Articole din GSP: Oracolul realegerilor / Banalizarea penalului

0
28
Lansare noul Logo al Federatiei Romane de Fotbal, Country Club Stejarii, Bucuresti, 03.11.2017, Foto : Cristi Preda
Lansare noul Logo al Federatiei Romane de Fotbal, Country Club Stejarii, Bucuresti, 03.11.2017, Foto : Cristi Preda

Oracolul realegerilor

Articol de Maria Andrieș
„Nu numai că voi candida, dar voi şi câştiga aceste alegeri!”, a precizat Răzvan Burleanu. Nu numai că va câştiga aceste alegeri, dar îşi va acorda şi primă pentru accederea în turul al doilea.
Scrutinul de la FRF va avea loc pe 18 aprilie. Cu o lună şi jumătate după ce îi expiră mandatul actualului preşedinte. Totuşi, Burleanu insistă că i-a făcut o favoare concurenţei: „E prima oară când se face anunţul de organizare a alegerilor cu mai bine de 90 de zile înainte, astfel ca fiecare candidat să-şi poată face campania”. Însuşi faptul că a făcut publică data reprezintă o culme a fair-play-ului. Putea să păstreze secretul. Putea să nu organizeze deloc alegeri, care sunt o pierdere de vreme. O formalitate de tristă amintire în Casa Fotbalului, un reflex democratic golit de sens şi umplut cu pene şi bluf de gâscă, cel puţin pentru Burleanu. Cunoaşte rezultatul. Nu trebuie decât să-i convingă şi pe ceilalţi. Sau să-l convingă doar pe Lupescu să stea în banca lui, la catedra de la UEFA.
Votanţii mei, prietenii mei
Singura palpitaţie din discursul lui Burleanu, de fapt, mai mult o gâdilitură pe coarda sensibilă, stă în argumentul forte: „Voi câştiga fiindcă în mod cert îi cunosc mult mai bine pe membrii Federaţiei Române de Fotbal decât orice alt candidat”. Ce-i drept, a şi avut timp să-i studieze, să le afle adresa, căutând din toartă-n toartă, să le trimită mingi, reviste, defibrilatoare, camere video, la schimb cu şireturi.
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://blogsport.gsp.ro/andries/2018/01/15/oracolul-realegerilor/
 
 

Banalizarea penalului

Articol de Maria Andrieș
Explicând de ce l-a pus pe Gică Popescu să se ocupe de organizarea Euro 2020, premierul Tudose, deşi doctor, şi-a pus competenţa între ghilimele. A jucat rolul neavenitului: „Nu mă pricep la fotbal, la partea de management”, a spus prim-ministrul la Antena 3. „Cum trebuie să fie accesul, cu liftul…”.
Stadioane de urgenţă
Se referea la standardele UEFA pentru stadioane. Sublimă ignoranţă, pentru şeful unui guvern care, pe 6 decembrie, a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui stadion de 12 milioane de euro în Alexandria. Un alt stadion, de 29,3 milioane de euro, la Târgovişte, se află în proiect la CNI, tot sub pretextul turneului final. Pentru modernizarea stadioanelor din Bucureşti, cabinetul Tudose alocă peste o sută de milioane de euro. Se pare că premierul întâi aruncă banii, apoi devine curios şi se uită să vadă unde au căzut.
Pe lista cu obiective pe termen lung a CNI, domină copios infrastructura sportivă. Pentru Euro 2020, vor fi amenajate 400 de terenuri de fotbal, cu sau fără stadion de jur împrejur. Pentru sistemul sanitar, va fi ridicat un singur spital, în următorii trei ani. CNI are două programe legate de Euro şi niciun program care vizează modernizarea sistemului sanitar. N-avem unde face un examen RMN, dar măcar avem unde face valuri.
Un premier informat
„Ştiu că îl iubiţi”, a argumentat Tudose alegerea lui Gică Popescu. Ne-a zis-o, ne-a atacat la meşteşugul microbist. Nici Tanţa, nici Costel n-ar fi putut-o spune mai bine: charisma e un lucru foarte mare. Într-o bună zi pentru taclale, Tudose o să ne împărtăşească şi alte certitudini: „Ştiu că mergeţi pe drumurile publice”, „Ştiu că vă trimiteţi copiii la şcoală”, „Ştiu că vă păziţi de poliţişti”, „Ştiu că vă puneţi viaţa în plic când mergeţi la medic”, „Ştiu că plătiţi impozite, dar îmi scapă motivul”.
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://blogsport.gsp.ro/andries/2018/01/12/banalizarea-penalului/

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here