Artiști în slujba teoriei conspirației. Avem un imn A.U.R?

0
10398

Kiss FM All Stars - A venit Crăciunul Artiști în slujba teoriei conspirației. Avem un imn A.U.R?

Am ascultat „colindul” lansat pe 18 decembrie de Kiss FM. Se numește „A venit Crăciunul” (o producție HaHaHa Production) și este interpretat de Feli, Alina Eremia, Irina Rimes, Smiley, JO, Andra, Antonia, Lora, INNA și The Motans.

Nu o să discut din punct de vedere muzical, deși pot spune că mă așteptam la mult mai bine având în vedere numele implicate. Ceea ce m-a șocat pe mine este textul scris de Andrei Ciobanu, Andrei Dragostin și Ionuț Rusu. Acest cântec poate deveni oricând imnul A.U.R.

Practic, în 3 minute și 28 de secunde, poeții și artiștii neamului se plâng că-l văd prea mult la TV pe Arafat, îl roagă pe Moș Crăciun să nu se mai ducă la Bill Gates (vă dați seama ce o să plângă ăla de ciudă) și au și o trimitere la 5G (că e la modă și ei vor să fie în trending cu orice preț).

Dacă ar fi fost un text scris în stilul Adei Milea, al lui Alexandru Andrieș, al lui Cosmin Vaman, al lui Dan Teodorescu, al trupei Țapinarii, etc, aș fi zâmbit. Chiar m-aș fi bucurat să văd o metaforă inteligentă, vreo urmă de ironie fină, dar nici vorbă de așa ceva. S-au strâns trei minți luminate și tot ce au putut să facă este textul pe care îl aveți transcris mai jos. Și… culmea, l-au numit pompos colind.

Din punctul meu de vedere, acest text este o jignire la adresa medicilor din prima linie, a celor care și-au pierdut rude și prieteni din cauza acestui virus și a celor care s-au luptat cu acestă boala asta.

Până și timingul este perfect! „Colindul” a apărut fix când televiziunile așteptau să vadă primele lăzi cu celebrul vaccin.

CNA-ul e în vacanță?

Este revoltător că un post de radio precum Kiss FM poate să promoveze așa ceva după ce compania care deține postul de radio a primit o sumă consistentă de la guvern (peste un milion de euro!!! – găsiți info aici – click) pentru a promova măsurile de protecție împotriva Covid-19.

Întreb și eu: CNA-ul doarme liniștit? E ok să fie promovate atât de insistent astfel de idei conspiraționiste?!

Faptul că un astfel de video ajunge la peste 1.200.000 de vizualizări în doar câteva zile, arată cât de ușor este să manipulezi oamenii. Lipsa de educație (inclusiv muzicală) ne-a adus în acest punct. Ceea ce au făcut Kiss FM alături de artiștii sus-numiți se numește propagandă.

Cât o costa oare onoarea unui om?

Mă uit la artiștii care apar în acest video și nu pot să nu mă întreb: cât o costa oare onoarea unui om? Pe acești artiști NU i-am văzut/auzit niciodată luând poziție față de problemele din „industria” muzicală (concerte gratuite, lipsa sălilor de concert, etc), nu mai spun de problemele care ne afectează tuturor viața de zi cu zi. În schimb, unii dintre ei apar pe acea listă de artiști care cer ajutor de la guvern (click aici pentru a citi).

E amuzant să îi aud pe acești artiști nemulțumiți de faptul că Arafat apare prea des la TV. Ce?! Vă ia din spațiul de emisie?! Sincer, și eu m-am săturat să vă văd/aud pe voi de 100 de ori pe zi și TV și la radio.

Atenție, nu are nicio legătură cu dreptul fiecăruia la opinie. Nu le neagă nimeni artiștilor acest drept. Doar că după ce am citit acest text și am ascultat „colindul”, mi-a lăsat impresia de lucru făcut la comandă, nu de opinie asumată de toți cei care apar acolo. Și consider că este periculos să promovezi obsesiv astfel de mesaje.

Aveți și versurile și piesa mai jos. Așteptăm opiniile voastre!

VERSURI

Feli:

Anul ăsta, din păcate, a fost mai special

Izolați și singuri, să n-avem încă un val

Alina Eremia:

Am stai mai mult în casă și ne-am îndepartăt,

La televizor nu mai vreau să-l văd pe Arafat

Irina Rimes:

Fără să ne dăm seama, viața s-a schimbat

Am făcut rană la mâini, de la dezinfectant

Smiley:

Când strănutam, acum un an, spuneau sănătate

Acum toți cei din jur se dau 5 metri în spate

Jo:

Și nu știam… cât de fericiți eram

REFREN:

Dar a venit Crăciunul vrem să vă colindăm

Să aveți gust și miros, noi vă urăm

Dar a venit Crăciunul, hai să ne bucurăm

Că orice ar fi, suntem români, ne descurcăm

INNA:

Anul ăsta noi toți am fost copii cuminți

Ne dorim doar să putem să mergem la părinți

Antonia:

Abia aștept șoriciul și sarmalele

Leru-i ler, dar anul ăsta vine cu 5G

Andra:

Am avut multe restricții, mască mai mereu

Zâmbetul îmi stă ascuns, de parcă nu-i al meu

The Motans (Denis):

De Crăciun vreau să petrec cu toți prietenii mei

Dar covid-ul mă forțează s-aleg din ei doar trei

Lora:

Și nu știam… cât de fericiți eram

REFREN:

Dar a venit Crăciunul vrem să vă colindăm

Să aveți gust și miros, noi vă urăm

Dar a venit Crăciunul, hai să ne bucurăm

Că orice ar fi, suntem români, ne descurcăm

Ionuț și Andrei:

Moș Crăciun e bătrânel

Tre s-avem grijă de el

Și să ajungă la toți

C-are comorbidități

Moșule încă ceva

Asta-i rugămintea mea

Anul ăsta, poate-alegi

La Bill Gates să nu mai mergi

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here