„Aoleu, ce să mă fac, Doamne, eu?…” S-a dat piesa lui Minune la Neversea. Așa, și?! Nu era locul potrivit?!…

0
153

De azi de dimineață, una din trei postări de pe Facebook, este despre faptul că Festivalul Neversea a fost pângărit de manele. Toată presa de mainstream din România „toacă” mărunt pățania. Digi24 (wow, chiar atât de jos a ajuns?), Antena 3 (nu mă surprinde), Realitatea TV (putea să lipsească martie din post?!), Pro TV (la ei e în heavy-rotation și la TV și pe Facebook), toate mimează că se minunează și difuzează secvențele mai abitir, ca să ajungă maneaua la toată populația. Le țin isonul: Adevărul, Gândul, Libertatea, Mediafax

Am citit pe site-ul Digi24 că spectatorii de la Neversea au fost luați prin surprindere și nu au apucat să își exprime dezgustul și profunda nemulțumire. Au întâmpinat maneaua cu urale, au fredonat-o și abia apoi și-au dat seama ce li s-a întâmplat și au strigat „viol” (cultural, desigur, la ce vă gândeați?!).

Mă umflă râsul când văd ce furtună de comentarii a stârnit acest moment. Judecâd după reacția virulentă a oamenilor, am crezut, inițial, că s-au cântat manele la Scala din Milano. Când colo ce să vezi? S-au cântat manele la un festival care promovează muzica de tip conservă, care nu-ți solicită cu absolut nimic intelectul, o muzică monotonă. Pe fond, și manelele și muzica de la Nerversea au în comun superficialitatea mesajului, banalitatea muzicii, prostia, incultura. Și manelele și muzica de la Nerversea sunt în mainstream (ne place sau nu, asta e realitatea). În plus, publicul (plătitor) de la festival a fost în extaz când l-a auzit pe Adi Minune. De ce se miră și se tânguie chibiții pe margine?! Se poartă ochii peste cap în sezonul estival 2019?

Eu aștept cu nerăbdare să-i mixeze careva pe Guță, Salam și Vijelie la Untold.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here