studioul Fotbal, de la DigiTV, imediat după meci! Ei discută Idei, nu parole, parole…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here