Amnesty International îi cere scuze lui Iggy Pop pentru că i-a folosit imaginea fără să îi ceară acordul într-o campanie anti-tortură

0
28

Marți, Amnesty International a recunoscut faptul că o campanie belgiană anti-tortură a folosit imaginea lui Iggy Pop fără a avea acordul artistului și și-a cerut scuze pentru acest lucru.
În cadrul acestei campanii Iggy Pop apărea plin de sânge, bătut, și i se atribuia următorul citat: „Viitorul rock & roll-ului este Justin Bieber”. Textul campaniei era: „Torturează un om și acesta va spune ceea ce dorești să auzi”. Într-un comunicat trimis presei, organiația care luptă pentru drepturile omului a declarat că deși a acționat în bună credință, dorește să își ceară scuze de la Iggy Pop pentru că i-a pus vorbe în gură.
 
„Ideea acestei campanii este să tragem un semnal de alarmă în ceea ce privește tortura. Potrivit unui sondaj, un număr foarte mare de oameni sunt de părere că tortura poate fi utilă uneori. Peste 36% dintre cei chestionați sunt de părere că tortura este justificată în anumite cazuri. Este inacceptabil! Am vrut să ilustrăm realitatea cu un mesaj pe care un om torturat ar accepta să-l spună chiar dacă nu crede în afirmația respectivă, doar pentru a scăpa de teroare. Am vrut să folosim imagini provocatoare pentru a atrage atenția publicului. Dar vrem să subliniem faptul că declarația care i-a fost atribuită lui Iggy Pop (n.r. – „Viitorul rock & roll-ului este Justin Bieber” ) nu reprezintă opinia personală a lui Iggy Pop, ci face parte din procesul creativ al acestei campanii și a avut un caracter ironic”, au declarat reprezentanții Amnesty International.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here