Alexandru Andrieș la Psihologul muzical (ediția 711 – 14.05.2016)

0
260

Alexandru AndriesDe fiecare dată când Alexandru Andieș a revenit în emisiune, a adus cu sine buna dispoziție, a provocat dezbateri simpatice, a promovat un produs nou sau inedit. De data asta revenirea s-a produs la distanță mică de precedenta vizită. A fost pe 9 ianuarie 2016 și totuși  s-au găsit multe de discutat.  Nu numai despre muzică. Să nu uităm că avem de-a face cu „omul cu 80 de apariții discografice”.
Am renunțat la ”ișlere” și am ajuns la definițiile ”misoginismului”, la noul album, ”Disc domestic” (lansarea concertistică fiind programată pe 19 mai, la Clubul Țăranului), la un disc vechi, de referință, al lui Paul Simon, ”Still Crazy After All These Years” (1975). Nu puteau lipsi relatări despre revenirea Corifeilor pe scenă, despre posibile proiecte noi. A fost un subiect atractiv și cățelușul de pe coperta recentului album, precum și colaborarea lui Andrieș cu trupa Taxi.
 
Vă asigur că veți avea ce asculta în cele peste 3 ore petrecute cu noi de Alexandru Andrieș.
 
Am avut și un mic sondaj pe tema Eurovision. Opțiunile au mers către Australia, Belgia, Italia ș.a. dar sigur nu către Ucraina.
 
Agenda pop-rock a fost ceva mai scurtă incluzând piese cu Julio Iglesias, Marillion, Post Modern Jukebox, Beth Hart, Cyndi Lauper în duet cu Emmylou Harris, Maroon 5, Marius Matache (a avut lansare de album nou pe 16.05), Paul McCartney și Stevie Wonder, Paul Simon cu o piesă de pe un viitor album, Bob Dylan cu piesă din repertoriul lui Frank Sinatraș.a.
Top 5 Sentimental cu Def Leppard a dinamizat dimineața de sâmbătă. Primele clasate au fost 1. Hysteria, 2. Love Bites, 3. Let’ s Get Rocked.
 
Audio:

