Alina Mungiu a PĂPAT bani norvegieni să îi acuze pe români că fac jocul rușilor în scandalul Bodnariu

0
24

Articol preluat de pe flux24.ro
Alina Mungiu Pippidi, președinte al Societății Academice Române (SAR), a  acuzat pe sitetul romaniacurata.ro, care aparține SAR, că în spatele protestelor în favoarea familiei Bodnariu din Norvegia s-ar afla Rusia, scandal dezvăluit marți de FLUX 24.
Mai mult, Pipppidi a cerut intervenția serviciilor secrete românești care ar trebui să CONTROLEZE dezbaterile publice.
De asemenea, Mungiu Pippidi susține și fără nici o rezervă primirea migranților musulmani în Europa, proiect susținut de miliardarul american de origine maghiară George Soros, finanțator de altfel și el al organizațiilor doamnei.
Serviciile noastre secrete nu fac destul să protejeze ţara, care include spaţiul de dezbatere public, care ar trebui el însuşi inclus în ceea ce trebuie să fie securizat, afirma Mungiu în textul amintit.
Alina Mungiu Pippidi s-a remarcat în ultimii ani prin susținerea unor proiecte norvegiene în România.
A și primit două finanțări prin fondurile norvegiene, una valabilă pentru siteul său, romaniacurata.ro. până în martie anul curent .
Unul dintre acestea: fondurile norvegiene primite de SAR pentru proiectul finanţat în cadrul Fondului ONG prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2009-2014 sunt în valoare totală de 236.875 euro din care 84,8% reprezintă finanțare nerambursabilă, pe perioada 1 aprilie 2014 – 31 martie 2016, respectiv pentru siteul Romania curata, portal pe care se afirmă că toată lumea lucrează  aici pe bază de “voluntariat”.
Şi atunci întrebarea e:  pentru ce sunt cheltuiți 236.875 euro ?
Prin proiectul Dezvoltarea capacității de monitorizare a bunei guvernări prin Alianța pentru o Românie Curată” Societatea Academică din România împreună cu Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Pro.Do.Mo, Asociația Salvați Bucureștiul și organizația Vellenes Fellesorganisasjon (Norvegia) își propun să extindă activitatea de monitorizare a bunei guvernari desfasurată prin portalul Alianței pentru o Românie Curată (www.romaniacurata.ro). Acesta este cel mai extins program de acest gen al societatii civile din Romania. Împreună vizăm să obținem o crestere importanta a numarului de voluntari la nivel regional si local si descentralizarea activitatii de monitorizare la nivel judetean (desfasurata pina in prezent de la centru) prin două metode. În primul rând, prin oferirea unor instrumente concrete de actiune prin portalul www.romaniacurata.ro. În al doilea rand prin atragerea si implicarea in proiect a unor noi modele/lideri de buna guvernare precum sunt personalitatile populare consacrate deja ca prietenii ARC, voluntari activ implicati in acest proces (Moise Guran, Catalin Tolontan, Alina Mungiu-Pippidi, Nicusor Dan, Toni Grecu, Corneliu Porumboiu, Aurora Liiceanu etc),  se spune în fișa de prezentare a programului.
 
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://www.flux24.ro/dezvaluiri-exclusive-alina-mungiu-a-primit-bani-norvegieni-sa-ii-acuze-pe-romani-ca-fac-jocul-rusilor-in-scandalul-bodnariu-acuzatiile-explozive-ale-unui-fost-colaborator/

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here