Alexandru Andrieș și Sorin Romanescu la Psihologul muzical (ediția 799 – 20.01.2018)

0
220

Alexandru Andries si Sorin Romanescu la Radio Romania ianuarie 2018Alexandru Andrieș a debutat cu chitara, cu o cântare live în emisiune! A venit împreună cu un chitarist de mare clasă, Sorin Romanescu și cei doi  ne-au oferit un cadou-surpriză. Am profitat de ocazie și am cules informații despre proiectul Randy Newman (un extended play) recent lansat, despre cântări viitoare, despre reuniunea corifeilor (Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Nicu Alifantis și Alexandru Andrieș) din martie, despre cariera extrem de bogată a lui Sorin Romanescu (prezent în mai multe proiecte alături de Andrieș). Se pune întrebarea, cu cine n-a cântat Romanescu? În zona jazz-blues în primul rând. Face și backing vocals, dacă e nevoie. Am discutat și despre un posibil volum cu versurile semnate de Al. Andrieș, despre  Miruna cântată de Mircea Vintilă, despre afișe din trecut, despre raporturile cu fanii și am ajuns, foarte vag și la subiectul cu prăjiturile. Au fost și piese de pe albume de colecție, dar și unele propuse de Andrieș cu Bob Dylan, Cream, The Beatles, Cat Stevens ș.a. Cântările au fost unanim apreciate de către cei aflați pe recepție, care s-au bucurat și de minute de live-streaming. Sunt de acord cu Andrieș care militează pentru Radio fără imagini! La ce bun?
Agenda pop-rock vă propune piese cu Slim Whitman, Kiss, Dean Martin, Al Green, Kenny Rogers, Foreigner, Snow Patrol ș.a.
Ultima rundă a Restrospectivei Topului Sentimental 2017 a oferit piese esențiale cu Yes, Victor Socaciu, Tom Petty, Jacques Brel, Adrian Enache, Neil Young, Johnny Hallyday ș.a.
Am comentat până la închiderea ediției și meciul maraton de tenis al Simonei Halep cu jucătoarea americană Lauren Davis (câștigat în final de jucătoarea noastră).
 
Audio: 
 