 
Selecția mesajelor (au fost peste 300!)
DeeDee Bun regăsit! Am fost la mega-concertul lui Enrique Iglesias! Săracul era bolnăvior, dar a fost bestial!!!!!
DarkAngel Vă salut! Eu vă ascult „clandestin”. Eu sunt pedepsită şi teoretic nu am voie să ascult emisiunea. Am luat un 4 săptămâna aceasta la Geografie. Aşa că m-au pedepsit. Life sucks!
Marius, metalfan Salut! Sunt şi eu alături de voi! Mi-ar plăcea să câştige Italia, Belgia, Olanda sau Marea Britanie.
Cristina, metalfan Dacă tot a venit vorba despre adopţii… nu s-a gândit invitatul să adopte căţeluşul de la benzinărie? 🙂
Dănuţ Vă ascult de pe feribot din strâmtoarea Dardanele. 🙂
Patricia, Sao Paolo, Brazilia Salutare de la celălalt capăt al Pământului! 🙂 Ce coincidenţă! Acum două săptămâni, parcă, Nicu Patoi spunea că şi-ar dori să colaboreze cu dl Andrieş! 🙂
Arici Ţepos Am ascultat şi alte câteva piese de pe albumul „Disc domestic” la Psihologul muzical. Aş vrea să-l întreb pe dl Andreiş: a fost vreodată acuzat că este misogin? 🙂
Mishu Navala P’ aici încă e vineri! Si 13! Dar se pare ca e ziua mea norocoasa cu un invitat de talia domnului Andries:) Super !!!
Marius, metalfan Ce vorbesc femeile… Păi să vă dau un exemplu. Ştiţi fetele din grupul nostru: Simona şi Cristina. Ambele rockeriţe adevărate. Am mers împreună la un festival rock (Ost Fest dacă nu mă înşel). Ne-am simţit bine, ne-am distrat. A fost frumos. Am plecat de acolo cu motocicleta. Despre ce credeţi că vorbeau fetele în spatele şoferilor (le auzeam mai bine de fiecare dată când ne opream la stop): „Ai văzut fată cum îi stătea părul lui Mustaine??” „Da, fată!!! Dar oare ce fel de şampon foloseşte? Are volum, nu glumă!” „Fată, dar ce s-a îngrăşat Blackie Lawless!” „Daaaa… se umpluse scena”. „Crezi că dinţii lui Joey Tempest sunt adevăraţi, sau sunt puşi? Prea sunt albi” Jur că aveam impresia că am fost la festivaluri diferite! :))))))))
Claudiu Drăgan Va salut din Chartres-Centre-France!Felicitari de emisiune!Salutari invitatului!Succes mai departe!
Alice Năstase Femeile vorbesc despre bărbaţi, despre copii, despre cure de slăbire, despre probleme la job, despre Anatomia lui Grey, despre revista Tango – Marea Dragoste, despre cremele antirid şi iarăşi despre bărbaţi. P.S. Opus misogin: feminist.
Iuliana Bună noapte! Opusul pentru misogin este „crai”. Sigur, mai nou misoginii se pot transforma în homosexuali. În mod real, opusul misoginului este omul normal.
Teddi, Londra În Marea Britanie femeile discută intens despre Regină, despre Kate şi William, despre haine, despre clanul Kardashian şi Kanye West… Asta aud mereu în pauzele de la muncă. :))))
Alice Nastase Buciuta MISOGÍN, -Ă, misogini, -e, s. m., adj. 1. (Persoană) care are aversiune sau dispreț față de femei. 2. Adj. Care manifestă aversiune sau dispreț față de femei. [Var.: misoghin, -ă s. m., adj.] – Din fr. misogyne, germ. Misogyn.
Patricia, Sao Paolo Eu vorbesc cu prietenele mele despre fotbal, despre Neymar, despre dans, despre haine şi inele şi brăţări şi cercei şi despre îngheţată. 🙂
Sol Ciprian Multe salutari din Portland, Oregon. Alexandru Andries – singurul cantaret care avut curaj in epoca ceausista.
Lylytrance Vorbim despre lucruri importante pentru noi: cure de slăbire, mâncarea sănătoasă, produse de machiaj, haine. Totul pentru a-i face fericiţi pe băieţi şi pentru a arăta bine pentru ei.
Adelina Stancu Ce tare melodia cu mașina de spălat… m-am trezit râzând prin casă.
Marius, metalfan În 2009, cred, Dio a început să cânte din nou cu Sabbath. Într-unul dintre concerte, a început piesa Heaven And Hell. După acel intro frumos, Dio a început să cânte direct strofa a doua. Ceilalţi se uitau şocaţi. A cântat strofa a doua şi pe partea instrumentală, Dio spune: „Ce? M-am gândit că v-aţi plictisit să ascultaţi piesa mereu cu prima strofă” :)))))))
Irina Dar Mircea Vintilă sau Mircea Baniciu uită textele? Am înţeles că ceilalţi doi corifei o fac….
Niko, Milano Evident, eu susţin Italia. 🙂
Tania, Ucraina Sper să câştige Ucraina, dar ştiu că nu se va întâmpla asta! 🙂
Daniela Ador trupa Def Leppard! Nu înţeleg de ce la începutul anilor 90, trupe precum Metallica, Megadeth, Slayer şi alţii de genul acesta, i-au băgat pe cei de la Def Leppard în aceeaşi oală cu Nirvana şi i-au acuzat că au distrus rock-ul! Def Leppard cântă hard-rock! Nu?
Ramona Excelent top! Super-invitat! Vă mulţumesc pentru această ediţie de vis! Weekend plăcut!
Cristina, metalfan Hysteria poate fi un imn pentru televiziunile din România care sunt guvernate de acest „sentiment” 🙂
Magda Mulţumesc pentru Marillion!
Tudor Da! Marillion şi Peter Hammil – sper să ajungă la Bucureşti. Pe Peter l-am văzut în Sibiu şi a fost de vis! Ar merită un concert şi în Bucureşti.
Norbert Vă mulţumesc pentru Marillion. E o trupă specială. Nu va ajunge niciodată în România pentru că organizatorii habar n-au cine este această trupă! Acesta e tristul adevăr!
Mădălin Dacă nu aţi fi spus că e piesa lui Bieber, nu mi-aş fi dat seama, deşi ştiam originalul pentru că e difuzat în exces peste tot, inclusiv la RRA.
Cristi Nu mi-a plăcut ce a făcut acea trupă cu piesa lui Justin. E îngrozitor acel cover!
Vladus Parau Am o alta teorie: dl Andries adpota ingerasul, ingerasul adopta catzelul, catzelul adopta … Islerele !
Marilena Dor Salutari de la Passau… avem si autograf  cam de multisor dar avem.
Adelina Stancu Asa cum Misoginul are repulsie pentru femei la fel și Misandra are repulsie pentru bărbați. (pt doamna care s-a declarat „misogina”).
Octavian Barbur Felicitari pentru emisiune !  Un inceput de weekend cum nu se putea mai bun wink emoticon…Alaturi de Alexandru Andrieș.
Bradut Dima Buna dimineața Andrei ! Ascult cu plăcere emisiunea ta de câteva luni de când am aflat de ea. Aici in Vancouver este încă Vineri, e aproape 7 seara, programul de lucru s-a terminat demult, numai eu nu ma pot dezlipi de starea de bine indusa de „Psihologul muzical”.
Pe lângă calitatea emisiunii, mai adaug ca, pentru mine, ca si pentru multi din generația mea, „Andrei Partos = vacanta la Costinesti [anii ’80] = tinerețe = vremuri bune !”
 
sursa: Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here