AM PRIMIT, VĂ RECOMAND (6)

0
77

Rezident Ex Audio DopingAm rămas în urmă cu această rubricuță, dar recuperez. Cîteva CD-uri acum, apoi DVD-uri și cărți. Unele-s primite, altele achiziționate în condiții legale. Trăsătura lor comună este că acum îmi aparțin! Ca un principiu fundamental subliniez că recomand iubitorilor de gen să cumpere albumele semnalate. Nu sunt cronici de disc. O rugăminte către toți producătorii, mici sau mari, de discuri romînești. Treceți DATA apariției la vedere și clar. Nu e normal să facem studii de caz pentru a descoperi când a ieșit un album pe piață!
ileana sipoteanu ai venit prea tarziu
ILEANA ȘIPOTEANU- AI VENIT PREA TÂRZIU asta un album lansat de Eurostar, incluzând 16 piese compuse de Mitică Lupu, soțul doamnei, Gh. E Marian (un titlu), Dan Dimitriu (tot un titlu) și Marius Cristi Popa (o compoziție). Vedeți, deci, că Ileana are voie să colaboreze și cu alți creatori!  Găsiți și trei negative, semn al generozității lui Dumitru Lupu.Ileana e neschimbată, tonică și prezentă în emisiune pe 8 iulie, alături de soț.
 
 
 
Carmen Radulescu Cant pentru voiCARMEN RĂDULESCU- CÂNT PENTRU VOI scos în acest an de harnicul Eurostar include piese de succes din repertoriul solistei. Inclusiv 6 piese preluate din lumea muzicii internaționale. Compozitorii care au contribuit sunt Șerban Georgescu, Cristian Faur, Viorel Gavrilă, Jolt Kerestely, Octavian Dumitrescu. Printre autorii versurilor îi găsim pe Eugen Rotaru, Dan Verona, George Țărnea, Marian Stere, Cristian Faur ș.a. Un album tonic, bun pentru colecționari, dar și pentru cei care iubesc melodia și mișcarea. Carmen mai are multe de spus. Poate găsește autorii potriviți!
 
 
 
 
 
Aurel Moga Fata MorganaAUREL MOGA- FATA MORGANA este un alt produs Eurostar, care a intuit corect nevoia de muzică ușoară, pop în limba română. Avem aici 8 titluri din repertoriul internațional (și vă las să le identificați prin ascultare), un cover după Dan Spătaru (tot piesă internațională atribuită, din reflex,  regretatului solist), compoziții Elefterie Voiculescu (marele hit care dă titlul CD-ului), Vasile Veselovski și patru creații semnate de solistul care, ca și alți colegi de generație, n-a fost suficient valorificat în ultimii ani! O fi numai vina lui?
 
 
 
 
 
Ioana Sandu Iubire dulce nu plecaIOANA SANDU-IUBIRE DULCE, NU PLECA! Eeste al 4-produs Eurostar,  care a intrat în colecția mea. Ioana Sandu are apariții constante în ultima vreme. Discografia ei crește anual atât ca solistă cât și în colaborări cu alți artiști.  Francisc Reiter, omul de acasă, i-a scris 4 piese dintre cele 13 incluse. Alexandru Vilmany,Marcel Dragomir, Ionel Bratu Voicescu, Marcel Iancu, Vasile V. Vasilache apar printre semnatari. Am găsit și o inspirată adaptare a unei piese din repertoriul solistei maghiare Koncz Zsuzsa. Ioana s-a implicat și la texte, semnând 5. Alți semnatari ai versurilor sunt Mala Bărbulescu, Roxana Popescu, Flavia Buref,Eugen Rotaru, Ion Haneș…Piesa care dă titlul albumului este de familie, adică echipa Ioana Sandu-Francisc Reiter.
 
 
 
 
REZIDENT EX -AUDIO DOPING (foto sus) este produs de Lange, Iepan, Schrodey de Rezident Ex. Sunt multe mulțumiri pe coperta interioară, sunt versuri publicate în booklet, componența de acum este cu Tavi Iepan(chitară, voce), Matthias Lange (chitară), Mark Cross (baterie), Christian Podratzky (pe lîngă chitară, se ocupă și de Layout Graphic Art) Sebastian Simonis (vocal). Un album solid, cu sound viguros, perfect difuzabil la orice post care se respectă. Sunt nouă piese la care se adaugă două bonus-uri din perioada Cargo, Povestiri din gară și Brigadierii.
 
Walter GhicolescuWALTER GHICOLESCU -A DE LA PĂUNESCU este un album dedicat memoriei lui Adrian Păunescu, un exercițiu de admirație, cu bine scrie pe coperta interioară poata Clara Mărgineanu. Găsim și cîteva rînduri semnate de Ana-Maria Păunescu. Walter se declară un suporter devotat al Cenaclului Flacăra și o face cu totală sinceritate. 10 piese beneficiază de versurile regretatului poet, apare și o piesă cu textul semnat de Andrei Păunescu, iar alta cu semnătura fiicei. Walter Ghicolescu a semnat muzica, a apelat la la Daniela Cojocaru (voce la o piesă) iar Bogdan Costea l-a ajutat la orchestrații, mixaje din partea Sonar Soundstudio Constanța. Producția e proprie, al Asociației Culturale Walter Ghicolescu.
 
 
 
 
 
Om Bun revelatieGRUPUL FOLK OM BUN- REVELAȚIE este un album primit când am fost la concertul de revenire al lui Dan Chebac. Asociația Culturală Dacia Folk Brașov a contribuit la apariția albumului. E din 2014, dacă am înțeles bine și aparține unui grup de familie, care a participat la Festivalul Om Bun în urmă cu 23 de ani. Atunci ne-am intersectat. Teodora, Mihaela și Codruț Beleaua pot cânta ore întregi, fac muzică folk de drag, cu imensă plăcere. Albumul apărut la Libris Brașov, conține 16 piese. Versurile sunt semnate de membrii familiei cu excepția primei piese de pe CD, Portret cu cireșe, care beneficiază de versurile Anei Blandiana. Muzica și aranjamentele revin Mihaelei, lui Codruț, lui Alin Radu și Liei Paulescu. Regret că acest proiect a ajuns la mine abia după 3 ani de la apariție. Unii nu cunosc traseele simple ale afirmării. Niciodată nu e prea târziu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here