 
Selecția mesajelor (au fost peste 700!):
Alexandru Andries la Radio romania 2018Magda, Sibiu Sunt pe recepţie!
Anton, Texas Bună seara!
Teddi, Londra Doamne!! Credeam că nu mai începe emisiunea! Abia aşteptam! A venit în vizită un amic şi din păcate, nu a venit singur ci însoţit de iubita lui. Evident că am vorbit şi despre muzică… Iubita lui e o ciudată care n-a făcut decât să vorbească despre pasiunea ei pentru Matt Belamy, solistul de la Muse. Doamne, nu se mai oprea. Şi culmea, el (amicul meu) îi ţinea isonul. Fata asta cred că ştie şi câte fire de păr are ăla în cap, ce mănâncă dimineaţă, la prânz şi seara. Cu 5 minute înainte de a începe emisiunea, i-am dat afară. Mulţumesc că aţi venit!
Harry Eu vreau să îl întreb pe Alexandru Andrieş cât de mult contează rima în textele lui?
Loredana Vom avea muzică live?! Wow!! Este o premieră, nu-i aşa?! Mă bucur mult!
Jeni Sunt foarte fericită că i-aţi invitat pe Alexe şi pe Sorin!
Paula Întrebare pentru Alexandru Andrieş: are o strategie clară pentru a-şi promova muzica? Are un staff, un manager, un PR?
Alin, Târgovişte Ani de zile am purtat un tricou la care am ţinut foarte mult. Scria pe piept: „Poartă-te frumos cu ea,/Într-o zi a fost prietena mea…” Vreo 3 ani l-am purtat cu mândrie. Apoi m-am despărţit de iubita mea, după o ceartă aprigă şi drept răzbunare, înainte de a pleca, mi-a tăiat tricoul. Ar fi super să avem posibilitatea de a cumpăra tricouri originale!
Irina, Săcele Şi tricou mi-aş dori, dar şi sacoşă cu textele lui Andrieş pentru a merge la piaţă, la cumpărături. Ar fi extraordinar!
Yannis, Grecia Excelentă piesa E război Ioane! Felicitări!
Oana Să fiu sinceră, eu aş prefera o geacă de iarnă marca Andrieş. Până la primăvară mai e timp. Să fim practici! E iarnă. Vrem ceva de sezon.
Sorin Romanescu la Radio Romania 2018Sabina Alexandru Andrieş este iubirea vieţii mele! Mă bucur că a fost invitat!
Amalia Eu o să-mi fac tricou cu Andries şi o să scriu aşa: „vrem turneu naţional cu Andrieş”.
Doru Buliga, Bacău Vă ascultăm din Bacău, cu prietenii şi ceva ţuică fiartă.
Mihaela Îmi plac foarte mult textele, versurile lui Alexandru Andrieş. Aş vrea să-l întreb cum se percepe el: ca poet sau textier? A strâns într-o carte versurile lui?
George Credeţi că un concert cu Dweezel Zappa ar fi de interes pentru români?
Veronica, Cluj M-aş duce să-l văd pe John Fogerty! Ar fi excepţional dacă s-ar gândi cineva să-l aducă!
Raluca Singurul bilet pe care mi l-am cumpărat pentru acest an, este la Artmania pentru că vreau să-l văd pe Steven Wilson. Atât! Restul concertelor anunţate sunt slăbuţe.
Mariana Eu strâng bani, dar până voi aduna suma necesară, parcă văd că anulează concertul Foreigner… Sunt foarte scumpe biletele…
Patricia, Sao Paolo Tata a cumpărat bilete la câteva concerte din SUA şi Brazilia: Megadeth, Slayer, Richie Sambora + Orianthi… Se anunţă un an interesant.
Teddi, Londra Este nedrept ascultătorul faţă de Judas Priest. Trupa chiar poate sta lângă Sabbath. Şi Priest şi Sabbath sunt din Birmingham. Probabil, ascultătorul emisiunii confundă faptul cu Priest a cunoscut succesul comercial în anii 80 cu data lansării lor. Subliniez că Priest şi-a început activitatea în 1969, în 1980 a cunoscut succesul mare, dar ei existau pe piaţă din 69. Sabbath s-a înfiinţat în 1968. Deci… chiar sunt pe picior de egalitate.
Augustus Eu aş zice că Priest este mai degrabă precursor al thrash-ului, iar Sabbath al metalului. Priest sunt mai agresivi. Sabbath se vede că vin din blues.
Bowie-fan Sunt cu voi şi mă bucur de fiecare piesă difuzată!
George, Los Angeles Mulţumesc pentru Neil Young! Uite un artist pe care mi-aş dori să îl văd live. Am cumpărat bilete la concertele lui de 3 ori, dar mereu a intervenit ceva şi n-am mai ajuns. Dar voi sparge ghinionul la un moment dat!
Dana, Santa Barbra   Dle Partoş, eu vă înţeleg perfect! Dar nu trebuie să vă enervaţi din cauza ascultătorilor din zona aceasta a Americii. Şi eu m-am enervat, ba chiar m-am gândit să-mi schimb domiciliul. Apoi, m-am gândit mai bine. Nu îi băgaţi în seamă!
Andrada Locuiesc în SUA şi ştiu că aşa vorbesc mulţi oameni. Aceleaşi cuvinte. Zici că-s roboţei. Iniţial, m-am enervat, m-am certat cu ei, apoi m-am potolit. Am înţeles că pur şi simplu nu ai cu cine. Culmea că sunt şi oameni pe care-i cunosc şi pe care nu-i credeam capabili de atâta intoleranţă. Parcă au învăţat toţi acelaşi text.
Elena, Roma Încă o ediţie de colecţie pentru care vă mulţumesc din suflet!

sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here