Roxana Sandu și Codruț Croitoru la Psihologul muzical (ediția 798 – 13.01.2018)

0
194

Roxana Sandu si Codrut Croitoru
Roxana Sandu si Codrut Croitoru

Debuturi și cântări plăcute! Codruț Croitoru a mai fost, fiind solist și la Schimbul 3, dar și la Pact by Leo Iorga și Adi Ordean. Acum a venit în calitate de compozitor, solist vocal, chitarist și susținător al tinerilor, deși are numai 31 de ani. Ne-a oferit repere din cariera sa cu The Crown, Deja Vu, Schimbul 3, dar și nume noi ca Adi Istrate, Dominique Simionescu și Roxana Sandu (22 de ani). Cea din urmă a fost prezentă în studio și a impresionat prin calități vocale și farmec personal (live streaming-ul poate fi văzut pe pagina Psihologul muzical). Cei doi invitați au răspuns întrebărilor, provocărilor, au cântat și au recomandat piese cu Roxette, Whitesnake, Nickelback, Stereophonics, Tina Turner ș.a.  Pentru că Roxana a declarat că-i place și muzica folk, a fost rugată să cânte ceva și a făcut-o cu piesa lui Marius Bațu, „2000 de ani”, acompaniată  la chitară de Codruț. Cei doi pregătesc un CD pentru acest an.
În a doua oră, Adi Manolovici a explicat cum se desfășoară Tabăra de Iarnă a Academiei Rock de la Bușteni.
Retrospectiva Top 5 a ajuns la episodul patru și a inclus piesle câștigătoare din iulie-septembrie 2017 cu Status Quo, Vama Veche, Rita Pavone, Morrissey, Dida Drăgan ș.a.
Emisiunea include și piesă pe versiurile lui Mihai Eminescu (Mondial), precum și noutăți cu Judas Priest, Joe Satriani, repere inedite cu Frank Zappa, Boris Gardiner, Kirsty MacColl.
O selecție a mesajelor primite în timpul emisiunii puteți citi mai jos.
 
Audio: 
 
Mesaje de la ascultători (au fost peste 600!):
Patricia, Sao Paolo Vă salut şi vă transmit toate gândurile mele bune! Mi-a fost dor de Psihologul muzical! Sunt acasă şi am în vizită două prietene: Ana şi Rosalia. El nu înţeleg limba română, dar le traduc eu.
Vicky Super început! Priest rules!
Iulia, Turda Am ascultat piesa cu Judas Priest. Aţi spus cumva că este noutate? Se prea poate, dar mie îmi sună la fel ca cele din anii 80… Mă aşteptam la o evoluţie din punct de vedere componistic. Aveţi în studiou un absolvent de conservator. Îl puteţi întreba dacă lui nu i s-a părut slabă piesa din punct de vedere componistic…
Traian Mi-a plăcut foarte mult prima piesă cântată live. Felicitări celor doi!
Paula Adi Manolovici este chitaristul meu preferat! Felicitări!
George, Los Angeles Mai întâi vreau să îi felicit pe invitaţi! Sună bine de tot piesele lor. Îmi place şi vocea Roxanei. Apoi, vreau să îi spun ascultătoarei dvs: Judas Priest nu se fredonează mergând pe stradă, agale, cu mâinile în buzunare. Judas Priest se urlă cât te ţin plămânii ca să dai afară tot ce e rău! Să scapi de tot. E un fel de exorcizare, scoate supărarea din om. Şi mai trebuie să dai din plete (dacă ai).
Adina Ce părere are Codruţ de trupe precum Nightwish sau Therion? Îi place fuziunea dintre rock şi muzica clasică? De ce sunt rockerii atât de legaţi de Mozart? De ce nu Wagner sau Verdi? Ce le lipseşte lor pentru a avea o relaţie frumoasă cu rockerii?
Robby, Reşiţa Poate Roxana să fredoneze o piesă folk?
Depeche-fan Îmi plac mult invitaţii!
Luana Excelentă alegere cu Roxette! Sunteţi foarte talentaţi. Îmi plac toate piesele difuzate până acum!
Angela, Iaşi Felicitări Roxanei şi lui codruţ precum şi dvs pentru că îi promovaţi!
Ana, Manchester Vă mulţumesc pentru Whitesnake! Acum aproape 2 săptămâni, l-am întâlnit. Eram la o ceainărie cu câteva prietene. La un moment dat, au început să-mi facă semn: uită-te în spate să vezi cine e. Erau foarte entuziaste. Mă întorc şi-mi pică faţa. Îl văd pe Coverdale. Şi mi-am făcut curaj să mă duc, dar a apărut garda de corp care nu m-a lăsat să trec. Şi i-am zis, de la distanţă: „Te iubesc! Sunt din România!” Şi mi-a zâmbit şi a zis: „Şi eu iubesc România”. Aş fi fost mai fericită dacă zicea că mă iubeşte pe mine.
Cătălina Mulţumesc pentru Kirsty! Ce surpriză plăcută să o aud!
Patricia, Sao Paolo Să ştiţi că şi Ana şi Rosalia sunt încântate de emisiune. Le-am tradus tot.
Raluca Vă salut de la Berlin. Am venit aici cu 3 prieteni. Vizităm, ne distrăm, e foarte frumos. Ne-am împrietenit cu un grup de nemţi cu care vorbim în limba engleză, evident. Eu ascult emisiunea dvs de foarte multă vreme şi vreau să vă mulţumesc pentru că, fără să ştiţi, mi-aţi fost de mare ajutor astăzi. Ne-am întâlnit cu nemţii şi am ajuns să vorbim despre muzica preferată. Nemţii au un accent foarte ciudat când vorbesc în engleză. Unul dintre ei, a zis că îi place Van Der Graaf Generator. Imaginaţi-vă un neamţ spunând acest nume în engleză. L-am pus să repete de vreo 5 ori şi doar pentru că auzisem numele la dvs în emisiune mi-am dat seama ce zice.
Oana E o minunăţie această retrospectivă!
Boris Bună dimineaţa! Vă ascult din Ohio. Îmi place foarte mult această retrospectivă! Vă mulţumesc! Pentru o ediţie viitoare, vă rog să includeţi în program şi o piesă cu Bob Dylan.


 
sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here