ALEXANDRU ANDRIEŞ LA PSIHOLOGUL MUZICAL (ediţia 612 – 21.06.2014) – AUDIO

0
335

Prima ediţie de vară, de vacanţă, a avut un invitat special, un domn profesor al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Alexandru Andrieş. Un constant prieten al emisiunii, care a stat cu noi patru ore bogate în informaţii, povestiri, comentarii şi răspunsuri la întrebările ascultătorilor. A fost un bun prilej pentru a oferi repere de pe CD-urile Interioare (reeditat după 30 de ani de la lansare în 2014) şi „Cântece piratereşti” (2013).
 
Andrieş ne-a oferit amănunte despre Festivalul de la Gărâna, despre un proiect de toamnă care ar include un mic turneu naţional cu proiectul „Interioare”, despre concerte văzute sau ratate.
 
Printre subiectele dezbătute s-a aflat şi TOP5 Sentimental cu Bob Dylan. Invitatul şi-a exprimat justificata mirare că n-am avut o participare mai numeroasă la sondaj, dar ne-a asigurat că a votat şi el. Ne-a vorbit cu pasiune şi căldură despre Dylan, despre creaţia lui, despre succese şi eşecuri, despre o dragoste necondiţionată. Nu vă voi povesti toate temele abordate, dar vă asigur că e o ediţie care merită ascultată integral.
Top 5 Dylan a avut în frunte piesele „Blowin’ In The Wind” şi „Mr. Tambourine Man” la egalitate pe primul loc, urmate de „Like A Rolling Stone” şi „Knockin’ On Heaven’s Door”.
Veţi mai auzi piese cu Metallica, Tori Amos, Neil Diamond, Alice Cooper, Celine Dion, Janis Joplin, Nazareth ş.a.
Audio:

Selecţia mesajelor:
Mirela, Milano Bun găsit prieteni! A pierdut Italia! E jale mare aici!
Vicky Mulţumesc pentru Alice Cooper! Acum e oficial: a venit vacanţa! 🙂
Tedi, Londra Piesa lui Alice Cooper a picat la fix! Mi-am amintit de anii de liceu! Vă mulţumesc! P.S. Regret că Italia nu a vrut să ne ajute şi pe noi şi a pierdut în faţa marii echipe Costa Rica… Dacă ar fi câştigat, mai spera şi Anglia până în ultimul meci… 🙁 Aşa… s-a terminat!
Crina Bun venit Alexandru Andrieş! Vreau să-l întreb dacă a fost la Jethro Tull? Şi dacă îi place de Ian Anderson?
Simona, metalfan Înţeleg că dl Andrieş îl ascultă pe Dylan din anii 60. Vreau să-l întreb care a fost reacţia invitatului atunci când Dylan a trecut la chitară electrică?
Diana, FC Bon Jovi Având în vedere că s-au împlinit 30 de ani de la lansarea primului disc, aş vrea să-l întreb pe invitatul dvs dacă industria muzicală (să-i spunem aşa chiar dacă noi nu avem una în adevăratu sens al cuvântului) s-a schimbat în bine sau în rău? Cum percepe dumnealui schimbările?
Ionela, 27 de ani, Bucureşti Vă mulţumesc pentru Tori Amos! Am auzit că va veni în România, dar nu a mai zis nimeni când… Ştiţi ceva?
Rodezia, 55 de ani, Bucureşti Dle Andrieş, dvs aţi fost cel mai simpatic corifeu! Dintre toţi 4 dvs aţi fost cel mai dispus la dialog cu sala… Mă refer la spectacolul de la Sala Palatului… Ce s-a întâmplat cu ceilalţi 3? Erau supăraţi? Dl Vintilă este mereu aşa tăcut?
Ana, Sibiu Vreau să-l întreb pe dl Andrieş dacă va merge la Artmania în acest an? Mă refer la spectacolul lui Peter Hammill…
Sorin Bun… cu Dylan am înţeles… vă place, e un simbol, are texte interesante… dar la James Taylor cum aţi ajuns? Când l-aţi descoperit?
Lucian Eu nu ştiu cine este Peter Hammill… nu am auzit niciodată de el… de ce ar vrea lumea să meargă la un concert de-al lui… Habar n-am!
Ionescu Cornel …salutare Andrei !…super surpriza invitatul tau  Alex.Andries ne incanta sufletele cand eram si noi studenti.!…a avut o melodie… E razboi Ioane ?….daca , confund …iertare …
Silviu Podea frumoasă emisiune,o ascult cu plăcere şi este o surprză plăcută prezenţa în studio a lui Alexandru Andrieş căruia îi adresez, urări de bine şi de spor creativ. Piesele dvs. mi-au însoţit  adolescenţa şi mă însoţesc şi astăzi Succes!
Lavinia Ban Pentru că aţi tradus versurile lui Dylan, cum găsiţi poemele din cartea lui Mircea Cărtărescu?
Ana Aţi încercat vreodată să faceţi un graffitti pe un perete?
Mihnea Ce părere aveţi despre problema trupei Phoenix? E ok ce se petrece cu tot acest proces?
Salutare  Andrei  iti  spunem  si  noi  sportivii  din  Tecuci. Te  ascultam  cu  mare  drag  in  fiecare  vineri  noapte
Tudor Aţi apărut într-un spectacol cu o cască de militar (pentru că nu cred că era de motociclist) pe cap. Ce semnificaţie avea?
Aylin, 21 de ani, Bucureşti Ce părere aveţi despre mişcarea hippie? V-aţi identificat cu această ideologie? Vă plac trupe gen Grateful Dead?
Ovidiu James Hetfield a ieşit din lista preferaţilor mei! De când am aflat că vânează!!!
Vali Ce dor mi-era de o piesă Metallica! Mă bucur că au revenit la stilul care i-a consacrat, cel puţin cu piesa nouă. Ultimele două albume nu prea m-au convins! Dar ascultând Lords Of Summer parcă am renăscut!
Mircea Foarte tare piesa Lola! Plec la muncă cu zâmbetul pe buze. 🙂
Viorel Pîrligras Cum naiba a ajuns dl Andrieş să facă machetele artistice ale Almanahului Anticipaţia din anii ’80?
Adelina Maria Alexandru Andrieș – întotdeauna balsam pentru sufletul meu! Voce caldă, texte relaxante… Noaptea care a trecut a fost o plăcere să-l descopăr atât de spontan și de vorbăreț. Îmi plac nopțile cu asemenea invitați!
 
sursa: Radio România Actualităţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here