AM PRIMIT, VĂ POVESTESC (4)

0
50

Radu Paraschivescu astept sa crapi romania in 7 gesturiRADU PARASCHIVESCU a venit în emisiune cu două cărți. Apariții Humanitas. Le-a oferit cu generozitate și ascultătorilor inspirați, care au făcut comentarii sau au adresat întrebări spectaculoase. România în 7 gesturi a apărut în 2015. Înclude momente importante din existența noastră, a autorului, în ultimii 27 de ani. Mineriadele, lumea fotbalului, Proclamația de la Timișoara, Vadim și pornirile lui,  jurnalismul funerar și altele, le găsiți în această carte pe care o recomand oricui. Chiar și celor care n-au trăit evenimentele în cauză!
A doua carte se intitulează ”Aștept să crăpi (de astăzi, în prime time)” și a apărut în 2016. Este ficțiune, cu elemente autobiografice strecurate printre rânduri. Umor fin, ironie cât cuprinde, dialoguri alerte.” 5 felii din tortul vieții românești după integrarea în Uniunea Europeană. Cinci cronici ale absurdului, abjecției și dejecției”. Scrie, printre altele pe ultima copertă a cărții. Se citește de la sine!
 
Ovidiu Mihailescu Think Floyd aOVIDIU MIHĂILESCU- THINK FLOYD este a 5-a carte publicată de inginerul-folkist și poet. Beneficiază de o prefață scrisă de Florian Lungu, alta de Doru Rocker Ionescu și alta de Alexandru Turcu . Este un elogiu adus muzicii rock, în special Pink Floyd, ne explică în postfață autorul . ”O reverență către jertfa mereu actuală a tinerilor de la re-soluția din 89 și a celor din dezastrul de la Colectiv. Nu avem dreptul să uităm”. Prezentare grafică deosebită. Editura Semne din București a lansat cartea în 2016.
 
 
 
 
 
Adrian Berinde Dumnezeu rade singur aADRIAN BERINDE– DUMNEZEU RÂDE SINGUR  este un volum de poezii care a beneficiat de mai multe lansări în țară și în Capitală. Cineva a scris pe site-ul oficial al lui Leonard Cohen: ”Adrian Berinde este  Leonard Cohen al României” Este vorba de o antologie a tuturor textelor scrise de Berinde și apărute în cele 7 albume muzicale. Sunt și unele inedite scrise în perioada 1994-2016. Despre CD-ul Arcan am vorbit mai multe chiar cu autorul, în timpul emisiunii. S-a lansat împreună cu cartea. Este al 8-lea album de autor, chiar dacă de data asta compozițiile sunt semnate împreună cu Norbert Kovacs (producător muzical). Versurile îi aparțin lui Adrian. A mai colaborat la voci cu Teodora Calagiu, Mircea Baniciu, Tess, Paula Seling.  Înregistrările s-au realizat la Studioul Republic Production din Târgu Mureș 2017. Un studio performant. Pe ascultate!
 
 
 
 
marea dragoste martie 2017 aREVISTA MAREA DRAGOSTE din martie 2017. Primesc revista acasă și-i mulțumesc și de aici prietenei Alice Năstase Buciuta. Dacă n-aș cunoaște imensele dificultăți de scris, redactare, publicare, distribuție, aș spune că e ceva normal ca un astfel de produs elegant să existe. Alice semnează majoritatea articolelor, interviurilor. Mai găsim semnături îndrăgite ca Simona Catrina, Dorina Chiriac, Alex Ștefănescu, Raluca Kișescu, Manu Pencea. Dintre interviurile ample le-am reținut pe cele cu actrițele de succes  Maria Obretin, Diana Cavallioti și cu polivalentul Octavian Ursulescu ( cu precizarea că a strecurat, conform obiceiului, un neadevăr supărător privind o revistă la care a colaborat fratele său în anii 80). Dr. Marinela Bănică ne dă sfaturi privind sănătatea orală, iar farmacista Anca Ene-Grigoruță le ajută pe doamne să scape de vergeturi. Întreaga revistă conține fotografii profi realizate de Paul Buciuta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here