Julio Iglesias la Sala Palatului (18.05.2016)

0
122

Julio Iglesias a
Galerie foto de Brândușa Maria Balan / motionARThoughts (click aici!!!)

Articol de Iulia Radu
FLASHBACK. 30 iunie 2012. Bucureşti. Zi bogată în concerte. La Romexpo era Tuborg Green Fest (cu Sweet Savage, Saxon, Lacuna Coil, Soulfly, Black Label Society şi Machine Head), în timp ce la Zone Arena cânta Julio Iglesias. Greu de „acoperit” ambele evenimente. Am ratat concertul lui Zakk Wylde şi asta m-a marcat într-un fel. Aşa că vă daţi seama că „relaţia” mea cu Julio Iglesias a început cu stângul. L-am văzut din nou în 2014, la Sala Palatului, când am revenit la sentimente mai bune şi l-am redescoperit pe artistul Julio Iglesias. Tot atunci am avut ocazia să-l întâlnesc în culise, să fac o fotografie alături de el şi să devin astfel, unul dintre cei mai invidiaţi oameni din cercul meu de prieteni.
Iată-mă astăzi (miercuri, 18 mai 2016) la cea de-a treia întâlnire cu Julio Iglesias. La fel de emoţionantă, la fel de plăcută, la fel de caldă. „E un privilegiu să fiu din nou alături de voi. Sincer, nu am crezut că am să cânt până la finalul vieţii. Cred că este ultimul meu concert în România”, a spus artistul în aplauzele publicului. Recunosc, ultima parte m-a întristat, ar fi păcat să nu mai avem şansa să-l vedem la Bucureşti. Timp de două ore, Julio Iglesias ne-a purtat printre amintiri, ne-a vorbit despre viaţă şi ne-a învăţat cum să iubim din nou. Un concert cu Julio Iglesias e ca…viaţa de zi cu zi: când duioasă, caldă, când tumultoasă, dar mereu încărcată de emoţii puternice. M-a impresionat şi publicul foarte mult. Am văzut în sală oameni de toate vârstele (de la 3 la 70+ de ani). Legătura dintre artist şi spectatori s-a creat în momentul în care Julio a păşit pe scenă, cu un zâmbet larg pe buze. Publicul a cântat alături de el fiecare melodie, a dansat, s-a emoţionat, a lăcrimat, a zâmbit, s-a bucurat de fiecare moment petrecut în compania artistului spaniol. Iar la final, abia l-au lăsat să plece de pe scenă. Au fost câţiva oameni care au încercat să îi ofere buchete de flori, dar au fost îndepărtaţi de stewarzi, nu au fost lăsaţi nici măcar să aşeze buchetele pe marginea scenei. O măsură de protecţie pe care nu au înţeles-o spectatorii.
Concertul a început cu piesa „Amor, Amor, Amor„, urmată de „La Gota Fria” şi astfel a început „nebunia” în sală. N-au lipsit piese de pe albumul „Mexico” (cel pe care-l promovează în prezent), dar nici coveruri, primite foarte bine de spectatori, dintre care amintesc: „Caruso” (Lucio Dalla), „Careless Whisper” (George Michael), „Drive” (The Cars), „Crazy” (Willie Nelson), „Fragile” (Sting) sau „Mammy Blue” (hit internaţional din 1971, înregistrat de numeroşi artişti printre care: Nicoletta, Pop-Tops sau Ivana Spagna), „Always On My Mind” şi „Can’t Help Falling In Love” (Elvis). În timpul piesei „Me Siento De Acqui” a apărut pe ecranul din spate, steagul României, gest aplaudat intens de spectatori. N-au lipsit din recital nici „Me Olvide De Vivir„, „Abrazame„, „La Carretera„, „Un Canto A Galicia„, „Me Va, Me Va” (a reluat-o şi la bis, fiind una dintre cele mai dansate din piese din recital), „Baila Morena” (unii spectatori şi-au amintit de Thalia care dansa pe această piesă într-un videoclip) şi „Natalie„.
Unul dintre momentele haioase ale serii, s-a petrecut atunci când Julio Iglesias ne-a spus că este ziua de naştere a uneia dintre fetele din backing vocals, Anastasia, aşa că i-am cântat cu toţii „Happy Birthday”. „E mereu atent cu fetele, dar şi eu aş face la fel în locul lui. Uite ce frumoasă e Anastasia”, a spus un domn de pe rândul din spatele meu.
Bisul a fost cerut cu insistenţă, chiar dacă artiştii nu au mai părăsit scena, aşa cum se obişnuieşte. Seara s-a încheiat cu „Natalie„, „Fragile” şi un fragment din piesa „Me Va, Me Va” şi cu spectatorii în picioare, aplaudând şi sperând la o continuare a petrecerii.
Julio Iglesias Jr
Julio Iglesias Jr

L-am văzut pentru prima dată şi pe Julio Iglesias Jr, care a dat tonul petrecerii cu un recital de 30 de minute, în deschiderea tatălui său. Dezinvolt, extrem de charismatic, Julio Jr ne-a oferit un recital de coveruri (dintre care menţionez „La Camisa Negra” – Juanes, „Every Breath You Take” – The Police şi „You’re Beautiful” – James Blunt). A coborât de două ori printre spectatori, a dat mâna cu mai multe doamne şi domnişoare, s-a lăsat fotografiat (şi au fost multe doritoare de selfiuri), iar cei mai mici din sală l-au îndrăgit rapid şi i-au solicitat la rândul lor fotografii.
A fost o seară latino pe care nu o voi uita prea curând. Este unul dintre cei mai romantici artişti care au susţinut concerte în România, aşa se şi explică legătura deosebită pe care o are cu publicul român. Am citit cronici entuziaste şi după concertele de la Iaşi şi Timişoara, de altfel şi Julio a avut doar cuvinte frumoase despre aceste două concerte. Felicitări Premium Booking pentru seara de la Bucureşti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here