AM DOUĂ SUBIECTE ȘI CEVA: ȘCOALA ȘI STEAUA

0
22

iarna winterAm reținut multe mizerii din media, din jurul meu. Faza cu 17 miliarde necheltuiți, conform declarațiilor lui Dragnea în decembrie, care în ianuarie au devenit 10 miliarde lipsă este una care mă depășește. Cum de s-au prins așa repede? Audit în 8 zile la Finanțe?  Zile  odihnă, desigur. Nu înțeleg, deci nu mă bag. Răspunsul lui Dacian Cioloș mi se pare unul decent și documentat. Fiecare extrage ce dorește.
 
https://www.facebook.com/dacianciolos/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf
 
Replica lui Dragnea, care acuză de ”furt și minciună”, n-a întârziat! O văd la 17,30!  Promisiunile se țin sau nu? ?? Pe ce buget s-au bazat, odată ce nu au informații exacte?
 
Nu se merge la școală două, poate trei zile? De ce? La mine e soare! Madam Firea s-a mândrit cu intervenția firmelor de deszăpezile, a lăudat, a demis șefi, cel puțin declarativ. Nu e nimic diferit față de anii trecuți. Am văzut-o azi că ne-a anunțat că apelează la militari și pușcăriași pentru a da zăpada din drum. Așa se făcea și în anii 60-70-80. Dar se făcea, nu se vorbea la televizor. * De ce să nu meargă copiii la școală? Nu pot merge părinții cu mașina mică pînă la poarta școlii? * Nu-și curăță cetățenii trotuarul din fața casei, să se dea amenzi. Nu curăță firmele carosabilul, trecerile de pietoni, stațiile de autobuz, să se dea amenzi uriașe. Străzile secundare și terțiare sunt tot străzi. Câți ani le trebuie unora să le trateze ca atare? Dar  ȘCOALA? Am fost afară și afirm cu tărie că e plăcut, că nu e niciun motiv de stat în casă, pentru cine e sănătos și apt de deplasare!
Despre brandul Steaua pot spune doar că la distrugerea lui au contribuit în primul rând CSA și șefii din Armată. Ei au făcut înțelegeri cu Becali în 2003, pe care acum le contestă. E surprinzător faptul că Becali nu e capabil, prin avocați, să rezolve problema, agravând situația prin declarații ba războinice, ba resemnate. Acum vinde tot, acum cumpără tot, acum se mută în Liga a II-a, acum cumpără Metaloglobus, acum schimbă numele echipei in Star, se mută la Giurgiu, se mută peste tot. Declarațiile belicoase ale avocatului cu voce de copil, Talpan, sunt și ele adesea perfect ilogice. Serialul lansat de Gazeta Sporturilor depre preluarea Stelei de către Becali contribuie din plin la distrugerea definitivă a brandului. În fond, de ce a fost nevoie de 14 ani pentru a publica un astfel de serial?  Da, Becali a intrat în fotbal pentru imagine (declarația lui din 31 iulie 2003) dar asta s-a făcut cu imensul ajutor al ziariștilor ”cinstiți”de la toate ziarele de sport și de la televiziuni. Nici azi Becali nu lipsește de la DigiSport, Sport. ro sau DolceSport…Mai prinde și România TV, sau Antena 3 și ce știu eu pe unde pentru subiecte diverse și gata. Nici nu mai are nevoie de Steaua. Dar sursa de bani e încă valabilă. Vinde jucători, ia bani din televizări, ia bani din competiții europene, atât cât au fost.* Chiar azi citesc în E.Z. că Junior Morais a semnat cu Becali, în timp ce Șumudică susține contrariul la DigiSport. Avalanșa de declarații nu se mai oprește, în timp ce echipa arată tot mai rău, practică un fotbal dezordonat, neplăcut ochiului doritor de spectacol.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here