Ascultătorii BBC Radio 2 au decis: riff-ul din piesa „Whole Lotta Love” (Led Zeppelin) este cel mai bun din toate timpurile

0
17

Ascultătorii BBC Radio 2 au decis: riff-ul din piesa „Whole Lotta Love” (Led Zeppelin) este cel mai bun din toate timpurile. Clasamentul a fost întocmit pe baza voturilor ascultătorilor postului BBC Radio 2, care au avut de ales dintr-o sută de piese rock, propuse de un grup de realizatori de radio, critici şi producători muzicali.
Podiumul este completat de Sweet Child O’ Mine (Guns ‘N’ Roses), pe locul 2, iar pe locul 3, la egalitate de puncte se află Back In Black (AC/DC) și Smoke On The Water (Deep Purple).
 
Jimmy Page, chitaristul trupei Led Zeppelin, s-a arătat surprins de acest rezultat. „Ne doream nişte acorduri care să mişte publicul, pe care oamenii să le înţeleagă, care să îi facă să zâmbească, dar când am început să cânt piesa cu trupa nu le-am mai putut controla. Am vrut să avem aceste acorduri de chitară şi ritmul impus de ele. Erau ameninţătoare şi, în acelaşi timp, mângâietoare”, a mai spus Page.
 

TOP 10 CELE MAI BUNE RIFF-URI DE CHITARĂ

WHOLE lOTTA lOVE – LED ZEPPELIN
SWEET CHILD O MINE – GUNS N ROSES
BACK IN BLACK – AC/DC
SMOKE ON THE WATER – DEEP PURPLE
LAYLA – DEREK & THE DOMINOES
HOW SOON IS NOW? – THE SMITHS
DOWN DOWN – STATUS QUO
MONEY FOR NOTHING – DIRE STRAITS
YOU REALLY GOT ME – THE KINKS
MONEY – PINK FLOYD

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here