Alexandru Albiter și Ceața Blue la Psihologul muzical (ediția 815 – 12.05.2018)

0
93

Ceata Blue la Radio Romania Actualitati 2018Două zile de naștere suprapuse fantastic: Jolt Kerestely și Aurelian Andreescu și o compoziție fără vârstă, Copacul, sunt reperele primelor minute.
Un scurt interviu telefonic cu Nicu Covaci aduce lămuriri privind două apariții Phoenix în zilele de 13 și 14 mai. Unul era concertul uminatar pentru a-l ajuta pe Adrian Berinde, despre cel de la Teatrul Național găsiți informații, relatări, fotografii pe pagina Psihologul muzical.
Au debutat, sub numele de Ceața Blue patru oameni cu experiență remarcabilă în viața rock-blues de la noi: Alexandru Albiter (chitară voce, compoziții), Victor Solomon (chiatră), George Irimescu (baterie) și Romeo Unga (chiatră bas). N-a fost o noapte acustică pentru că meseriașii au venit cu miniamplificatoare, cu miniboxe și s-a cântat ca în concerte. Minus tobele care au fost retrase în linia a doua pentru a nu deranja ascultătorii.
Au fost câteva cover-uri și compoziții originale cântate live, au fost și preferinețe celor 4 cu Pink Floyd, Spin Doctors, Deep Purple, The Rolling Stones, The Beatles ș.a. Veți auzi  și cântece cu Albiter Sound, amintiri frumoase,  proiecte imediate, un album care are deja titlu, „Motor” dar nu și dată a lansării. Au fost cerei pentru cântecele mai vechi ale lui Sandu, dar a promis că revine separat. Acum a Ceața Blue pe rol și sună bine!
Agenda pop-rock a inclus cântece cu Trupa Othello, Toto Cutugno, Angela Similea, Perry Como, Billy Swan, Kiss, Trupa Veche, Small Faces, Louis Armstrong sau o noutate cu Richie Sambora & Orianthi, Colosseum ș.a.
Topul Nonconformist a fost al Pisicilor din muzică. Cele mai votate au fost: 1. Pisica neagră- Mircea Baniciu, 2. Cântecul motanului Dănilă- Cristian Popescu, 3. Everybody Wants To Be A Cat- Charles Perry ș.a.m.d.
 
 
Audio: 
 
Selecția mesajelor:
Oana Bună seara! Vă ascult cu mare drag în fiecare săptămână!
Marius, metalfan Salut! Chiar aveam nevoie de emisiunea dvs ca să mai uit de toate şi să mă deconectez.
Ionela, Călăraşi Gânduri bune la început de weekend!
Liviu Salutări! Sunt paznic de noapte şi vă ascult mereu.
DarkAngel Astăzi mi-am scos mâna din ghips. Sunt fericită chiar dacă mă doare puţin. Dar sunt super fericită că a început emisiunea mea preferată!
Simona, metalfan Eu nu cred că diaspora nu a votat. Şi nu e corect să spunem asta… Au fost ani când am primit voturi de la cetăţeni ai altor ţări. Nu putem să stăm mereu la mâna diasporei. În plus, eu am uitat că România a fost pe scenă chiar după ce s-a încheiat momentul nostru. Nu mi-a rămas nimic în minte. Ce show a fost acela?
Alin Ziua Naţională a Tatălui este pe 13 mai, adică duminică. Nu?
George, Los Angeles Salut! Bun venit invitaţilor! Viaţa nu mai e atât de frumoasă în SUA, dar piesa îmi place! Felicitări!
Cristina, metalfan Mă bucur că artiştii se adună pentru a ajuta un alt artist! Ţin pumnii să fie bine pentru Adrian Berinde!
Larry Se aude excelent şi la Botoşani!
KissArmy Se aude beton! Aş vrea să-l rog pe Solo, dacă mai faceţi live streaming şi vrea, să ne arate cum se cântă la chitară refrenul de la piesa Tu. Mulţumesc!
Ana Îmi place foarte mult cu sună trupa Ceaţa Blue! Felicitări!
Patricia, Sao Paolo Mi-a plăcut mult piesa Vara asta am un plan. O pot cânta invitaţii?
Cătălin Solo este un super chitarist!
Tania, Ucraina Crezi că tinerii nu mai sunt dedicaţi studiului?
Niko, Milano Foarte mult mi-au plăcut invitaţii!
Simona, metalfan Apropo de ceea ce spunea Solo, mi-am amintit de interviu cu Ian Astbury de la The Cult, care spunea că trupele mari, ca the Rolling Stones, U2, etc au uitat să dea înapoi comunităţii, să ajute tinerii. Spunea Ian că nu e de ajuns să iei în deschidere o trupă, ci că e de datoria muzicienilor care au cunoscut succesul să sprijine tinerii şi să se implice mai mult. Era deranjat de faptul că cei mari iau rareori atitudine când lucrurile merg prost în industria muzicală, fapt care îi afectează în special pe cei aflaţi la început de drum.
Boogie Othello merita cu siguranţă să fie în finală!
Anton, Texas Mi-aş dori să câştige Australia (solista este şi actriţă şi are carismă) sau Israel pentru că are o piesă foarte tonică.
Martha, Germania Italia, Franţa şi Olanda.
Maria, Spania Italia, Spania şi Moldova.
Teddi, Londra Am citit ce a scris George din Los Angeles în grupul închis Psihologul Muzical, apropo de Alice Cooper. Ştiţi că ieri Apple şi Spotify au scos din recomandările lor piesele lui R Kelly? Aveam şi eu piesa aceea pe care o ştie toată lumea în playlist şi nu am mai găsit-o, apoi am văzut o grămadă de articole pe acest subiect. I le-au scos pentru că au fost câteva doamne care l-au acuzat de comportament violent.  Omul nu a fost condamnat de vreo instanţă, dar societatea l-a pus la colţ rapid. Am văzut reacţii vehemente din lumea filmului, a muzicii. Circulă liste cu alţi artişti care au fost acuzaţi că la un moment dat au fost violenţi, etc (Ozzy, David Bowie, Gene Simmons şi o grămadă de alţii)… Oare vom rămâne şi fără muzica lor?
Boogie Dacă ar candida o pisică pentru postul de primar al Bucureştiului, aş vota-o cu siguranţă!
Cristina, metalfan Dacă îmi amintesc bine, dl Cristian Popescu dubla vocea lui Dem Rădulescu pentru că el nu putea să cânte… Dar nu bag mâna în foc. Oricum, ştiu că Dem Rădulescu a zis într-un interviu că era dublat.
Bowie-fan Mulţumesc pentru Bowie! 
sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here