AM PRIMIT, VĂ POVESTESC (3)

0
178

timpul chitarelor aPeriodic vă relatez despre CD-uri, căți, DVD-uri care ajung la mine, devin proprietatea mea, cu dorința de a vă informa. Deocamdată nu scriu cronici.
 
Mircea RusuDe la Mircea Rusu m-am ales cu o carte lansată în 2016 la editura Charmides, ”Lumea din mine”. Conține ”Povestiri din ogradă”, suculente, emoționante, cu tâlc. Alt capitol include ”Poezele fără nume”, care au apărut, din câte știu și pe pagina de FB a lui Mircea Rusu. Scrisorile ocupă cel mai mare număr de pagini. Mesaje, gânduri către sau despre o serie de nume importante ca Florian Pittiș, Alexandru Andrieș, Romulus Vulpescu, Valeriu Sterian, Zoia Alecu, Ștefan Iordache, Simona Halep, Mircea Vintilă, Florin Piersic, Dan Spătaru, Cristi Minculescu și mulți alții. O carte cu substanță!
Alături de carte a venit și triplul CD Mircea Rusu, ”Lumea din mine” . Sunt 53 de piese compuse de Mircea, pe versuri proprii, dar și pe cele semnate de Adrian Păunescu, Roxana Tudor, Nichifor Crainic, Radu Gyr și alții. Material bogat, divers, plăcut.
 
 
Alexandra Usurelu album aDe la Alexandra Ușurelu și Bobby Stoica m-am ales cu un DVD ”Simfonic pur”. Cei doi sunt și producătorii .Aranjamentele orchestrale au fost scrise de Bobby Stoica. Aveți 14 piese, invitați speciali pe Mircea Vintilă, Dan Byron, Blue Noise, Flaviu Crișan. Evenimentul a avut loc anul trecut, pe 18 ianuarie la Teatrul Național București. Astfel de DVD-uri din concert fac bine atât celor care au fost în sală cât și celor care n-au avut cum să ajungă, nu au aflat la timp, au descoperit abia acum numele Alexandra Ușurelu.
 
 
 
Dan Iagnov albumAm primit de la doamna Mirela Iulia Brițchi  CD-ul  regretatului compozitor  Dan Iagnov cu Duete pentru Ștefan Iordache. Doamna a sponsorizat apariția produsului excelent, a făcut și selecția. Casa Roton a editat. Prezentarea grafică e deosebită. ”…este un omagiu adus femeii și iubirii, care sunt regine în universul muzicii lui Dan Iagnov”.  Alături de vocea marelui actor, Ștefan Iordache, veți auzi soliste îndrăgite ca Elena Cârstea, Sanda Ladoși, Monica Anghel, Angela Similea.
 
 
Stefan Orfescu albumȘtefan Orfescu se află la primul său album solistic. ”Despre noi” a ieșit în noiembrie 2016 și include  11 piese scrise și interpretate de Ștefan. Și versurile îi aparțin. A mai fost ajutat în studio de Gabriel Băruță, Florin Iordache, Oana Cristina Pușcatu, Mihai Toma ș.a.Are două duete cu Alexandra Ușurelu și unul cu Marian Nicolae.  Nu vreau să vă influențez dar creațiile lui Ștefan adunate din 2002 încoace, merită atenția oricui. Nu e doar un bun instrumentist solicitat de alții!
 
 
Doru Ionescu m-a fericit cu cartea sa, ”Timpul chitarelor-Cornel Chiriac și Epoca Beat” apărută la Integral în 2016. O lucrare amplă care include povești despre Cometele, Olympic 64, Gaudeamus, Meteor, Entuziaștii, Sfinx la începuturi, Sideral, Mondial, Romanticii, Coral, Venus, Metronom, ș.a. Sunt pagini rezervate primelor două ediții ale Festivalului CLUB A.  Despre Cornel Chiriac sunt pagini și mărturii numeroase. Toate temele din carte sunt abordate prin prisma realizatorului excelentelor emisiuni teve dedicate istoriei pop rock de la noi. Cât de greu e să folosești arhiva, cât de mult alergi după mărturiile celor din trecut…O carte foarte utilă generației mele (și nu doar de dragul nostalgiilor), dar este cât se poate de importantă pentru tinerii care n-au trăit acele vremuri. Care vor vedea reluările emisiunilor la TVR.  Găsiți citate din presa prezentă, trecută, găsiți și opiniile autorului (discret prezentate).

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here