ANALIZĂ Record după record doborât! Cea mai „neagră” săptămână de la debutul pandemiei în România

Articol de Adrian Cojocaru publicat pe site-ul Digi24

0
35

România se pregătește să intre în a 30-a săptămână de la primul caz COVID-19 confirmat. O perioadă în care am trecut deja de 44.000 de persoane confirmate din care, din păcate, aproape 2.200 au murit. Săptămâna care tocmai s-a încheiat, a “29-a” (20-26 iulie) va rămâne, cel puțin pentru moment, cu cele mai multe recorduri negative doborâte. În mod cert este cea cu cele mai multe cazuri noi: 6.659!

În această ultimă săptămână au fost 4 zile în care a fost doborât recordul de noi cazuri. Am trecut de 1.000 de infectări miercuri și am urcat până la 1.284 sămbătă!

Dacă în iunie nu am avut mai mult de 2.600 de cazuri în plus într-un interval de 7 zile, lucrurile par să fi scăpat de sub control în iulie. Ambele „curbe” (număr total și număr de cazuri noi pe săptămână) sunt ascendente!

Creșterea este una continuă, de la o săptămână la alta și începe din săptămâna “23” (08-14 iunie), adică imediat după deschiderea plajelor, a teraselor, practic a sezonului estival. De alfel, Brașov, Constanța – județe turistice prin definiție, au intrat într-o creștere galopantă de noi infectări după începerea sezonului la munte și la mare.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/record-dupa-record-doborat-cea-mai-neagra-saptamana-de-la-debutul-pandemiei-in-romania-1343925

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here