Ana Popovic: „Un artist trebuie să aibă personalitate, altfel se „pierde” în mulțime”

0
52

ana popovic (534 x 600)
Ana Popovic va susține un concert pe 23 mai la Teatrul Naţional din Bucureşti (Sala Mare, ora 20.00). Evenimentul este organizat de VreauBilet.ro. Biletele au prețuri cuprinse între 100, 160, 190 şi 200 lei. Pot fi achiziţionate de aici: http://rezervari.vreaubilet.ro/event.php?id=6894
 
Într-un interviu acordat recent revistei „Blues Magazine”, Ana Popovic a vorbit despre diferența dintre scena de blues din Europa și cea din SUA:
„Sunt foarte diferite și nu cred că se pot compara. În Europa sunt foarte multe festivaluri minunate, sunt concerte mari, iar tradiția blues-ului este păstrată. Dar eu mă simt cu adevărat liberă când sunt în SUA pentru că acolo cred că sunt înțeleasă foarte bine. Există o barieră lingvistică. În SUA și în Anglia știu că oamenii înțeleg mesajul meu, dar în restul Europei îi văd că se bucură de muică, se simt bine la concerte, dar nu înțeleg pe deplin versurile. De aceea mă și duc mereu în Statele Unite, acolo simt că publicul este deschis și la influențe noi. Dar pentru mine este importantă schimbarea. Îmi place să cânt peste tot. N-aș putea să cânt în aceeași țară mereu”, a declarat Ana Popovic.
Ana Popovic 23 mai
De asemenea artista a subliniat cât de important este ca un artist aflat la început de drum să compună piese și să își definească stilul: „La început am încercat să îl imit pe Howlin’ Wolf, dar apoi am decis să-mi găsesc propriul sound. Am vrut să văd cum sună „vocea” Anei Popovici. Este periculos să încerci să îi imiți pe artiștii de blues din vechea gardă. Sunt oameni cu personalități puternice. Am ascultat și ascult multă muzică în continuare, dar am vrut mereu să-mi dezvolt personalitatea pe scenă. Așa că ceea ce vedeți și ascultați pe scenă este adevărata Ana Popovic. Un artist trebuie să aibă personalitate, altfel se „pierde” în mulțime.
Întotdeauna mi-au plăcut compozitorii buni precum Sting și Tom Waits, care sunt și povestitori foarte buni. Blues-ul este arta prin care poți spune multe folosind propoziții puține. Blues-ul trebuie să fie ancorat în actualitate, trebuie să reprezinte societatea de astăzi. Artiștii de blues nu trebuie să ignore subiectele moderne. Pentru mine viața de zi cu zi este un izvor permanent de inspirație”.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here